ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΣυνεργασία Sony και Honda: Αυτόνομη επιχείρηση θα κατασκευάζει EVs

Συνεργασία Sony και Honda: Αυτόνομη επιχείρηση θα κατασκευάζει EVs

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία με τη Honda θα είναι μια αυτόνομη επιχείρηση. Καθώς οι δύο εταιρείες ετοιμάζονται να συνεργαστούν για τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων, ο πρόεδρος του ομίλου Sony δήλωσε ότι η προγραμματισμένη κοινοπραξία της εταιρείας με τη Honda Motor ενδέχεται να φιλοξενήσει “public share sale” κάποια στιγμή στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε περίπου 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα το 2021

Sony Honda

Η Sony και η Honda ανακοίνωσαν πρόσφατα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων από κοινού, με τη Honda να επικεντρώνεται στην κατασκευή και τη Sony να δημιουργεί την πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας. Τώρα, φαίνεται ότι οι εταιρείες σχεδιάζουν να το κάνουν ξεχωριστή επιχείρηση. «Συμμεριζόμαστε την άποψη ότι είναι καλύτερο να κάνουμε την κοινοπραξία ανεξάρτητη, μακροπρόθεσμα, αντί να την θέσουμε υπό τη Sony ή τη Honda», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida, στο Nikkei.

Δείτε επίσης: Tesla: Λανσάρει home charger που λειτουργεί με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα

Ο Yoshida δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι είναι μια “πιθανότητα” οι εταιρείες να πουλήσουν ένα μερίδιο στην κοινοπραξία.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν την κοινοπραξία τον Μάρτιο. Η Sony είπε ότι στόχος της είναι να «γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας», πιθανότατα μέσω των high-tech interiors και των φανταχτερών συστημάτων ψυχαγωγίας. Πρόσθεσε ότι θέλει να δημιουργήσει ένα σύστημα κινητικότητας «με επίκεντρο την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα».

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Υπάρχει πιθανότητα να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2022

Πέρυσι, η Honda ανακοίνωσε τα σχέδιά της να μετατοπίσει ολόκληρη τη σειρά οχημάτων της σε EV και οχήματα fuel-cell έως το 2040. Ως μέρος αυτού, θα επενδύσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια και θα λανσάρει 30 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς η Sony θα ταιριάξει σε αυτά τα σχέδια, αλλά η Honda είναι πολύ πίσω από τους αντιπάλους της – το μόνο αληθινό EV που πωλείται στα δυτικά είναι το εξειδικευμένο, μόνο για την Ευρώπη Honda E.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS