ΑρχικήinetΟι πρόσφατες ενημερώσεις του Windows Server διακόπτουν τις συνδέσεις VPN, RDP, RRAS

Οι πρόσφατες ενημερώσεις του Windows Server διακόπτουν τις συνδέσεις VPN, RDP, RRAS

Οι ενημερώσεις του Windows Server αυτού του μήνα, προκαλούν πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων συνδεσιμότητας VPN και RDP σε διακομιστές με ενεργοποιημένη τη δρομολόγηση και την υπηρεσία απομακρυσμένης πρόσβασης (RRAS).

Δείτε επίσης: Η Qualcomm ξέχασε να ενημερώσει το smartphone $1,500 για Snapdragon Insiders

Windows Server

Το RRAS είναι μια υπηρεσία των Windows που προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες συνδεσιμότητας και δρομολόγησης TCP, συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης πρόσβασης ή της συνδεσιμότητας από τοποθεσία σε τοποθεσία με τη βοήθεια εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) ή συνδέσεων μέσω τηλεφώνου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις Windows Server 2019 2012 R2 KB5014746, Windows Server 2019 KB5014692, Windows Server 20H2 KB5014699 και τις ενημερώσεις Windows Server 2022 KB5014678 ως μέρος της ενημέρωσης κώδικα patch Tuesday June 2022.

Ωστόσο, μετά την ανάπτυξη αυτών των πρόσφατων ενημερώσεων, οι διαχειριστές των Windows ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που μπορούσαν να επιλυθούν μόνο μετά την πλήρη απεγκατάσταση των ενημερώσεων.

Δείτε ακόμα: Εγκαταστήστε άμεσα: Κυκλοφόρησε ενημέρωση για το σφάλμα Atlassian Confluence RCE

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα είναι το πάγωμα των διακομιστών για αρκετά λεπτά μετά τη σύνδεση ενός πελάτη στον διακομιστή RRAS με SSTP.

ενημερώσεις

Η συντριπτική πλειονότητα των αναφορών που σχετίζονται με αυτά τα προβλήματα, έχουν ένα κοινό θέμα: απώλεια της συνδεσιμότητας απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας και VPN σε διακομιστές με ενεργοποιημένη τη δρομολόγηση και την υπηρεσία απομακρυσμένης πρόσβασης (RRAS) όπου έχουν εγκατασταθεί οι ενημερώσεις Windows Server.

Πολλοί διαχειριστές ανέφεραν στο Reddit και σε σχόλια ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους πελάτες LLTP/SSTP VPN και το RDP που αποτυγχάνουν να συνδεθούν μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων Windows Server.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι προκαλεί αυτά τα ζητήματα, η Microsoft διόρθωσε μια ευπάθεια άρνησης υπηρεσίας μετάφρασης διεύθυνσης δικτύου των Windows (NAT) που παρακολουθείται ως CVE-2022-30152 και ενδέχεται να έχει εισάγει σφάλματα στη συνδεσιμότητα RRAS.

Δείτε επίσης: Πώς να ενημερώσετε το Microsoft Outlook σε desktop, Android, iOS;

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, η Microsoft κυκλοφόρησε μία έκτακτη ενημέρωση που μπορείτε να εγκαταστήσετε άμεσα. Εάν ωστόσο για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να την εγκαταστήσετε, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων στους διακομιστές που επηρεάζονται είναι να απεγκαταστήσετε την αντίστοιχη αθροιστική ενημέρωση για την έκδοση του Windows Server.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS