ΑρχικήinetΟι συνομιλίες στο Telegram δεν είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο από...

Οι συνομιλίες στο Telegram δεν είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο από προεπιλογή

Το Telegram και το Signal είναι ευρέως δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων με επίκεντρο το απόρρητο. Ωστόσο, οι δύο εφαρμογές έχουν μερικές μεγάλες διαφορές: Ενώ όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Signal είναι πάντα κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο από προεπιλογή, τα μηνύματα Τelegram δεν είναι. Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι μια προαιρετική δυνατότητα στο Telegram.

Telegram

Δείτε επίσης: Το Telegram 8.5 έρχεται με video stickers και νέες επιλογές πλοήγησης

Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης ενός μηνύματος μπορούν να δουν το περιεχόμενό του.

Στο Telegram ωστόσο, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή έχει τεχνικά την δυνατότητα να βλέπουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων στους διακομιστές της. Υπάρχει ακόμα κάποια κρυπτογράφηση στο Τelegram φυσικά. Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου, ο χειριστής του δικτύου σας και τυχόν τρίτα μέρη που κατασκοπεύουν τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο δεν μπορούν να δουν τα περιεχόμενα των επικοινωνιών σας.

Εάν όμως οι διακομιστές του Telegram παραβιάζονταν κάποια στιγμή στο μέλλον, οι εισβολείς θα μπορούσαν να δουν το περιεχόμενο των συνομιλιών των χρηστών στο Telegram. Ωστόσο, εάν οι διακομιστές του Signal παραβιάζονταν, οι εισβολείς δεν θα μπορούσαν να δουν τις συνομιλίες.

Δείτε ακόμα: Telegram: Πως να προγραμματίσετε μηνύματα

άκρο σε άκρο

Εάν στέλνετε ευαίσθητες πληροφορίες μέσω Telegram ή εάν θέλετε απλώς να διασφαλίσετε ότι οι συνομιλίες σας δεν κατασκοπεύονται, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Στο Telegram κρυπτογραφούνται μόνο οι «μυστικές συνομιλίες». Για να χρησιμοποιήσετε την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο του Τelegram, πρέπει να ξεκινήσετε μια μυστική συνομιλία πατώντας το όνομα του ατόμου, το κουμπί “Περισσότερα” ή το μενού και “Έναρξη μυστικής συνομιλίας“.

Οι μυστικές συνομιλίες εμφανίζονται ξεχωριστά από τις μη μυστικές συνομιλίες στη λίστα συνομιλιών του Τelegram. Για μυστικές συνομιλίες, το Telegram δείχνει το όνομα του ατόμου με πράσινο χρώμα δίπλα σε ένα πράσινο εικονίδιο λουκέτου. Εάν μιλάτε ήδη με κάποιον, θα δείτε δύο ξεχωριστές συνομιλίες στη λίστα σας.

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται η πώληση κλεμμένων οικονομικών στοιχείων μέσω Telegram

Σε μια μυστική συνομιλία, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ένα χρονόμετρο αυτοκαταστροφής για μηνύματα, διασφαλίζοντας ότι θα διαγραφούν μετά από ένα δεδομένο χρονικό διάστημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS