ΑρχικήinetΗνωμένο Βασίλειο: Χιλιάδες υπάλληλοι δοκιμάζουν την τετραήμερη εργασία

Ηνωμένο Βασίλειο: Χιλιάδες υπάλληλοι δοκιμάζουν την τετραήμερη εργασία

Μεγάλος αριθμός εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δει πώς δουλεύει η τετραήμερη εργασία και πώς επηρεάζει την παραγωγικότητα και την ευτυχία των εργαζομένων τους. Η δοκιμή γίνεται ως μέρος ενός εξάμηνου πιλοτικού προγράμματος. Χιλιάδες εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δοκιμάζουν από χθες αυτό τον τρόπο εργασίας, απολαμβάνοντας μια επιπλέον ημέρα άδειας, χωρίς μείωση των αποδοχών τους.

Δείτε επίσης: iOS 16: Η Apple ανακοίνωσε όλα τα νέα χαρακτηριστικά

τετραήμερη εργασία Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από την 4 Day Week Global, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που οργανώνει την έρευνα γύρω από αυτήν την πιο πρόσφατη προσπάθεια να εξεταστεί η περικοπή μιας ημέρας εργασίας, πάνω από 3.300 εργαζόμενοι από 70 διαφορετικές εταιρείες δοκιμάζουν τώρα την τετραήμερη εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η 4 Day Week Global λέει ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα του είδους του και εφόσον οι εργαζόμενοι διατηρούν το 100% της παραγωγικότητάς τους, θα μπορούν επίσης να διατηρούν το 100% του μισθού τους ενώ εργάζονται στο 80% της παραδοσιακής εβδομάδας εργασίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταιρείες από διάφορους κλάδους (από τεχνολογικές εταιρείες έως καταστήματα fish and chips). Το 4 Day Week Global συνεργάζεται και με άλλους φορείς για αυτή την έρευνα.

Δείτε επίσης: Mandiant: “Δεν υπήρχαν στοιχεία” για hack από LockBit ransomware

Ο Joe O’Connor, Διευθύνων Σύμβουλος της Global, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να δοκιμάσει την τετραήμερη εργασία. “Καθώς αναδυόμαστε από την πανδημία, όλο και περισσότερες εταιρείες αναγνωρίζουν ότι το νέο όριο για τον ανταγωνισμό είναι η ποιότητα ζωής και ότι η εργασία με μειωμένο ωράριο, με επίκεντρο την παραγωγή, είναι το όχημα για να τους δώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα“.

4 Day Week Global

Ένα αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα έγινε στη Νέα Ζηλανδία για οκτώ εβδομάδες το 2018. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 240 υπάλληλοι της Perpetual Guardian που ήθελαν να δοκιμάσουν την τετραήμερη εργασία. Οι ερευνητές που συμμετείχαν σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα συνέλεξαν ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δοκιμαστική περίοδο των οκτώ εβδομάδων και διαπίστωσαν ότι το 78% των εργαζομένων ένιωθε καλύτερα για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Επίσης, φάνηκε ότι η παραγωγικότητα ήταν αυξημένη, ενώ πολλοί υπάλληλοι ένιωθαν λιγότερο άγχος. Το πιλοτικό πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι σε θέση να διευρύνει το εύρος αυτών των αποτελεσμάτων.

Η 4 Day Week Global έχει επίσης ξεκινήσει τη διαδικασία εισαγωγής ενός πιλοτικού προγράμματος για τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Δείτε επίσης: Apple: Κάνει πιο ευέλικτα τα ωράρια εργασίας για να μην φτιάξουν σωματείο οι υπάλληλοι

Η τετραήμερη εργασία μέσα στην εβδομάδα δοκιμάζεται όλο και πιο συχνά από πολλές εταιρείες. Η Microsoft είχε, επίσης, κάνει μια δοκιμή στα γραφεία της στην Ιαπωνία το 2019 και είδε υψηλότερες πωλήσεις ανά εργαζόμενο, ενώ οι εργαζόμενοι ένιωθαν και πιο ευτυχισμένοι.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS