ΑρχικήHow ToΠώς να διορθώσετε τα προβλήματα του PS5 DualSense controller σας;

Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα του PS5 DualSense controller σας;

Γιατί το PS5 DualSense controller έχει προβλήματα σύνδεσης; Διαβάστε παρακάτω για να σιγουρευτείτε ότι λειτουργεί ομαλά.

Για όσους αναρωτιούνται γιατί το PS5 DualSense controller δεν συνδέεται στην κονσόλα ή έχει άλλα προβλήματα σύνδεσης, μπορείτε να κάνετε μερικές επιδιορθώσεις για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας λειτουργεί ομαλά.

Εν τω μεταξύ, σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα πιθανά σφάλματα και τις διορθώσεις που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του ασύρματου PS5 DualSense controller στο PS5 σας. Αυτό το άρθρο θα καλύψει ζητήματα σύζευξης με το χειριστήριο, τον τρόπο που κάνετε reset το χειριστήριο και τυχόν προβλήματα φόρτισης. Επιπλέον, θα παρέχουμε και πληροφορίες για τυχόν προβλήματα με την σύζευξη πολλαπλών controller και την ενημέρωση του χειριστηρίου.

Πώς να συνδέσετε ένα controller σε μια κονσόλα PS5

Σημείωση: Μπορείτε να συνδέσετε μόνο ένα controller σε ένα PS5 κάθε φορά. Για να χρησιμοποιήσετε το controller PS5 DualSense σε άλλη κονσόλα, θα πρέπει να το κάνετε σύζευξη με τη συγκεκριμένη κονσόλα χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Type-C. Επίσης, μπορείτε να αντιστοιχίσετε έως και 4 controller με μία κονσόλα κάθε φορά.

Για την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε ένα PS5 DualSense, θα πρέπει να το κάνετε σύζευξη χρησιμοποιώντας το καλώδιο Type-C το οποίο θα βρείτε μέσα στο κουτί.

  1. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η κονσόλα PS5 είναι ενεργοποιημένη. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το controller είναι αρκετά φορτισμένο για να το αντιστοιχίσετε με την κονσόλα.
  2. Τώρα, συνδέστε το PS5 DualSense controller στην κονσόλα χρησιμοποιώντας το καλώδιο Type-C και πατήστε το κουμπί PS.
Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα του PS5 DualSense controller σας;
Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα του PS5 DualSense controller σας;

Ζητήματα σύνδεσης PS5 DualSense controller

Θα μιλήσουμε για δύο από τα πιο κοινά προβλήματα συνδεσιμότητας που μπορείτε να αντιμετωπίσετε κατά τη σύνδεση του χειριστηρίου στην κονσόλα.

Πως να επαναφέρετε το PS5 DualSense controller για τα προβλήματα σύζευξης

Πριν διορθώσετε τυχόν προβλήματα σύζευξης με το controller, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το επίσημο καλώδιο Type-C που παρέχεται από τη Sony και την κονσόλα. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες μπορούν να διορθώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα επαναφέροντας το ασύρματο χειριστήριο στις περισσότερες περιπτώσεις.

  1. Αρχικά, εάν το χειριστήριο είναι συνδεδεμένο στην κονσόλα PS5, αποσυνδέστε το και βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο.
  2. Τώρα, για να κάνετε reset το controller, αναζητήστε μια μικρή τρύπα στο πίσω μέρος του χειριστηρίου.
  3. Για reset, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο εξαγωγής sim ή ένα μικρό συνδετήρα για να πατήσετε το κουμπί reset για περίπου 4-5 δευτερόλεπτα.
  4. Αφού κρατήσετε πατημένο το κουμπί reset για 4-5 δευτερόλεπτα, θα γίνει επαναφορά του PS5 DualSense controller, το οποίο θα επιλύσει τυχόν προβλήματα συνδεσιμότητας ή προβλήματα που μπορεί να έχετε.
  5. Εάν η παραπάνω επιδιόρθωση δεν είναι αρκετή, πρέπει να επισκευαστεί το χειριστήριο από έναν επαγγελματία.

Δείτε επίσης: Λερώθηκε το ηχείο του κινητού σας; Δείτε πώς θα το καθαρίσετε στο σπίτι

Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα του PS5 DualSense controller σας;
Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα του PS5 DualSense controller σας;

Πώς να συνδέσετε πολλά controllers στην κονσόλα

Για όσους δεν γνωρίζουν, μπορείτε να συνδέσετε έως και 4 PS5 DualSense controllers σε μία κονσόλα σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή. Εν τω μεταξύ, εάν συνδέετε το ασύρματο χειριστήριο με την κονσόλα για πρώτη φορά, μπορείτε να το συνδέσετε ασύρματα. Ωστόσο, εάν το PS5 DualSense controller έχει ήδη αντιστοιχιστεί με άλλο PS5, θα πρέπει να το συνδέσετε με ένα καλώδιο Type-C, κατά προτίμηση με αυτό που συνοδεύει την κονσόλα.

  1. Προτού ξεκινήσετε τη σύζευξη ενός νέου controller ασύρματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει ένα μαλακό reset πατώντας το κουμπί PS μέχρι να σβήσουν τα φώτα του controller.
  2. Τώρα, βάλτε το PS5 DualSense controller σε λειτουργία σύζευξης πατώντας το κουμπί κοινής χρήσης και το PS για περίπου 4-5 δευτερόλεπτα και μεταβείτε στις ρυθμίσεις της κονσόλας.
  3. Από το μενού ρυθμίσεων, μεταβείτε στα Accessories.
  4. Από το μενού Accessories, κάντε κλικ στο General και μετά στα Bluetooth accessories.
  5. Τώρα επιλέξτε την κονσόλα και κάντε κλικ για ασύρματη σύζευξη του πρόσθετου controller.

Πώς να διορθώσετε την αδυναμία φόρτισης του χειριστηρίου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ανάπαυσης

Αυτό είναι ένα σχετικά κοινό ζήτημα που οι περισσότεροι κάτοχοι PS5 μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή. Υπάρχει μια απλή λύση εάν το PS5 DualSense controller δεν φορτίζει όταν βρίσκεται σε λειτουργία ανάπαυσης. Επιπλέον, κατά τη φόρτιση του ασύρματου controller σε λειτουργία ανάπαυσης, τα φώτα θα αναβοσβήνουν με πορτοκαλί χρώμα και θα σβήσουν όταν το χειριστήριο φορτιστεί πλήρως.

  1. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις του PS5 DualSense controller είναι σωστές στην κονσόλα PS5.
  2. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της κονσόλας PS5.
  3. Μεταβείτε στο System στο μενού ρυθμίσεων και κάντε κλικ σε αυτό.
  4. Τώρα, μεταβείτε στην Power Savings στο μενού συστήματος.
  5. Τέλος, κάντε κλικ στο Features available in rest mode και ρυθμίστε την τροφοδοσία στις θύρες USB για 3 ώρες.
Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα του PS5 DualSense controller σας;
Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα του PS5 DualSense controller σας;

Δείτε επίσης: Sony: Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί σχεδόν 20 εκατ. κονσόλες PS5

Εν τω μεταξύ, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα δόνησης με το controller, δείτε τι μπορείτε να κάνετε. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις στην κονσόλα PS5 σας είναι όλες σωστές. Για να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις είναι καλές, μεταβείτε στο settings > Accessories > Controllers > Vibration intensity και ορίστε την στην προεπιλογή (ισχυρή).

Τέλος, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το PS5 DualSense controller μπορεί να ενημερωθεί μόνο με καλώδιο Type-C και όχι ασύρματα. Για να ενημερώσετε το DualSense controller, συνδέστε το χειριστήριο στην κονσόλα και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Εν τω μεταξύ, εάν δεν βλέπετε τις οδηγίες, ακολουθήστε τα εξής βήματα: Μεταβείτε στo PS5 Settings > Accessories > Controllers > Wireless controller device settings και κάντε κλικ στo update.

Τώρα που καλύψαμε σχεδόν όλες τις επιδιορθώσεις που μπορείτε να εκτελέσετε στο PS5 σας χωρίς βοήθεια από επαγγελματία, ελπίζουμε ότι μπορέσαμε να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε με το DualSense controller.

Αυτό το άρθρο θα σας οδηγήσει στη διαδικασία επιδιόρθωσης εάν το PS5 DualSense controller δεν λειτουργεί ή έχει άλλα προβλήματα.

Πηγή: fossbytes.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS