ΑρχικήinetBinance: Περιορισμός στις υπηρεσίες της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

Binance: Περιορισμός στις υπηρεσίες της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

Η Binance Holdings Ltd., το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάσει όγκου συναλλαγών, πρόκειται να περιορίσει τις υπηρεσίες για Ρώσους υπηκόους μετά τις τελευταίες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας.

Η εταιρεία θα περικόψει τις υπηρεσίες της σε Ρώσους υπηκόους ή οντότητες με περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που υπερβαίνουν την αξία των 10.000 ευρώ απενεργοποιώντας τους λογαριασμούς των μεγάλων πελατών του στη Ρωσία. Οι πληροφορίες δόθηκαν την περασμένη Πέμπτη από ένα άτομο που έχει άμεση γνώση του θέματος, το οποίο ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς το θέμα είναι ιδιωτικό.

Διαβάστε επίσης: Conti ransomware διαρροή: Hackers χρησιμοποιούν τον source code και επιτίθενται στη Ρωσία

Binance: Περιορισμός στις υπηρεσίες της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ
Binance: Περιορισμός στις υπηρεσίες της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

Η Binance, μαζί με τα μεγάλα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, Coinbase Global Inc (COIN.O) και Kraken, είχαν απορρίψει εκκλήσεις του Κιέβου για πλήρη απαγόρευση των Ρώσων χρηστών μετά την εντολή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» αποστρατιωτικοποίησης και «αποναζισμού» της χώρας.

Η Binance δήλωσε τον Μάρτιο ότι δεν θα «παγώσει μονομερώς εκατομμύρια λογαριασμούς αθώων χρηστών», αλλά ότι θα διασφαλίσει σίγουρα τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ΕΕ ενέκρινε την απαγόρευση συναλλαγών κρυπτονομισμάτων υψηλής αξίας για την Ρωσία, πράγμα που ήταν μέρος των σαρωτικών κυρώσεων που προκλήθηκαν από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος, εν ονόματι Changpeng Zhao, δήλωσε σε σχόλια μέσω email ότι ενώ αυτά τα μέτρα είναι δυνητικά περιοριστικά για τους κανονικούς Ρώσους πολίτες, η Binance πρέπει να συνεχίσει να ηγείται του κλάδου εφαρμόζοντας τις συγκεκριμένες κυρώσεις.

Επιπρόσθετα ο Changpeng Zhao ανέφερε ότι η Binance πιστεύει ότι όλα τα άλλα μεγάλα χρηματιστήρια θα πρέπει να ακολουθήσουν τους ίδιους κανόνες σύντομα στο μέλλον.

Binance: Περιορισμός στις υπηρεσίες της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ
Binance: Περιορισμός στις υπηρεσίες της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

Οι λογαριασμοί χρηστών που συνδέονται με τη Ρωσία, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει ελέγχους διευθύνσεων και διαθέτουν κρυπτογραφημένα νομίσματα αξίας μικρότερης των 10.000 ευρώ θα παραμείνουν ενεργοί, πρόσθεσε η Binance.

Διαβάστε επίσης: Η Intel διακόπτει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία

Οι λογαριασμοί που επηρεάζονται από τους περιορισμούς θα τεθούν σε λειτουργία μόνο ανάληψης, είπε το άτομο, και δεν θα επιτρέπονται καταθέσεις ή συναλλαγές.

Ρώσοι υπήκοοι και νομικά πρόσωπα που είναι εγκατεστημένα στη Ρωσία με υπόλοιπα λογαριασμών κρυπτογραφημένων νομισμάτων, που είναι άνω των 10.000 ευρώ, θα έχουν 90 ημέρες για να κλείσουν τους λογαριασμούς τους, ανέφερε το άτομο.

Πηγή: independent.ie

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS