ΑρχικήinetYouTube: Αφαιρεί 70.000 βίντεο που σχετίζονται με την Ουκρανία

YouTube: Αφαιρεί 70.000 βίντεο που σχετίζονται με την Ουκρανία

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, το YouTube έχει αφαιρέσει περισσότερα από 70.000 βίντεο μέχρι σήμερα σχετικά με τη σύγκρουση, σύμφωνα με τη The Guardian. Η εταιρεία είπε στη Guardian ότι αφαίρεσε πολλά από τα βίντεο επειδή παραβίαζαν την πολιτική της για τα μεγάλα βίαια συμβάντα, η οποία απαγορεύει στους δημιουργούς περιεχομένου να αρνούνται ή να ευτελίζουν γεγονότα όπως η εισβολή.

Δείτε επίσης: YouTube Shorts: Πώς να δημιουργήσετε και να μεταφορτώσετε ένα βίντεο;

YouTube

Το YouTube σημείωσε ότι ανέστειλε περίπου 9.000 κανάλια στο πλαίσιο της σάρωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός που συνδέεται με τον δημοσιογράφο Vladimir Solovyov. Ορισμένα από τα βίντεο που κατέρριψε το YouTube δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες της εταιρείας, αναφέροντας την εισβολή ως «αποστολή απελευθέρωσης».

«Έχουμε μια πολιτική για τα σημαντικά βίαια γεγονότα και αυτή ισχύει για πράγματα όπως η άρνηση σημαντικών βίαιων γεγονότων: τα πάντα, από το Ολοκαύτωμα μέχρι το Σάντι Χουκ. Και φυσικά, αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι ένα σημαντικό βίαιο γεγονός», είπε στη Guardian ο Neal Mohan, επικεφαλής προϊόντων του YouTube. «Και επομένως χρησιμοποιήσαμε αυτήν την πολιτική για να λάβουμε πρωτοφανή δράση».

Δείτε ακόμα: Ο player του YouTube θα εμφανίζει τα πιο δημοφιλή σημεία ενός βίντεο

βίντεο

Ως αποτέλεσμα εν μέρει από τις ενέργειές του, το YouTube σημείωσε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων στην Ουκρανία, την Πολωνία και τη Ρωσία που βλέπουν «έγκυρο» περιεχόμενο για τη σύγκρουση. Στην Ουκρανία για παράδειγμα, το περιεχόμενο ειδήσεων για την εισβολή έχει δημιουργήσει περισσότερες από 40 εκατομμύρια προβολές. «Η πρώτη και πιθανώς πιο ύψιστη ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με αυτό το συμβάν μπορούν να λάβουν ακριβείς, υψηλής ποιότητας, αξιόπιστες πληροφορίες στο YouTube», είπε ο Mohan στη Guardian.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Οι υποστηρικτές της Ουκρανίας «χτυπήθηκαν» με PowerShell RAT

Η κίνηση υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι υπηρεσίες όπως το YouTube στην αποτροπή της διάδοσης παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο. Μόνο στη Ρωσία, το YouTube έχει περισσότερους από 90 εκατομμύρια χρήστες, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στη χώρα. Οι ενέργειες της εταιρείας εναντίον δικτύων που χρηματοδοτούνται από το κράτος όπως το RT και το Sputnik είχαν δραματικό αντίκτυπο στην ικανότητα αυτών των οργανισμών να διαδώσουν το μήνυμα του Κρεμλίνου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS