ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπίθεση διακόπτει τις υπηρεσίες της εταιρείας δεμάτων Yodel

Κυβερνοεπίθεση διακόπτει τις υπηρεσίες της εταιρείας δεμάτων Yodel

Οι υπηρεσίες της εταιρείας παράδοσης δεμάτων Yodel με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν διακοπεί λόγω κυβερνοεπίθεσης που προκάλεσε καθυστερήσεις στη διανομή δεμάτων και την παρακολούθηση παραγγελιών στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Ο δήμος του Παλέρμο στη Νότια Ιταλία υπέστη κυβερνοεπίθεση

Yodel

Αν και η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν, υπονοεί ότι τα στοιχεία πληρωμής των πελατών δεν έχουν επηρεαστεί, καθώς δεν αποθηκεύονται στα συστήματά της ούτε υποβάλλονται σε επεξεργασία από αυτούς.

Σύμφωνα με τους πελάτες που περιμένουν την παράδοση δεμάτων, η παρακολούθηση και οι υπηρεσίες πελατών της Yodel διακόπηκαν το Σαββατοκύριακο και ορισμένοι από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν πληροφορίες για τα πακέτα τους για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με τον ερευνητή κυβερνοασφάλειας Kevin Beaumont, υπάρχουν φήμες ότι η Yodel χτυπήθηκε από επίθεση ransomware. Η θεωρία του είναι εύλογη δεδομένου ότι αυτοί οι παράγοντες απειλών συνήθως αποφεύγουν να κρυπτογραφούν τους υπολογιστές-θύματα τις καθημερινές, όταν η διαδικασία είναι πιο πιθανό να ανακαλυφθεί.

Δείτε ακόμα: Η ομάδα Armageddon εξαπολύει νέα κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία

Φαίνεται ότι η εταιρεία ενημέρωσε αρχικά τους πωλητές του eBay για την κυβερνοεπίθεση με προσωπικά μηνύματα, λέγοντας ότι «εργάζεται στην ανακάλυψη της φύσης και τον πλήρη αντίκτυπο του περιστατικού στον κυβερνοχώρο».

Κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία είπε ότι εργαζόταν για να επαναφέρει τα συστήματά της στο διαδίκτυο με υποστήριξη από εξουσιοδοτημένο εξωτερικό μέρος.

Η Yodel παρουσίασε αργότερα μια δημόσια δήλωση στον ιστότοπό της, που επιβεβαίωνε ότι η διακοπή της υπηρεσίας οφειλόταν σε περιστατικό στον κυβερνοχώρο και ενημέρωσε τους χρήστες ότι «τα δέματα ενδέχεται να φτάσουν αργότερα από το αναμενόμενο».

Δείτε επίσης: Νέα επίθεση side-channel Hertzbleed επηρεάζει Intel και AMD CPU

Σε μια μεγαλύτερη ανάρτηση σχετικά με το περιστατικό, η Yodel συμβουλεύει τους πελάτες της να αποφεύγουν να ανταποκρίνονται σε ανεπιθύμητες επικοινωνίες που ζητούν προσωπικές πληροφορίες ή παραπέμπουν σε ιστοσελίδες που απαιτούν τέτοιες λεπτομέρειες.

«Αποφύγετε να απαντάτε, να κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή να κάνετε λήψη συνημμένων από ύποπτες διευθύνσεις email. Εάν σας ζητηθούν προσωπικές πληροφορίες από κάποιον που υποτίθεται ότι είναι υπάλληλος της Yodel, ενημερώστε μας αμέσως» αναφέρει η Yodel μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS