ΑρχικήUpdatesGoogle Play Store: Θα σας αποτρέπει από τη λήψη παλιών εφαρμογών

Google Play Store: Θα σας αποτρέπει από τη λήψη παλιών εφαρμογών

Η Google ετοιμάζεται να καθαρίσει το Play Store της από παλιές εφαρμογές. Η εταιρεία προειδοποίησε τους προγραμματιστές εφαρμογών Android ότι από την 1η Νοεμβρίου 2022, θα αποκρύψει τις εφαρμογές και θα αποκλείσει την εγκατάστασή τους στις συσκευές των χρηστών, εάν οι προγραμματιστές δεν έχουν συμβαδίσει με τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android.

Δείτε επίσης: Το Google Play Store θα προωθήσει tablet apps με κατάταξη “ποιότητας”

Google Play Store

Δείτε επίσης: Android trojan παραμένει στο Google Play Store από τον Ιανουάριο

Η Apple έχει επανειλημμένα αφαιρέσει εφαρμογές από το App Store που δεν είναι κατασκευασμένες για τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone ή νεότερες εκδόσεις του iOS, κάτι που είναι συνήθως ωφέλιμο για τη συνολική εμπειρία λογισμικού, αλλά έχει κάνει τη διατήρηση παλαιών εφαρμογών και παιχνιδιών πολύ πιο δύσκολη. Η Google διστάζει να κάνει τις ίδιες κινήσεις με το Google Play Store, αλλά αυτό αλλάζει σύντομα.

Η Google ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση ιστολογίου, «από την 1η Νοεμβρίου 2022, οι υπάρχουσες εφαρμογές που δεν στοχεύουν σε επίπεδο API εντός δύο ετών από την τελευταία μεγάλη έκδοση Android δεν θα είναι διαθέσιμες για ανακάλυψη ή εγκατάσταση για νέους χρήστες με συσκευές με εκδόσεις Android OS υψηλότερες από το επίπεδο στόχου API των εφαρμογών. Καθώς οι νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον, το παράθυρο απαιτήσεων θα προσαρμοστεί ανάλογα.

Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια Android έχουν κατασκευαστεί με δύο διαφορετικές εκδόσεις Android: το ελάχιστο επίπεδο API και το επίπεδο API ‘target’. Η πρώτη είναι η παλαιότερη έκδοση του Android με την οποία προορίζεται να λειτουργήσει μια εφαρμογή, ενώ η τελευταία είναι η πιο πρόσφατη έκδοση Android για την οποία έχει κατασκευαστεί η εφαρμογή. Οι προγραμματιστές υποτίθεται ότι διατηρούν το επίπεδο target API κοντά στην πιο πρόσφατη έκδοση Android, η οποία επιτρέπει σε μια εφαρμογή να χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα API και δυνατότητες ανάπτυξης. Ωστόσο, τα νεότερα επίπεδα API συνήθως εισάγουν και περισσότερους περιορισμούς στις άδειες, γι’ αυτό ορισμένες εφαρμογές παραμένουν σε παλαιότερα επίπεδα API για όσο το δυνατόν περισσότερο. Το Snapchat είναι ίσως το πιο διάσημο παράδειγμα, το οποίο παρέμεινε στο επίπεδο API 22 (Android 5.1) για χρόνια για να αποφύγει το μοντέλο αδειών χρόνου εκτέλεσης που εισήχθη στο Android 6.0.

Google Play Store

Δείτε επίσης: SharkBot: Εξάπλωση μέσω ψεύτικου Android Antivirus App στο Google Play Store

Η Google απαιτεί ήδη νέες εφαρμογές και ενημερώσεις σε υπάρχουσες εφαρμογές για να στοχεύσει μια πρόσφατη έκδοση Android, η οποία επί του παρόντος έχει οριστεί στο Android 11 (επίπεδο API 30) και θα αυξηθεί σε Android 12 (επίπεδο API 31) τον Αύγουστο του 2022. Ωστόσο, αυτή η απαίτηση ισχύει μόνο για εφαρμογές που βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη.

Αυτή η κίνηση πιθανότατα θα βελτιώσει το απόρρητο και την ασφάλεια, καθώς οι εφαρμογές θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις εξελισσόμενες άδειες και τις αλλαγές ασφαλείας του Android, εάν θέλουν να παραμείνουν προσβάσιμες στο Play Store. Ωστόσο, θα έχει ως αποτέλεσμα η πρόσβαση σε πολλές παλαιότερες εφαρμογές να γίνει πιο δύσκολη (ή αδύνατη), ειδικά μετά την πρώτη εκκαθάριση την 1η Νοεμβρίου.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS