ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗΠΑ UFO: Ετοιμάζουν πυρηνική επίθεση στο φεγγάρι οι Αμερικάνοι;

ΗΠΑ UFO: Ετοιμάζουν πυρηνική επίθεση στο φεγγάρι οι Αμερικάνοι;

ΗΠΑ UFO:Τελικά ετοιμάζουν πυρηνική επίθεση στο φεγγάρι οι Αμερικάνοι; Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι του Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) εξέτασαν τη βιωσιμότητα μη δοκιμασμένων προτάσεων, όπως η αποστολή πυρηνικής βόμβας στο διάστημα. Το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αλλά θα περιλάμβανε τη χρήση θερμοπυρηνικών συσκευών για την έκρηξη του σεληνιακού φλοιού και του μανδύα. Ήταν μέρος μιας προτεινόμενης αποστολής για αναζήτηση «εξαιρετικά ελαφρών μετάλλων», σύμφωνα με τα έγγραφα. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι θα χρειαζόταν ένας «εκρηκτικός φακός» για να θρυμματιστούν οι βράχοι.

Η δημιουργία μιας σήραγγας στο φεγγάρι θα βοηθούσε να εξεταστεί εάν υπήρχε αρνητική μάζα, σύμφωνα με τις αναφορές. Και, η έκθεση αποκάλυψε ότι ο τοίχος της σήραγγας θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας κεραμικό υλικό. Ένα έγγραφο του Defense Intelligence Agency ισχυρίστηκε: «Η βαρύτητα είναι ο όλεθρος των αεροδιαστημικών μεταφορών». Ενώ οι αξιωματούχοι είπαν: «Η κατασκευή μιας σήραγγας μέσω του φεγγαριού μέσω μιας πυρηνικής επίθεσης, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει καλή παροχή αρνητικής μάζας, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη διαστρική διαστημική πτήση».

Δείτε επίσης: NASA: Περίεργος κρατήρας στον Άρη που δεν είναι στρογγυλός

Πυρηνική επίθεση στο φεγγάρι: Σχέδια από το πρόγραμμα UFO των ΗΠΑ
Πυρηνική επίθεση στο φεγγάρι: Σχέδια από το πρόγραμμα UFO των ΗΠΑ

Εάν ένα αντικείμενο είχε αρνητική μάζα, θα επιτάχυνε προς το μέρος σας όταν το σπρώχνετε αντί να απομακρύνεται.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η «αρνητική ύλη» που βρέθηκε στο κέντρο του φεγγαριού σχημάτισε ένα υλικό που ήταν τόσο ισχυρό όσο ο χάλυβας αλλά 100.000 φορές ελαφρύτερο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή διαστημικών σκαφών. Το διαστημόπλοιο θα χρειαζόταν σημαντικά λιγότερη ενέργεια για να ταξιδέψει στην ατμόσφαιρα. Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν την ιδέα της πυρηνικής επίθεσης στο φεγγάρι.

Αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας εξέτασαν σχέδια κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου – μια ιδεολογική σύγκρουση 50 ετών μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης. Ένα άκρως απόρρητο σχέδιο, γνωστό ως Project A119, επινοήθηκε τη δεκαετία του 1950 και στόχος του ήταν να πυροδοτήσει μια πυρηνική επίθεση στο φεγγάρι. Αμερικανοί αξιωματούχοι ήθελαν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι των σοβιετικών αντιπάλων τους κατά τη διάρκεια του λεγόμενου «Space Race». Υπήρχε ο φόβος ότι η Μόσχα είχε το πάνω χέρι έναντι της Ουάσιγκτον DC.

Οι Σοβιετικοί είχαν στείλει τον δορυφόρο Sputnik στο διάστημα, κάτι που προκάλεσε πανικό στα ανώτερα κλιμάκια του πολιτικού κατεστημένου της Ουάσιγκτον, ανέφερε το History. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ήθελε να δείξει το εύρος της δύναμης της λέγοντας ότι μπορούν να ανατινάξουν το φεγγάρι με μια πυρηνική βόμβα. Όμως, το έργο ακυρώθηκε μόλις ένα χρόνο αργότερα, καθώς οι αξιωματούχοι πίστευαν ότι η προσγείωση στο φεγγάρι ήταν πιο δημοφιλής στον αμερικανικό λαό.

Δείτε επίσης: Πρωτότυπη φωτογραφία του Buzz Aldrin στο φεγγάρι πουλήθηκε στην τιμή των $7,700

Οι αξιωματούχοι φοβήθηκαν επίσης ότι εάν είχαν προχωρήσει με το πρόγραμμα οι Σοβιετικοί, αυτό θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα τη στρατιωτικοποίηση του διαστήματος, τροφοδοτώντας φόβους για μια γαλαξιακή σύγκρουση. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ εξέτασαν επίσης πώς να επιτύχουν απόκρυψη ορατότητας.

Η Sun αποκάλυψε αποκλειστικά ότι οι ερευνητές προφανώς εμπνεύστηκαν από το βιβλίο του HG Wells, The Invisible Man and the Fantastic Four, από τον χαρακτήρα των κόμικς των Fantastic Four, την Σούζαν Στορμ.

Πυρηνική επίθεση στο φεγγάρι: Σχέδια από το πρόγραμμα UFO των ΗΠΑ
Πυρηνική επίθεση στο φεγγάρι: Σχέδια από το πρόγραμμα UFO των ΗΠΑ

Οι αξιωματούχοι πρότειναν τρεις τρόπους για να επιτευχθεί η απόκρυψη της ορατότητας, σύμφωνα με το αρχείο, «καμουφλάζ, διαφάνεια και απόκρυψη». Εξετάστηκε επίσης το υπερδιάστημα – μια έννοια επιστημονικής φαντασίας που χρησιμοποιείται στο Star Wars και σχετίζεται με μεγαλύτερες διαστάσεις και ταξίδια ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός. Το Defense Intelligence Agency έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα της πυρηνικής βόμβας στη Sun μετά από αίτημα του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας τον Δεκέμβριο του 2017.

Το AATIP ήταν μια μυστική πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2007 και 2012 για τη μελέτη ανεξήγητων εναέριων φαινομένων. Περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια χορηγήθηκαν για χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της πενταετίας. Πράγμα που δημοσιοποιήθηκε από τον πληροφοριοδότη Luis Elizondo, ο οποίος ήταν επικεφαλής του προγράμματος, το 2017.

Πηγή: thesun.co.uk

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS