ΑρχικήinetLEGO Group και Epic Games συνεργάζονται για ένα ασφαλές metaverse για παιδιά

LEGO Group και Epic Games συνεργάζονται για ένα ασφαλές metaverse για παιδιά

Η LEGO Group και η Epic Games ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται για να διαμορφώσουν το μέλλον του metaverse, ώστε να δημιουργήσουν ένα χώρο ασφαλή και διασκεδαστικό για παιδιά και οικογένειες. Οι δύο εταιρείες θέλουν να δημιουργήσουν μια “καθηλωτική, εμπνευσμένη και συναρπαστική ψηφιακή εμπειρία” για παιδιά όλων των ηλικιών.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, αυτή η φιλική προς την οικογένεια ψηφιακή εμπειρία θα δώσει στα παιδιά πρόσβαση σε εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να γίνουν creators με αυτοπεποίθηση και θα προσφέρουν εκπληκτικές ευκαιρίες παιχνιδιού σε έναν ασφαλή χώρο.

Χρήσιμη πληροφορία: Τι είναι το metaverse; [Ανάλυση για αρχάριους]

metaverse παιδιά

Ο Niels B Christiansen, Διευθύνων Σύμβουλος της LEGO Group δήλωσε σχετικά με αυτό το metaverse για παιδιά: “Τα παιδιά απολαμβάνουν να παίζουν σε ψηφιακούς και φυσικούς κόσμους και κινούνται απρόσκοπτα μεταξύ των δύο. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να αναπτύξουν δια βίου δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η επικοινωνία μέσω ψηφιακών εμπειριών. Αλλά έχουμε ευθύνη να κάνουμε την εμπειρία ασφαλή, εμπνευσμένη και ωφέλιμη για όλους. Ακριβώς όπως έχουμε προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών για ασφαλές φυσικό παιχνίδι, δεσμευόμαστε να κάνουμε το ίδιο και για το ψηφιακό παιχνίδι. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Epic Games για να διαμορφώσουμε αυτό το συναρπαστικό και παιχνιδιάρικο μέλλον“.

Από τη δική του μεριά, ο Tim Sweeney, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής της Epic Games δήλωσε: “Η LEGO Group έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία παιδιών και ενηλίκων μέσω δημιουργικού παιχνιδιού για σχεδόν έναν αιώνα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε μαζί για να δημιουργήσουμε έναν χώρο στο metaverse που θα είναι αστείος, διασκεδαστικός και φτιαγμένος ειδικά για παιδιά και οικογένειες“.

Δείτε επίσης: Γιάννης Ανδρέου Live: Τα πάντα για Crypto, NFT, Metaverse και DeFi

Όλο και περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες κάνουν λόγο για το metaverse και την ενασχόλησή τους με αυτό. Και όσο αυτό εξελίσσεται, τόσο θα αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι συναντιούνται, παίζουν, εργάζονται, μαθαίνουν και αλληλεπιδρούν σε έναν εικονικό, τρισδιάστατο κόσμο. Τα παιδιά δεν πρόκειται να μείνουν έξω από αυτό. Γι’ αυτό το λόγο, η LEGO Group και η Epic Games θα ενώσουν τις γνώσεις τους και την πολύχρονη εμπειρία τους για να διασφαλίσουν ότι αυτή η νέα πραγματικότητα, το metaverse, θα είναι κατάλληλη για τα παιδιά και θα σχεδιαστεί από την αρχή με γνώμονα την ευημερία και την ασφάλειά τους.

LEGO Group και Epic Games

Η Epic Games έχει εξειδίκευση στη δημιουργία δημιουργικών εργαλείων. Εδώ και χρόνια, η εταιρεία προσφέρει εμπειρίες που συνδέουν τους ανθρώπους μέσω του gaming, της μουσικής και της δημιουργικής συνεργασίας. Το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία δίνει όλο και περισσότερη έμφαση στην παροχή τέτοιων εμπειριών που είναι όμως κατάλληλες για κάθε ηλικία.

Από την άλλη μεριά, η LEGO Group εδώ και 90 χρόνια έχει εμπνεύσει γενιές παιδιών με το δημιουργικό παιχνίδι με τα τουβλάκια LEGO, που παραμένουν ο πυρήνας της επιχείρησής της. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στον καθορισμό ασφαλών εμπειριών ψηφιακών παιχνιδιών για παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης industry-standard Digital Child Safety Policy με τη UNICEF.

Η LEGO Group και η Epic Games έχουν συμφωνήσει σε τρεις αρχές που θα διασφαλίσουν ότι το metaverse για παιδιά θα είναι ασφαλές:

  • Προστασία του δικαιώματος των παιδιών στο παιχνίδι, θέτοντας την ασφάλεια και την ευημερία ως προτεραιότητα.
  • Προστασία του απορρήτου των παιδιών.
  • Παροχή εργαλείων σε παιδιά και ενήλικες, που τους δίνουν τον έλεγχο της ψηφιακής τους εμπειρίας.

Λίγα λόγια για το metaverse

Το metaverse είναι η σύγκλιση δύο ιδεών που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια: της εικονικής πραγματικότητας και της ψηφιακής δεύτερης ζωής. Για δεκαετίες, οι τεχνολόγοι ονειρεύονταν μια εποχή όπου η εικονική ζωή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με τη φυσική πραγματικότητα. Αυτό θα γίνει με το metaverse (τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά).

Δείτε επίσης: Οι social engineering επιθέσεις θα κυριαρχήσουν σε web3 και metaverse

Θεωρητικά, θα περνούσαμε πολύ χρόνο αλληλεπιδρώντας με τους φίλους και τους συναδέλφους μας σε έναν εικονικό χώρο. Ως αποτέλεσμα, θα ξοδεύαμε και χρήματα εκεί, για να αγοράσουμε πράγματα για τα ψηφιακά μας avatar. Σε αυτό που οι τεχνικοί, όπως ο κ. Zuckerberg, αποκαλούν metaverse, η εικονική πραγματικότητα χρησιμεύει ως υπολογιστική πλατφόρμα για να ζούμε μια δεύτερη ζωή στο διαδίκτυο. Στην εικονική πραγματικότητα, οι χρήστες φορούν απλά ένα ακουστικό που τους βυθίζει σε ένα τρισδιάστατο κόσμο.

Διατίθενται ελεγκτές ανίχνευσης κίνησης για να αλληλεπιδρούν με εικονικά αντικείμενα και χρησιμοποιούν μικρόφωνο για να επικοινωνούν με τους άλλους. Σύμφωνα με τον Matthew Ball, έναν επιχειρηματία που έχει ασχοληθεί με το θέμα, το metaverse αντιπροσωπεύει το τέταρτο κύμα στους υπολογιστές και θα επηρεάσει ενήλικες και παιδιά.

Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για εσάς και το avatar σας που αλληλεπιδράτε με άλλους σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.

Σε ένα βαθμό, ορισμένα στοιχεία metaverse υπάρχουν ήδη στα βιντεοπαιχνίδια. Για παράδειγμα στο Fortnite, ένα διαδικτυακό παιχνίδι σκοποβολής που παίζεται σε υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών και κινητές συσκευές. Ο μέσος παίκτης του Fortnite ξοδεύει εκατοντάδες ώρες στο παιχνίδι με ένα προσωπικό avatar, παλεύοντας και αλληλεπιδρώντας με τα avatar άλλων παικτών. Οι παίκτες συγκεντρώνουν επίσης εικονικό νόμισμα που ξεκλειδώνει ρούχα και άλλα καλούδια για να προσαρμόσουν τα avatar τους.

Πηγή: www.epicgames.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS