ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΟι Meta, Microsoft και άλλοι σχηματίζουν το Metaverse Standards Forum

Οι Meta, Microsoft και άλλοι σχηματίζουν το Metaverse Standards Forum

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας ωθεί τις μεγαλύτερες εταιρείες να ενωθούν μέσα από κοινοπραξίες όπως το Metaverse Standards Forum.

Καθώς περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας αναπτύσσουν προϊόντα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, ορισμένες ομάδες που εποπτεύουν τον κλάδο προσπαθούν να κρατήσουν τη βιομηχανία σε μία κοινή σελίδα. Η πιο πρόσφατη από αυτές είναι το Metaverse Standards Forum, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της ανοιχτής διαλειτουργικότητας, η οποία θα μπορούσε να διευκολύνει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν έργα σε πλατφόρμες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το φόρουμ έχει ήδη μερικούς σημαντικούς συμμετέχοντες συμπεριλαμβανομένων των Meta, Microsoft, Epic Games, Adobe, NVIDIA, Sony, Unity και άλλων. Υπάρχουν όμως και κάποιες κραυγαλέες απουσίες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η Niantic, η Apple, η Roblox και η Snapchat, οι οποίες κατασκευάζουν επίσης προϊόντα “metaverse” για τους καταναλωτές.

Οι Meta, Microsoft και άλλοι σχηματίζουν το Metaverse Standards Forum
Οι Meta, Microsoft και άλλοι σχηματίζουν το Metaverse Standards Forum

Δείτε επίσης: Η Meta σταμάτησε να αναπτύσσει το έξυπνο ρολόι (smartwatch) της

Το Metaverse Standards Forum είναι δωρεάν στην συμμετοχή του και σχεδιάζει να επικεντρωθεί σε «πραγματικά έργα βασισμένα στη δράση», όπως τα hackathons και τα εργαλεία ανοιχτού κώδικα.

«Δεν θα υπάρξει κάποια δεύτερη έκδοση της Meta, όπως δεν υπάρχει σήμερα το «Microsoft internet» ή το «Google internet», εξήγησε ο πρόεδρος των παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Nick Clegg, σε μια ανάρτηση ιστολογίου τον περασμένο μήνα. «Όπως το Διαδίκτυο, το metaverse θα είναι ένα διασυνδεδεμένο σύστημα που θα υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα, επομένως θα χρειαστεί να υπάρχει ένας ιστός δημόσιων και ιδιωτικών προϋποθέσεων και κανόνων που θα του επιτρέπουν να λειτουργεί σε όλες τις δικαιοδοσίες».

Ωστόσο, κοινοπραξίες όπως το Metaverse Standards Forum είναι αποτελεσματικές μόνο εάν αρκετές εταιρείες υιοθετήσουν τα πρότυπά τους.

Η Tiffany Xingyu Wang, επικεφαλής υπεύθυνος ασφαλείας στην εταιρεία Spectrum Labs για την εποπτεία ΑΙ περιεχομένου, ξεκίνησε το Oasis Consortium νωρίτερα φέτος. Σε μια προσπάθεια να προωθήσει έναν μεγαλύτερο βαθμό δεσμεύσεων για την ασφάλεια από εταιρείες παιχνιδιών και κοινωνικών δικτύων, το Oasis Consortium ανέπτυξε μια λίστα με πρότυπα ασφάλειας των χρηστών, τα οποία ελπίζει ότι θα γίνουν το νέο βιομηχανικό πρότυπο.

«Εάν το metaverse πρόκειται να επιβιώσει, πρέπει να παρέχει και ασφάλεια», είπε ο Wang στο Technology Review.

Οι Meta, Microsoft και άλλοι σχηματίζουν το Metaverse Standards Forum
Οι Meta, Microsoft και άλλοι σχηματίζουν το Metaverse Standards Forum

Δείτε επίσης: Θα μπορούσε στο μέλλον η απόκτηση παιδιών να γίνεται στο metaverse;

Η εποπτεία περιεχομένου είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην εικονική πραγματικότητα, όταν η διαδικτυακή παρενόχληση ή κατάχρηση μπορεί να γίνει ακόμη πιο τρομακτική λόγω της καθηλωτικής φύσης της τεχνολογίας. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται ότι οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη προϊόντων έναντι των ισχυρών εργαλείων ασφαλείας.

Παρόμοια με το Metaverse Standards Forum, κάποιοι βασικοί παράγοντες λείπουν από το Oasis Consortium, όπως η Meta. Και στο παρελθόν, ομάδες όπως αυτή έγιναν όλο και μικρότερες όταν αναπόφευκτα προέκυψαν εσωτερικές συγκρούσεις.

Το Metaverse Standards Forum διευθύνεται από την Khronos Group, μια μη κερδοσκοπική κοινοπραξία που εργάζεται πάνω σε AR/VR, τεχνητή νοημοσύνη, machine learning και πολλά άλλα. Η Khronos έχει ήδη προσπαθήσει να θέσει ένα πρότυπο για τα VR API με την VR Standards Initiative το 2016, η οποία περιελάβανε εταιρείες όπως την Google, την NVIDIA, την Epic Games και την Oculus, που είναι πλέον μέρη της Meta.

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS