ΑρχικήinetΟι εφαρμογές iOS μπορεί να αυξήσουν τη συνδρομή χωρίς ενημέρωση!

Οι εφαρμογές iOS μπορεί να αυξήσουν τη συνδρομή χωρίς ενημέρωση!

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν οι προγραμματιστές ήθελαν να αυξήσουν τις τιμές των συνδρομών στις εφαρμογές iOS που προσφέρονται μέσω του App Store, οι χρήστες θα λάμβαναν μια προώθηση για να συμφωνήσουν για την αύξηση των τιμών, διαφορετικά οι συνδρομές τους θα σταματούσαν αυτόματα. Αυτή η συμπεριφορά είναι δίκαιη τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους χρήστες. Η πρώτη κατηγορία χρεώνει περισσότερο για οποιονδήποτε λόγο και η δεύτερη αποφασίζει εάν το υψηλότερο κόστος αξίζει τον κόπο. Δυστυχώς όμως, η Apple επιτρέπει πλέον στους προγραμματιστές να αυξάνουν τις τιμές συνδρομής χωρίς την επιβεβαίωση του χρήστη.

Δείτε επίσης: App Store/Play Store: Χιλιάδες εφαρμογές δεν λαμβάνουν ενημερώσεις εδώ και χρόνια

εφαρμογές iOS

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει πλέον στους προγραμματιστές να αυξάνουν τις τιμές της συνδρομής τους χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσουν τους χρήστες. Πριν από αυτήν την αλλαγή, μια συνδρομή θα σταματούσε όταν ένας χρήστης αγνοούσε την προτροπή αναβαθμισμένης τιμολόγησης. Τώρα, εάν ένας χρήστης την αγνοήσει, θα αρχίσει αυτόματα να πληρώνει το υψηλότερο τέλος χωρίς να συναινεί πρώτα με οποιονδήποτε τρόπο.

Επί του παρόντος, όταν αυξάνεται η τιμή συνδρομής με αυτόματη ανανεώσιμη πηγή, οι συνδρομητές πρέπει να επιλέξουν συμμετοχή πριν εφαρμοστεί η αύξηση της τιμής. Η συνδρομή δεν ανανεώνεται στην επόμενη περίοδο χρέωσης για συνδρομητές που δεν επέλεξαν τη νέα τιμή. Αυτό οδήγησε σε ακούσια διακοπή ορισμένων υπηρεσιών για τους χρήστες και πρέπει να λάβουν μέτρα για να εγγραφούν ξανά στην εφαρμογή, από τις Ρυθμίσεις στο iPhone και το iPad ή στο App Store στο Mac.

Δείτε ακόμα: Πώς να κάνετε unhide εφαρμογές στο iPhone

συνδρομή

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αρχική προτροπή, προκαλούσε ακούσιες διακοπές στις υπηρεσίες όταν οι χρήστες δεν την παρατηρούσαν. Αυτό αποδεικνύει μόνο ότι παρόλο που η Apple θα ειδοποιεί τους χρήστες πριν από τις αυτοματοποιημένες αυξήσεις τιμών, πολλοί από αυτούς είναι πιθανό να μην βλέπουν αυτές τις ειδοποιήσεις. Ως αποτέλεσμα, θα καταλήξουν να πληρώνουν περισσότερα χωρίς να το προσέχουν.

Οι συνθήκες σίγουρα θα δυσκολέψουν τις εφαρμογές που είναι απάτη να αυξάνουν συχνά τις τιμές τους. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην είναι αλάνθαστη μέθοδος και σίγουρα όλη αυτή η αλλαγή δεν είναι η καλύτερη για τους χρήστες.

Δείτε επίσης: Εφαρμογές με κρυφό λογισμικό συλλογής δεδομένων μπλοκάρονται από την Google

Τελικά, η Apple λαμβάνει μια σημαντική μείωση από κάθε συνδρομή. Επομένως, είναι προς όφελος της εταιρείας να έχει περισσότερους χρήστες να πληρώνουν επιπλέον χρήματα μέσω αυτής της νέας πολιτικής. Ωστόσο, οι χρήστες θα ειδοποιούνται μέσω εφαρμογών iOS, iPadOS και macOS, email και ειδοποιήσεων push.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS