ΑρχικήHow ToΠώς θα αλλάξετε την προεπιλεγμένη διαδρομή λήψης στα Windows;

Πώς θα αλλάξετε την προεπιλεγμένη διαδρομή λήψης στα Windows;

Η προεπιλεγμένη διαδρομή λήψης στα συστήματα Windows είναι αρκετά βολική για τους περισσότερους χρήστες, αλλά τι γίνεται όταν θέλουμε ή πρέπει να αλλάξουμε αυτή την τοποθεσία σε επίπεδο συστήματος;

Δείτε επίσης: Fake αναβάθμιση των Windows 11 εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό

διαδρομή λήψης

Κανονικά ο φάκελος “Λήψεις” βρίσκεται στη μονάδα δίσκου C:, εντός του φακέλου χρήστη. Εάν έχετε μια τεράστια μονάδα εκκίνησης ή καθαρίζετε τακτικά παλιές, αχρησιμοποίητες λήψεις, η θέση αυτή είναι πιθανώς μια χαρά. Εάν ωστόσο δεν επιθυμείτε αυτή τη διαδρομή λήψης, ίσως θέλετε να μετακινήσετε το φάκελο λήψεων σε διαφορετική τοποθεσία.

Αρχικά, δημιουργήστε το φάκελο που θα γίνει ο νέος φάκελος Λήψεις. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε στην τοποθεσία που θα θέλατε να βρίσκεται. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στον κενό χώρο, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το “Νέο” και επιλέξτε “Φάκελος“. Μπορείτε να ονομάσετε τον φάκελο όπως εσείς θέλετε, αλλά πιθανότατα να θέλετε να κρατήσετε το ίδιο όνομα.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στην αριστερή πλευρά του File Explorer και εντοπίστε το φάκελο “Λήψεις”. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και πατήστε “Ιδιότητες“.

Δείτε ακόμα: Η Sony απλοποιεί τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης PS5 στο τηλέφωνό σας

Επιλέξτε την καρτέλα “Τοποθεσία” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Μετακίνηση“.

Μεταβείτε στο φάκελο που θέλετε, κάντε κλικ σε αυτόν και στη συνέχεια πατήστε “Επιλογή φακέλου“.

Το παράθυρο επιλογής θα κλείσει και θα επιστρέψετε στο παράθυρο “Ιδιότητες λήψης“. Κάντε κλικ στο «Εφαρμογή».

Windows

Εάν έχετε αρχεία στον τρέχοντα φάκελο Λήψεις, θα λάβετε ένα μήνυμα που θα σας ρωτά εάν θέλετε να μετακινήσετε όλα τα αρχεία από την παλιά θέση στη νέα. Το αν θα το κάνετε ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και το τι θέλετε.

Οι φάκελοι λήψης μπορεί να είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες gigabyte σε μέγεθος, επομένως θα η μεταφορά θα διαρκέσει λίγα λεπτά. Όταν ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο “OK” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “X” στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου Ιδιότητες λήψης.

Δείτε επίσης: Google Play Store: Θα σας αποτρέπει από τη λήψη παλιών εφαρμογών

Πολλές εφαρμογές των Windows, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών προγραμμάτων περιήγησης ιστού όπως το Google Chrome, χρησιμοποιούν από προεπιλογή τον φάκελο “Λήψεις” του συστήματός σας. Ωστόσο, είναι επίσης συχνά δυνατό να αλλάξετε το φάκελο “Λήψεις” σε μεμονωμένες εφαρμογές. Εάν μια μεμονωμένη εφαρμογή δεν αποθηκεύει αρχεία σε αυτόν τον φάκελο αφού τον μετακινήσετε, ανατρέξτε στις ρυθμίσεις αυτής της εφαρμογής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS