ΑρχικήinetΗ Meta σταμάτησε να αναπτύσσει το έξυπνο ρολόι (smartwatch) της

Η Meta σταμάτησε να αναπτύσσει το έξυπνο ρολόι (smartwatch) της

Η ανάπτυξη ενός έξυπνου ρολογιού (smartwatch) Meta βρίσκεται σε παύση, ανέφερε το Bloomberg την Πέμπτη, επικαλούμενο ένα ανώνυμο «άτομο με γνώση του θέματος».

Δείτε επίσης: Η Meta ανακοίνωσε νέες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της

Η μητρική εταιρεία του Facebook δεν επιβεβαίωσε ποτέ ότι κατασκεύαζε ένα smartwatch για να ανταγωνιστεί το Apple Watch και το Galaxy Watch της Samsung. Επίσης, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση που κυκλοφόρησε το Bloomberg. Ωστόσο, το Bloomberg ισχυρίστηκε ότι η Meta εργάζεται πάνω σε ένα smartwatch, με την κωδική ονομασία Milan, «για τουλάχιστον δύο χρόνια».

Η δημοσίευση ανέφερε ότι η Meta στόχευε να κυκλοφορήσει το smartwatch της την επόμενη άνοιξη και θα κόστιζε περίπου 350 δολάρια, αλλά οι εργαζόμενοι «ενημερώθηκαν αυτή την εβδομάδα ότι η συσκευή δεν είναι πλέον σε καλό δρόμο για παραγωγή».

Το Bloomberg ισχυρίζεται ότι έχει δει εικόνες και βίντεο ενός πρωτοτύπου smartwatch Meta που περιείχε δύο κάμερες για να ανταγωνιστεί το Apple Watch. Ωστόσο, αυτή η σχεδίαση διπλής κάμερας – η οποία υποτίθεται ότι περιλάμβανε μια κάμερα 5 MP νότια της πρόσοψης του ρολογιού και μια κάμερα 12 MP στο πίσω μέρος του προσώπου προς το χέρι του χρήστη – ήταν προφανώς μέρος του προβλήματος.

Σύμφωνα με την πηγή του Bloomberg, η πίσω κάμερα του ρολογιού Meta ήταν για να αφήσει τους ανθρώπους να τραβήξουν φωτογραφίες από τον έξω κόσμο. Αλλά η κάμερα «προκάλεσε προβλήματα», είπε ο Bloomberg, με την ηλεκτρομυογραφία, μια τεχνολογία που έχει διαφημίσει το Facebook που χρησιμοποιεί αισθητήρες για να μετατρέπει τα νευρικά σήματα του καρπού σε εντολές ρολογιού.

Το Bloomberg επεσήμανε ότι τα οικονομικά στοιχεία πιθανότατα διαδραματίζουν ρόλο στην απόσυρση του Meta Watch: Τα κέρδη της Meta για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα (από 92–97 δισεκατομμύρια δολάρια που περίμεναν είχαν 90–95 δισεκατομμύρια δολάρια). Παρόλο που η Meta είπε ότι περίμενε ότι η Reality Labs, η οποία επικεντρώνεται στο “metaverse” AR/VR της Meta και αναπτύσσει το έξυπνο ρολόι ανά Bloomberg, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη αύξησης δαπανών για το 2022. Η Meta είπε στο Reuters τον Μάιο ότι η Reality Labs θα έπρεπε να ακυρώσει και να αναβάλει ορισμένα έργα λόγω κόστους.

Δείτε επίσης: Meta: Θα δώσει στους ερευνητές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στόχευση πολιτικών διαφημίσεων

Ωστόσο, αν επιθυμείτε να φορέσετε ένα προϊόν Meta στον καρπό σας, υπάρχει ακόμα ελπίδα. Το Bloomberg ισχυρίζεται ότι η Meta θα συνεχίσει να αναπτύσσει «πολλές άλλες συσκευές που φοριούνται στον καρπό» και ενδέχεται να ενσωματώσει χαρακτηριστικά από την smartwatch R&D σε άλλο προϊόν.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Bloomberg, περιλαμβάνουν μια αφαιρούμενη όψη ρολογιού με μια χρυσή θήκη που διαθέτει δύο κουμπιά και μια υποδοχή eSIM. Εφαρμογές Spotify, WhatsApp και Instagram Stories, εφαρμογές για παρακολούθηση δραστηριότητας, καρδιακού ρυθμού και αναπνοής, φωτογραφίες και εφαρμογές ημερολογίου και διάρκεια μπαταρίας 18 ωρών.

Meta smartwatch

Δείτε επίσης: Η Meta απαγορεύει στους εργαζόμενους να μιλούν για την άμβλωση

Η πρώτη εικόνα πρωτοτύπου ρολογιού Meta (όπως φαίνεται παραπάνω) φαινομενικά εντοπίστηκε στην εφαρμογή Facebook View για τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban Stories τον Οκτώβριο. Αυτό έγινε μετά από μια αναφορά του Ιουνίου 2021 από το The Verge που ισχυριζόταν ότι το Facebook (όπως ονομαζόταν ο τεχνολογικός γίγαντας εκείνη την εποχή) δημιουργούσε ένα έξυπνο ρολόι με διπλή κάμερα.

Πηγή πληροφοριών: arstechnica.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS