ΑρχικήinetΗ Mozilla σταματά τα crypto donations μετά από επικρίσεις σχετικά με τις...

Η Mozilla σταματά τα crypto donations μετά από επικρίσεις σχετικά με τις κλιματικές επιπτώσεις

Την περασμένη εβδομάδα το Mozilla Foundation ανακοίνωσε ότι θα δεχόταν δωρεές κρυπτονομισμάτων (crypto donations) αλλά φαίνεται πως τώρα τις έβαλε σε αναμονή μετά από επικριτικά σχόλια από έναν ιδρυτή της Mozilla και πολλούς άλλους, ανέφερε το TechCrunch. «Από σήμερα εξετάζουμε εάν και πώς η τρέχουσα πολιτική μας για τις δωρεές κρυπτονομισμάτων ταιριάζει με τους κλιματικούς μας στόχους», έγραψε η εταιρεία στο Twitter. «Και όσο διεξάγουμε την αναθεώρησή μας, θα σταματήσουμε τη δυνατότητα δωρεάς κρυπτονομισμάτων».

Δείτε επίσης: Η Mozilla διόρθωσε κρίσιμες ευπάθειες σε Firefox και Thunderbird

Mozilla crypto donations
Η Mozilla σταματά τα crypto donations μετά από επικρίσεις σχετικά με τις κλιματικές επιπτώσεις

Η Mozilla ανακοίνωσε τη νέα πολιτική με ένα ανέκδοτο στο tweet. Χθες, η Mozilla αντέκρουσε την ιδέα, λέγοντας σε ένα tweet ότι τα σχόλια στο αρχικό tweet «οδήγησαν σε μια σημαντική συζήτηση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των cryptocurrency». Πρόσθεσε ότι «η αποκεντρωμένη τεχνολογία ιστού συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός τομέας που πρέπει να εξερευνήσουμε, αλλά πολλά έχουν αλλάξει από τότε που αρχίσαμε να δεχόμαστε crypto donations».

Δείτε επίσης: Mozilla Firefox: Η πρώτη εναλλακτική του Chromium στο Windows Store

Τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum δημιουργούνται με την επίλυση σύνθετων μαθηματικών προβλημάτων και από το σχεδιασμό, γίνονται πιο δύσκολο να «εξορυχθούν» με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει επίσης να αποθηκευτούν σε δημόσιο ledger, κάτι που επίσης καταναλώνει ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από πολλές χώρες, και μεγάλο μέρος αυτής προέρχεται από βρώμικες πηγές όπως ο άνθρακας.

Mozilla crypto donations

Πέρυσι η Tesla ανακοίνωσε ότι θα δεχόταν πληρωμή με Bitcoin για τα ηλεκτρικά της οχήματα και μάλιστα αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εξομαλύνει τη διαδικασία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι τόνισαν ότι τα περιβαλλοντικά οφέλη ενός EV θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά από την εκπληκτική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την εξόρυξη ενός μόνο Bitcoin.

Δείτε επίσης: Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για το app Firefox Lockwise

Η Mozilla είπε ότι θα συνεχίσει να διερευνά την ιδέα της δωρεάς κρυπτονομισμάτων, αλλά θα κρατήσει τους ανθρώπους ενήμερους αυτή τη φορά. «Στο πνεύμα του ανοιχτού κώδικα, αυτή θα είναι μια διαφανής διαδικασία και θα κοινοποιούμε τακτικές ενημερώσεις», έγραψε το Ίδρυμα στο Twitter. «Ανυπομονούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση μαζί σας».

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS