ΑρχικήinetΟι υπηρεσίες video streaming παρουσιάζουν μειωμένη ανάπτυξη

Οι υπηρεσίες video streaming παρουσιάζουν μειωμένη ανάπτυξη

Οι υπηρεσίες video streaming τα τελευταία δύο χρόνια (2020 και 2021) εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 πέτυχαν περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να έχουν πετύχει μέσα σε πέντε χρόνια χωρίς την πανδημία – αλλά αυτή η περίοδος άνθησης έχει πλέον τελειώσει, αναφέρει μια νέα έκθεση.

Η σταδιακή επιστροφή σε έναν πιο φυσιολογικό κόσμο πιθανότατα δεν είναι ο μόνος παράγοντας που παίζει ρόλο στην μείωση της ανάπτυξης.

video streaming

Δείτε επίσης: Η Amazon σταματά τις αποστολές στη Ρωσία και διακόπτει το Prime Video

Τα εκτεταμένα lockdown σήμαιναν ότι η ζήτηση για ψυχαγωγία στο σπίτι αυξήθηκε στα ύψη τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας. Ήρθε σε μια ιδιαίτερα καλή στιγμή για την Apple, καθώς το Apple TV+ κυκλοφόρησε μόλις λίγους μήνες πριν από την εμφάνιση της πανδημίας του COVID-19.

Η πανδημία μπορεί να μην έχει τελειώσει, αλλά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών και η φυσική ανοσία από προηγούμενες λοιμώξεις βλέπουν τον κόσμο να επιστρέφει σε κάτι πολύ πιο κοντά στις συνθήκες πριν από την COVID-19, με όλες τις επιλογές ψυχαγωγίας εκτός σπιτιού να είναι και πάλι σε λειτουργία.

Γι’ αυτό το λόγο η ζήτηση για ψυχαγωγία video streaming επιστρέφει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα – με πιο συμβατικά επίπεδα ανάπτυξης. Για ορισμένες υπηρεσίες, αυτό σήμαινε απώλεια συνδρομητών. Το Netflix, για παράδειγμα, ανέφερε πρόσφατα την απώλεια 200.000 συνδρομητών και προειδοποίησε ότι μπορεί να χάσει έως και 2 εκατομμύρια αυτό το τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Η Microsoft επιβεβαιώνει τις φήμες για μια νέα συσκευή Game Streaming

Είναι παρόμοια ιστορία με τη ροή μουσικής, με μια αναφορά την περασμένη εβδομάδα να λέει ότι η Apple Music ήταν μεταξύ των υπηρεσιών που έχασαν συνολικά ένα εκατομμύριο συνδρομητές στο Ηνωμένο Βασίλειο το περασμένο τρίμηνο.

Οι υπηρεσίες video streaming παρουσιάζουν μειωμένη ανάπτυξη

Η Variety αναφέρει τα πιο πρόσφατα δεδομένα και προβλέψεις από τον κολοσσό συμβούλων διαχείρισης PwC.

Το 2022, οι υπηρεσίες SVOD [Streaming Video On Demand] στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφέρουν έσοδα 25,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 13% από πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση Global Entertainment & Media Outlook 2022–2026 της PwC, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα. Το τμήμα προβλέπεται να φτάσει τα 33,59 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026, αντιπροσωπεύοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8,5% από το 2021-26.

Η αύξηση 13% που προβλέπεται για φέτος είναι μειωμένη σε σύγκριση με την αύξηση του 19,5% το 2021 και μια τεράστια αύξηση 27% το 2020 για το SVO. Η μελέτη της PwC σημείωσε ότι, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, η πανδημία του COVID-19 ώθησε τις υπηρεσίες video streaming νωρίτερα από εκεί που θα ήταν στην ίδια χρονική περίοδο – ένα φαινόμενο «έλξης προς τα εμπρός» που παρατηρείται από πολλές υπηρεσίες.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS