ΑρχικήyoutubeElon Musk: Πότε τελικά θα ταξιδέψουν οι άνθρωποι στον Άρη

Elon Musk: Πότε τελικά θα ταξιδέψουν οι άνθρωποι στον Άρη

Οι πιθανότητες της ανθρωπότητας να πατήσει το πόδι της στον Άρη πριν από το τέλος της δεκαετίας, αρχίζουν να εξατμίζονται καθώς ο κορυφαίος κατασκευαστής μεταφορών στον Άρη, ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, έχει αλλάξει την ημερομηνία-στόχο του για να φτάσει στον κόκκινο πλανήτη.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η SpaceX θα προσγειώσει ανθρώπους στον Άρη μέσα σε 5 έως 10 χρόνια

Άρη

Το 2016, ο ιδρυτής της SpaceX αποκάλυψε τη μεγάλη του φιλοδοξία να δημιουργήσει μια πόλη στον Άρη. Εκείνη την εποχή, ο Musk ήλπιζε να δει μια αποστολή με πλήρωμα στον πλανητικό γείτονά μας να πραγματοποιείται το 2024. Από τότε, η εταιρεία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην κατασκευή του πυραύλου Mars, αλλά όχι αρκετά γρήγορα για να ανταποκριθεί σε αυτό το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Την Τετάρτη, ο Musk αποκάλυψε στο Twitter ότι βλέπει πλέον το 2029 ως την πιο πιθανή ημερομηνία που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πατήσουν για πρώτη φορά στον πλανήτη Άρη. Θα ήταν 60 χρόνια από την πρώτη προσγείωση στο φεγγάρι το 1969.

Μόλις τον Δεκέμβριο του 2020, ο Musk  στόχευε για το 2026.

Το Starship, το οποίο σχεδιάζει η SpaceX για να μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη για τη NASA και τελικά στον Άρη, έχει πραγματοποιήσει μερικές επιτυχημένες πτήσεις σε μεγάλο ύψος, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη στο διάστημα.

Δείτε ακόμα: Μήπως ο Elon Musk είναι τελικά ο ιδρυτής του Bitcoin;

Elon Musk

Ο Musk είχε παραπονεθεί τα τελευταία δύο χρόνια σχετικά με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς εκτόξευσης που επιβραδύνουν τη διαδικασία αποστολής στον Άρη και πρόσφατα μίλησε ακόμα και για χρεοκοπία, αν η SpaceX δεν καταφέρει να παράγει ταχύτερα τους κινητήρες του Starship.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το να φτάσουμε στον Άρη απαιτεί προγραμματισμό. Καθώς ο Άρης και η Γη κινούνται γύρω από τον ήλιο, οι δύο πλανήτες πλησιάζουν ο ένας τον άλλον και μετά απομακρύνονται ξανά. Για να επωφεληθούμε από τις στιγμές που το ταξίδι μεταξύ των δύο κόσμων είναι το συντομότερο απαιτείται εκτόξευση κατά τη διάρκεια ορισμένων προϋποθέσεων. Τα ιδανικά χρονοδιαγράμματα εκτόξευσης στον Άρη για αυτήν τη δεκαετία είναι αργότερα φέτος, στα τέλη του 2024, στα τέλη του 2026 και στα τέλη του 2028 με αρχές του 2029.

Φαίνεται ότι οι αρχικές φιλοδοξίες του Musk μπορεί να ήταν υπερβολικά αισιόδοξες. Εάν η ημερομηνία-στόχος του πάει αρκετά πιο πίσω, στη δεκαετία του 2030, θα είναι πιο κοντά στο χρονικό πλαίσιο που η NASA είχε πάντα ως στόχο για την αποστολή των πρώτων αστροναυτών της στον Άρη.

Δείτε επίσης: Ο πλανήτης Άρης είναι πολύ μικρός για να μπορεί να συγκρατήσει το νερό

Ενώ ο διαστημικός τουρισμός μπορεί να έχει αρχίσει να ανθίζει τον τελευταίο χρόνο, είναι πίθανο ότι θα αργήσουμε να δούμε εμπορικές αποστολές στον κόκκινο πλανήτη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS