ΑρχικήgamingΗ Epic δεν θα ενημερώσει το Fortnite για να τρέχει στο Steam...

Η Epic δεν θα ενημερώσει το Fortnite για να τρέχει στο Steam Deck

Η Epic Games δεν σχεδιάζει να ενημερώσει το Fortnite ώστε να τρέχει στο SteamOS, σύμφωνα με τον CEO Tim Sweeney, που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του επερχόμενου Valve Steam Deck πιθανότατα θα πρέπει να εγκαταστήσουν τα Windows για να παίξουν το δημοφιλές παιχνίδι.

Δείτε επίσης: Nintendo: Σε 38 χρόνια έχει πουλήσει πάνω από 5,3 δις παιχνίδια

Fortnite Epic

Δείτε επίσης: Cloud gaming: Η Stadia φέρνει 100 νέους τίτλους το 2022

Σε μια σειρά από tweet, ο Sweeney είπε ότι η εταιρεία δεν αισθάνεται σίγουρη για την ικανότητά του Fortnite όταν εκτελείται σε προσαρμοσμένα kernel configurations. Το Fortnite προφανώς δεν βρίσκεται στο κατάστημα Steam, αλλά τα σχόλια του Sweeney αποκλείουν μια έκδοση Linux που θα μπορούσε να τρέχει στο Steam Deck.

Το Steam Deck χρησιμοποιεί το SteamOS της Valve, το οποίο βασίζεται στο Linux, και χρησιμοποιεί ένα επίπεδο συμβατότητας που ονομάζεται Proton, έτσι ώστε τα παιχνίδια Steam που έχουν μεταγλωττιστεί για Windows να μπορούν να τρέχουν σε αυτό. Η Epic έχει κάνει το λογισμικό Easy Anti-Cheat (EAC), συμβατό με Linux και Proton, επομένως οι προγραμματιστές που το χρησιμοποιούν θα πρέπει να μπορούν να κάνουν τα παιχνίδια τους να λειτουργούν στο Steam Deck χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, τουλάχιστον προς το παρόν η ίδια η Epic δεν πρόκειται να είναι μία από αυτές, τουλάχιστον όχι με το Fortnite.

Ο Sweeney περιέγραψε (στο The Verge) το Linux ως «ένα εξαιρετικά δύσκολο κοινό για εξυπηρέτηση, δεδομένης της ποικιλίας των ασυμβίβαστων configurations». Ερωτηθείς εάν θα ήταν δυνατό να ενεργοποιηθεί η συμβατότητα μόνο για το SteamOS, είπε: «Το Linux είναι ήδη μια μικρή αγορά και αν την υποδιαιρέσετε ανά kernel versions, τότε είναι ακόμη μικρότερη». Μπορεί να μην αξίζει τον κόπο για την Epic να ασχοληθεί με όλο αυτό, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Fortnite Epic

Δείτε επίσης: Destiny 2: The Witch Queen – Τι φέρνει το update που θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου

Επιπλέον, δεν είναι ότι οι κάτοχοι Steam Deck δεν θα μπορούν να παίξουν καθόλου Fortnite – υπάρχει πάντα η επιλογή εγκατάστασης των Windows στο μηχάνημα. Ο Sweeney αναφέρθηκε στο Steam Deck ως μια «καταπληκτική κίνηση από τη Valve» όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, αποκαλώντας το «μια ανοιχτή πλατφόρμα όπου οι χρήστες είναι ελεύθεροι να εγκαταστήσουν software [της επιλογής τους] — συμπεριλαμβανομένων των Windows και άλλων».

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS