ΑρχικήinetΟι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να λογοδοτούν για την παραπληροφόρηση

Οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να λογοδοτούν για την παραπληροφόρηση

Η επιτροπή RSA, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της CISA, Chris Krebs, λέει ότι η αλήθεια συνεχίζει να απειλείται από τη διάδοση παραπληροφόρησης.

Οι εταιρείες τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη συνεχιζόμενη διάδοση της παραπληροφόρησης που έχει αφήσει πολλούς Αμερικανούς αβέβαιους για το ποια είναι στην πραγματικότητα η αλήθεια, δήλωσε την Πέμπτη μια τριάδα ειδικών.

Μιλώντας στην τελική συνεδρίαση της διάσκεψης RSA στο Σαν Φρανσίσκο, τρεις συμπρόεδροι της Επιτροπής του τμήματος Διαταραχής Πληροφοριών του Ινστιτούτου Άσπεν είπαν ότι οι άνθρωποι στρέφονται όλο και περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να λάβουν τα νέα τους. Ενώ πλατφόρμες όπως το Twitter και το Facebook φιλοξενούν νόμιμες πηγές ειδήσεων, έχουν επίσης επιτρέψει σε ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας να διαδίδονται ανεξέλεγκτα και να διαμορφώνουν τις απόψεις εκείνων που συχνά εκτίθενται άθελά τους.

Οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να λογοδοτούν για την παραπληροφόρηση
Οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να λογοδοτούν για την παραπληροφόρηση

Η επιτροπή, η οποία περιελάμβανε περισσότερους από δώδεκα εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς, εξέδωσε μια έκθεση τον Νοέμβριο που περιελάμβανε μια σειρά από συστάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης κάνοντας πράγματα όπως η υποχρεωτική ανάληψη ευθύνης από εταιρείες για τη διάδοση παραπληροφόρησης, η επένδυση σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και η παροχή μεγαλύτερης βοήθειας στους καταναλωτές για να μπορούν να δουν από πού προέρχονται τα νέα τους.

Ο Chris Krebs, πρώην διευθυντής του Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, είπε ότι ορισμένες από τις συστάσεις έχουν υιοθετηθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

Δείτε επίσης: Ρωσία προς Google: Σταματήστε την “παραπληροφόρηση” για την “ειδική επιχείρηση” στην Ουκρανία

«Είναι ένας δύσκολος δρόμος», είπε στο πλήθος χιλιάδων επαγγελματιών της κυβερνοασφάλειας. «Δεν πρόκειται να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα αύριο».

Η συζήτηση της επιτροπής της Πέμπτης περιελάμβανε επίσης τους συμπροέδρους της επιτροπής Rashad Robinson, πρόεδρο της ομάδας πολιτικών δικαιωμάτων Color of Change, και την μακροχρόνια παρουσιάστρια της εκπομπής Today, την Katie Couric.

Οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να λογοδοτούν για την παραπληροφόρηση
Οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να λογοδοτούν για την παραπληροφόρηση

Ο Robinson είπε ότι η διάδοση παραπληροφόρησης προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τους έγχρωμους ανθρώπους, οι οποίοι συχνά στοχοποιούνται από αυτούς που θέλουν να ενισχύσουν τους φυλετικούς διαχωρισμούς για δικό τους όφελος. Προέτρεψε το πλήθος να κάνει γνωστές τις απόψεις του στους υπεύθυνους πολιτικής και να ζητήσει από τις εταιρείες τεχνολογίας να λαμβάνουν ευθύνες για τις πράξεις τους.

Η Couric, η οποία τώρα διευθύνει τη δική της εταιρεία μέσων ενημέρωσης, είπε ότι εναπόκειται και στους καταναλωτές να είναι επικριτικοί με τις πληροφορίες και να λαμβάνουν υπόψη την πηγή τους. Αυτό περιλαμβάνει παιδιά που πρέπει να διδαχθούν για την αυθεντικότητα των μέσων ενημέρωσης από το δημοτικό σχολείο, είπε.

Διαβάστε επίσης: Σφάλμα στο Facebook News Feed εισάγει παραπληροφόρηση στις ροές των χρηστών

Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα των καμπανιών διάδοσης παραπληροφόρησης, οι οποίες έχουν αρχίσει να περιλαμβάνουν «deepfake» βίντεο που μπορούν να κάνουν να φαίνεται ότι κάποιος κάνει ή λέει κάτι που δεν είναι, κάνει το εγχείρημα δύσκολο.

Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί εκτίθενται σε ψέματα από ανθρώπους που θα έπρεπε να μπορούν να εμπιστεύονται, είπε, σημειώνοντας ότι πολλοί Ρεπουμπλικάνοι που συμμετέχουν σε κρατικούς αγώνες φέτος υποστηρίζουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου Donald Trump ότι οι εκλογές του 2020 υποκλάπηκαν.

«Οι καταναλωτές πρέπει να είναι τόσο διακριτικοί σχετικά με το περιεχόμενο που διαβάζουν όσο είναι και με το τι ταΐζουν τα παιδιά τους», είπε η Couric. «Και το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι μεγάλο βάρος που πρέπει να βαρύνει τον καταναλωτή.»

Πηγή: cnet.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS