ΑρχικήinetΝορβηγία: Υπάρχει πιθανότητα να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2022

Νορβηγία: Υπάρχει πιθανότητα να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2022

Η Νορβηγία δίνει όλο και περισσότερη έμφαση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, με το μερίδιο των νέων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στην αγορά, να μειώνεται συνεχώς. Αυτό δείχνει ότι η Νορβηγία θα επιτύχει σίγουρα το στόχο της, δηλαδή να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2025 και μετά. Μάλιστα, φαίνεται ότι αυτό μπορεί να γίνει και πολύ νωρίτερα.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό ποδήλατο υψηλής ταχύτητας με αυτονομία 300 χλμ από την BMW

Νορβηγία ηλεκτρικά οχήματα

Σύμφωνα με μια ανάλυση που εμφανίστηκε στο περιοδικό του Norwegian Automobile Federation, Motor, η πτώση στις πωλήσεις των βενζινοκίνητων οχημάτων είναι τόσο μεγάλη και συνεχής που η τελευταία πώληση νέου αυτοκινήτου με βενζίνη στη Νορβηγία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόλις επτά μήνες από τώρα, τον Απρίλιο του 2022.

Δείτε επίσης: Addison Lee Λονδίνο: Στόχος να γίνουν όλα τα ταξί ηλεκτρικά έως το 2023

Το Συμβούλιο Οδικής Κυκλοφορίας της Νορβηγίας αναφέρει μηνιαία στοιχεία πωλήσεων για όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στη χώρα, οπότε υπάρχουν ακριβείς αναφορές για τον αριθμό και το είδος των αυτοκινήτων που πωλούνται.

Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, δεν θα πωλείται κανένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο από τον Απρίλιο του 2022. Αυτό είναι πολύ νωρίτερα από τον στόχο που είχε θέσει η Νορβηγία για το 2025 (που στην πραγματικότητα δεν αποτελεί κάποιο επίσημο στόχο με αντίστοιχη νομοθεσία, αλλά μια συμφωνία μεταξύ των μελών της νορβηγικής κυβέρνησης).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αναφορές σχετικά με τις πωλήσεις, υπολογίζουν τα υβριδικά οχήματα ως “electrified”. Αν και αυτά είναι επίσης λιγότερα από τα καθαρά ηλεκτρικά οχήματα που πωλούνται στη Νορβηγία τον τελευταίο καιρό.

Δείτε επίσης: Ουάσινγκτον-“Clean Cars 2030”: Μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2030

Αν και ενδέχεται να υπάρξουν λιγοστές πωλήσεις συμβατικών αυτοκινήτων, το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξουν μαζικές πωλήσεις. Η Νορβηγία μπορεί ακόμη να επιτρέπει περιορισμένες πωλήσεις βενζινοκίνητων οχημάτων μετά το 2025, με την ελπίδα ότι οι αριθμοί θα είναι πολύ μικροί, ώστε η νομοθετική απαγόρευση πραγματικά να μην έχει σημασία.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, 14 από τα 15 κορυφαία αυτοκίνητα στη Νορβηγία είναι ηλεκτρικά, με το RAV4 Prime να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ως το μοναδικό plug-in hybrid στα κορυφαία 15. Στη 16η θέση βρίσκεται το Toyota Corolla hybrid, και πρέπει να κοιτάξουμε μέχρι την 38η θέση για να βρούμε το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς ηλεκτρικό κινητήρα.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS