ΑρχικήbusinessElon Musk: Τελικά προχωρά κανονικά στην εξαγορά του Twitter

Elon Musk: Τελικά προχωρά κανονικά στην εξαγορά του Twitter

Φαίνεται ότι η εξαγορά του Twitter, αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τον Elon Musk θα γίνει τελικά, παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες μεταξύ του δισεκατομμυριούχου και της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Elon Musk εξαγορά Twitter

Την Τρίτη, εκπρόσωποι του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla ενημέρωσαν το Twitter μέσω επιστολής, ότι ο Elon Musk σκοπεύει να προχωρήσει με τη συμφωνία.

Δείτε επίσης: Το Twitter κατηγορεί τον Musk ότι έστειλε μήνυμα στον Ellison αργά το βράδυ πριν διακόψει τη συμφωνία

Γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι ο Όμιλος Musk σκοπεύει να προχωρήσει στο κλείσιμο της συναλλαγής που προβλέπεται από τη Συμφωνία Συγχώνευσης της 25ης Απριλίου 2022, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε αυτήν“, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στα τέλη Απριλίου, ανακοινώθηκε ότι η πλατφόρμα και ο δισεκατομμυριούχος είχαν έρθει σε συμφωνία για εξαγορά. Ωστόσο, λίγο καιρό μετά ο Musk άλλαξε γνώμη. Έτσι Elon Musk και Twitter οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, αφού το κοινωνικό δίκτυο επέμενε ότι η συμφωνία έπρεπε να ολοκληρωθεί. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX ισχυριζόταν ότι το Twitter τον είχε παραπλανήσει σχετικά με τον αριθμό των bots που υπήρχαν στο κοινωνικό δίκτυο. Χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς του, ο Elon Musk υποστήριξε ότι έως και το 20% της βάσης χρηστών του Twitter αποτελούνταν από “ψεύτικους/ανεπιθύμητους λογαριασμούς“. Το Twitter, από τη μεριά του, υποστηρίζει ότι λιγότερο από το 5% των “ημερήσιων ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων” είναι bot. Το Twitter ισχυρίστηκε ότι ο Musk έψαχνε έναν λόγο για να αποχωρήσει από τη συμφωνία όταν οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν παράλληλα με μια ευρύτερη πτώση στη συνολική αγορά.

Δείτε επίσης: Το Twitter χρησιμοποιεί tweets του Elon Μusk εναντίον του στην αγωγή!

Πάντως τώρα, φαίνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος έκανε πίσω σε σχέση με τα bots και αποφάσισε να συνεχίσει με την εξαγορά.

Λάβαμε την επιστολή από τους εκπροσώπους του Elon Musk που έχουν καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς“, είπε το Twitter στο TechCrunch. “Η πρόθεση της Εταιρείας είναι να κλείσει τη συναλλαγή στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή“, πρόσθεσε η εταιρεία. Μόλις έγιναν γνωστά τα νέα για την εξαγορά εκτοξεύτηκε η τιμή της μετοχής του Twitter περισσότερο από 12%.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο Elon Musk σκοπεύει να προχωρήσει στη συμφωνία “υπό την προϋπόθεση ότι το Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ θα προβεί σε άμεση αναστολή της αγωγής Twitter εναντίον Musk, et al. και θα αναβάλει τη δίκη και όλες τις άλλες διαδικασίες“. Η δίκη για την αγωγή του Twitter προς τον Elon Musk είχε προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Πως είναι νέο πρόγραμμα προβολής βίντεο του Τwitter;

Δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο ο Elon Musk αποφάσισε τελικά να προχωρήσει με την εξαγορά του Twitter.

Αργά την Τρίτη, ο Elon Musk έγραψε στο Twitter ότι η εξαγορά της πλατφόρμας θα παρείχε έναν “επιταχυντή” σε ένα εντελώς διαφορετικό project.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS