ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΘα μπορούσε στο μέλλον η απόκτηση παιδιών να γίνεται στο metaverse;

Θα μπορούσε στο μέλλον η απόκτηση παιδιών να γίνεται στο metaverse;

Μία ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη, λέει ότι οι επίδοξοι γονείς θα μπορούν σύντομα να επιλέγουν την απόκτηση ψηφιακών παιδιών στο metaverse.

Δείτε επίσης: Γυναίκα λέει ότι «βιάστηκε» στο metaverse ενώπιον άλλων ατόμων

metaverse

Τα λεγόμενα παιδιά Tamagotchi. Δεν έχουν «γεννηθεί» ακόμα, ωστόσο σύμφωνα με την Catriona Campbell αυτό δε θα αργήσει να γίνει.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, αποφασίζουν να μην κάνουν ποτέ παιδιά. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που η απόκτηση παιδιών δεν είναι επιλογή των νέων ζευγαριών, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τον υπερπληθυσμό, το αυξανόμενο κόστος της ανατροφής ενός παιδιού και πολλά ακόμα.

Η Catriona Campbell, μία από τις κορυφαίες ειδικούς του Ηνωμένου Βασιλείου για την τεχνητή νοημοσύνη, έχει κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο, που ονομάζεται AI by Design: A Plan For Living With Artificial Intelligence.

Σύμφωνα με αυτό το βιβλίο, «μέσα σε 50 χρόνια, η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που τα μωρά που υπάρχουν στο metaverse δεν θα ξεχωρίζουν από αυτά του πραγματικού κόσμου».

Δείτε ακόμα: Sony και KIRKBI επενδύουν 2 δις $ στο metaverse της Epic

απόκτηση παιδιών

Τα εικονικά παιδιά θα υπάρχουν στο metaverse, που όπως γνωρίζουμε αποτελεί το καθηλωτικό ψηφιακό μέλλον του Διαδικτύου. Η Campbell προβλέπει ότι θα γίνουν πολύ συνηθισμένα και θα αγκαλιαστούν από την κοινωνία μέσα σε μισό αιώνα. Ονόμασε αυτό το ψηφιακό δημογραφικό στοιχείο «γενιά Tamagotchi».

Σύμφωνα με τη Campbell, τα εικονικά παιδιά θα σας μοιάζουν και θα μπορείτε να τα παίζετε και να τα αγκαλιάζετε. Θα είναι σε θέση να προσομοιώνουν συναισθηματικές αντιδράσεις καθώς και ομιλία, η οποία θα κυμαίνεται από “googoo gaga” έως και να αντιμιλάνε καθώς μεγαλώνουν.

Ωστόσο θα είναι στο χέρι μας πότε και αν θα μεγαλώσουν. Κι αν κάποια στιγμή αποφασίσουμε ότι δε θέλουμε άλλο να είμαστε ψηφιακοί γονείς θα μπορούμε απλά να ακυρώσουμε τη συνδρομή μας. Ακούγεται λίγο ανατριχιαστικό.

Τα πλεονεκτήματα είναι το ελάχιστο κόστος και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Και σίγουρα η λιγότερη ανησυχία, αφού όλα στη ζωή του παιδιού θα προγραμματίζονται από εσάς.

Δείτε επίσης: LEGO Group και Epic Games συνεργάζονται για ένα ασφαλές metaverse για παιδιά

Στα μειονεκτήματα ωστόσο, το ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε στην ουσία ένα παιδί, μοιάζει περισσότερο με μια δυστοπική κούκλα παρά με έναν άνθρωπο που δημιουργήθηκε από εσάς. Είναι άραγε αυτό το μέλλον που θέλουμε;

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS