ΑρχικήinetOppo: Για πρώτη φορά θα παρουσιάσει AR τεχνολογία της στη Β. Αμερική

Oppo: Για πρώτη φορά θα παρουσιάσει AR τεχνολογία της στη Β. Αμερική

Η Oppo θα παρουσιάσει τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR), OPPO Air Glass και OPPO AR Glass, στη Βόρεια Αμερική.

Η Oppo, η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphones και άλλων ηλεκτρονικών ειδών, αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο brand smartphone στον κόσμο μετά τη Samsung, την Apple και τη Xiaomi, αλλά δεν στέλνει ακόμα τις συσκευές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να αλλάξει σύντομα.

Δείτε επίσης: Το iOS 16 μπορεί να φέρει μια οθόνη always-on σε μελλοντικά iPhone

Πριν από μερικές ημέρες, η Oppo ανακοίνωσε ότι θα κάνει μια επίδειξη των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR), OPPΟ Air Glass και OPPΟ AR Glass, κατά τη διάρκεια του Augmented World Expo USA 2022. Το event θα πραγματοποιηθεί 1-3 Ιουνίου στην Santa Clara, στην California. Η Oppo ανακοίνωσε τα Air Glass στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο και η συσκευή κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.

OPPO Air Glass

Σε αντίθεση με τα περισσότερα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR), το Air Glass της Oppo έχει έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό με έναν φακό και εμφανίζει δεδομένα που προέρχονται από ένα τηλέφωνο Oppo με μέση φωτεινότητα 1400 nits. Αυτό είναι πιο φωτεινό από τα τυπικά 1000 nits (μέγιστο 1200 nits) που βρίσκονται στο iPhone 13 Pro Max. Η συσκευή είναι πολύ ελαφριά και άνετη στη χρήση. Η εσωτερική πλευρά του πλαισίου περιλαμβάνει ένα μαγνητικό εξάρτημα που επιτρέπει στη συσκευή να στερεωθεί γρήγορα και εύκολα σε ένα προσαρμοσμένο πλαίσιο γυαλιών. Τα γυαλιά είναι εξοπλισμένα με τον Spark Micro Projector της εταιρείας. Υποστηρίζουν αλληλεπιδράσεις μέσω της αφής, της φωνής, της κίνησης του κεφαλιού και της κίνησης των χεριών, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται.

Δείτε επίσης: Το μικρότερο ρομπότ στον κόσμο μπορεί και περπατά σαν καβούρι!

Επιπλέον, το Oppo Air Glass τροφοδοτείται από το ίδιο τσιπ Snapdragon 4100 που χρησιμοποιείται σε ορισμένα έξυπνα ρολόγια Wear OS όπως το TicWatch Pro 3.

OPPO AR Glass

Από την άλλη μεριά, τα Oppo AR Glasses μοιάζουν περισσότερο με τα παραδοσιακά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Ο σχεδιασμός της συσκευής περιλαμβάνει δύο φακούς. Τα γυαλιά προσφέρουν μετάφραση γλώσσας σε πραγματικό χρόνο και 3D depth mapping. Είναι, επίσης, εξοπλισμένα με τεχνολογία που επιτρέπει καλύτερη φωτεινότητα και αντιθέσεις.

Για ποιο λόγο, όμως, θα γίνει η παρουσίαση, αφού η Oppo δεν πουλά τις συσκευές της στη Βόρεια Αμερική; Ίσως η εταιρεία θέλει να φέρει τα προϊόντα της στη χώρα, δεδομένου και ότι η υπομονάδα της, OnePlus, το κάνει. Ήδη από το Φεβρουάριο του 2019, η Oppo είχε αναφέρει ότι ήθελε να φέρει τις συσκευές της στην Αμερική. Ωστόσο, η εταιρεία ήθελε να κατακτήσει πρώτα μια άλλη αγορά. Εκείνη την εποχή, ο Alen Wu της Oppo, επικεφαλής επιχειρήσεων στο εξωτερικό, είπε μέσω διερμηνέα ότι πριν ξεκινήσει για την Αμερική, η εταιρεία θα πρέπει να εδραιώσει τη θέση της στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Ανακοινώθηκε το νέο Xiaomi Mi Band 7: Ποια τα χαρακτηριστικά του

Ωστόσο, η παρουσίαση στο Augmented World Expo USA 2022 μπορεί να γίνεται και για άλλο λόγο. Ίσως η Oppo θέλει να παρουσιάσει τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στη Βόρεια Αμερική για να προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές για τις συσκευές πριν κυκλοφορήσει τα γυαλιά στην Ευρώπη, όπου η εταιρεία πουλά ήδη τηλέφωνα.

Ο Yi Xu, Διευθυντής XR Technology στην Oppo, λέει: “Η πεποίθησή μας ότι το AR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός νέου ψηφιακού κόσμου που βασίζεται εξ ολοκλήρου στον πραγματικό κόσμο, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τις επενδύσεις και την έρευνα στις τεχνολογίες AR“.

Oppo AR γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Oppo Air Glass / AR Glass: Μπορεί να λειτουργούν σε τηλέφωνα Android που δεν είναι Oppo

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Oppo χρησιμοποιεί το Snapdragon Spaces, μια open mixed-reality (XR) πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες να αναπτύσσουν AR apps χωρίς να διαθέτουν τα βασικά εργαλεία που χρειάζονται για να το κάνουν. Δεδομένου ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιεί το mobile hardware της Qualcomm, θεωρητικά, το Air Glass και το AR Glass της Oppo θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε συσκευές Android που δεν κατασκευάζονται από την Oppo, αλλά τροφοδοτούνται από τσιπ Snapdragon.

Πηγή: www.phonearena.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS