ΑρχικήinetΤο Twitter σχεδιάζει να δώσει στον Musk τα δεδομένα που ζήτησε για...

Το Twitter σχεδιάζει να δώσει στον Musk τα δεδομένα που ζήτησε για να κλείσει η συμφωνία

Το Twitter σχεδιάζει να συμμορφωθεί με την απαίτηση του Elon Musk που ζητά δεδομένα χρηστών που, όπως λέει, είναι απαραίτητα για να προσδιορίσει εάν οι εκτιμήσεις spam της εταιρείας είναι ακριβείς, ανέφερε την Τετάρτη η Washington Post.

Δείτε επίσης: Elon Musk Twitter: Μπορεί να υπάρξουν χρεώσεις για κάποιους χρήστες

Twitter Musk δεδομένα

«Μετά από αδιέξοδο πολλών εβδομάδων, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter σχεδιάζει να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Elon Musk για εσωτερικά δεδομένα, προσφέροντας πρόσβαση στο πλήρες «firehose» του, τη μαζική ροή δεδομένων που περιλαμβάνει περισσότερα από 500 εκατομμύρια tweets που δημοσιεύονται κάθε μέρα, σύμφωνα με ένα άτομο που είναι ενήμερο με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων», έγραψε η Post.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει την αναφορά της Post, αλλά επεσήμανε τη δήλωσή της από τη Δευτέρα ότι «το Twitter έχει και θα συνεχίσει να μοιράζεται πληροφορίες συνεργασίας με τον κ. Musk για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης».

Δείτε επίσης: Musk κατηγορεί το Twitter: Δεν με ενημερώνει για τα fake accounts

Το αν το Twitter πρέπει να δώσει όλα τα δεδομένα χρήστη στον Musk είναι αμφισβητούμενο. Η αναφορά της Post έρχεται δύο ημέρες αφότου η νομική ομάδα του Musk έστειλε επιστολή στο Twitter ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία παραβίασε τη συμφωνία συγχώνευσης αρνούμενη να παράσχει τα δεδομένα για τις spam εκτιμήσεις.

Η παροχή δεδομένων θα μπορούσε να βοηθήσει το Twitter να ολοκληρώσει την πώληση

Το να δώσει το Twitter στον Musk τα ζητούμενα δεδομένα θα μπορούσε να είναι κακό για αυτόν εάν ο πραγματικός του στόχος είναι να βγει από τη συμφωνία αγοράς των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Twitter θα μπορούσε να παράσχει τα δεδομένα στον Musk «αυτή την εβδομάδα», έγραψε η Post.

Η προσφορά του Musk να αγοράσει το Twitter παραιτήθηκε από την «επιχειρησιακή δέουσα επιμέλεια», αλλά λέει ότι το Twitter πρέπει να παρέχει τα ζητούμενα δεδομένα λόγω μιας ρήτρας στη συμφωνία συγχώνευσης που λέει ότι δικαιούται πληροφορίες “για οποιονδήποτε εύλογο επιχειρηματικό σκοπό που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.”

Η επιστολή του Musk υποστηρίζει ότι έχει «δικαίωμα να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης» εάν το Twitter δεν συμμορφωθεί. Η επιστολή ανέφερε επίσης ότι ο Musk χρειάζεται μια “πλήρη και ακριβή κατανόηση του πυρήνα του επιχειρηματικού μοντέλου του Twitter – της ενεργού βάσης χρηστών του” προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση και να προετοιμαστεί για τη μετάβαση στην ιδιοκτησία.

“Ο κ. Musk πιστεύει ότι το Twitter αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω υποψίες ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα ζητούμενα δεδομένα λόγω ανησυχίας για το τι θα αποκαλύψει η ανάλυση των δεδομένων του ίδιου του κ. Musk”, είπε η νομική ομάδα.

Twitter Musk δεδομένα

Πώς το Twitter εκτιμά τα spam

Το Twitter εκτιμά ότι λιγότερο από το 5 τοις εκατό των καθημερινών ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων (mDAU) είναι ανεπιθύμητα ή ψεύτικα. Σύμφωνα με τον ορισμό του Twitter, αυτός είναι ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο κάθε μέρα και μπορούν να δουν διαφημίσεις και οι χρήστες θεωρούνται “ενεργοί” είτε δημοσιεύουν δικά τους tweets είτε απλώς βλέπουν tweets άλλων ατόμων.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται

Ο Musk έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η εκτίμηση του Twitter είναι λανθασμένη, αλλά οι ισχυρισμοί του ότι το πραγματικό ποσοστό είναι υψηλότερο βασίζονται σε διαφορετικούς τύπους υπολογισμών—όπως ο αριθμός των bots μεταξύ όλων των λογαριασμών Twitter (είτε είναι ενεργοί είτε όχι) ή ο αριθμός των bots μεταξύ των λογαριασμών που δημοσιεύετε tweets κάθε μέρα. Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, μπήκε στη μάχη τη Δευτέρα, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες του Musk και απαιτώντας από το Twitter να παράσχει τα δεδομένα για ψεύτικους λογαριασμούς.

Η ψήφος των μετόχων αναμένεται τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο

Το Twitter ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αγορά και είπε στο προσωπικό την Τετάρτη ότι η ψηφοφορία των μετόχων για την πώληση στον Musk θα γίνει στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου, ανέφερε το Bloomberg.

“Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλων των μετόχων. Σκοπεύουμε να κλείσουμε τη συναλλαγή και να επιβάλουμε τη συμφωνία συγχώνευσης στη συμφωνηθείσα τιμή και όρους”, ανέφερε το Twitter στη δήλωσή του τη Δευτέρα.

Πηγή πληροφοριών: arstechnica.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS