ΑρχικήbusinessΟι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας έχουν βαρεθεί και θέλουν να παραιτηθούν

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας έχουν βαρεθεί και θέλουν να παραιτηθούν

Τα δύο τρίτα των εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας είναι ανοιχτά ή αναζητούν ήδη ενεργά νέες ευκαιρίες εργασίας, δείχνει μια παγκόσμια ανάλυση 18.000 εργαζομένων.

εργαζόμενοι τεχνολογίας
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας έχουν βαρεθεί και θέλουν να παραιτηθούν

Δείτε επίσης: Εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Έχουμε χαλαρώσει με το cybersecurity από τότε που δουλεύουμε από το σπίτι

Μια έρευνα εργατικού δυναμικού που διεξήχθη από την Gartner το 4ο τρίμηνο του 2021, η οποία περιελάμβανε 1.755 υπαλλήλους πληροφορικής από 40 χώρες, διαπίστωσε ότι μόνο το 29% των εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής έχουν «πρόθεση» να μείνουν με τον τρέχοντα εργοδότη τους.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της πληροφορικής είναι πιο διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους από ό,τι οι εργαζόμενοι σε άλλα καθήκοντα, διαπίστωσε η Gartner, με 10,2% χαμηλότερη πρόθεση παραμονής σε σχέση με τους υπαλλήλους που δεν εργάζονται στον τομέα του ΙΤ – τη χαμηλότερη από όλες τις εταιρικές λειτουργίες.

Λιγότερο από το ένα τρίτο των εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής έχουν την πρόθεση να μείνουν με τον τρέχοντα εργοδότη τους, αλλά ο αριθμός είναι ακόμη χαμηλότερος στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία (23,6%), την Ασία/Ειρηνικό (19,6%) και τη Λατινική Αμερική (26,9%). Ακόμη και στην Ευρώπη, την περιοχή με τις καλύτερες επιδόσεις, μόνο τέσσερις στους 10 εργαζόμενους στον τομέα της πληροφορικής έχουν πρόθεση να παραμείνουν στην τρέχουσα εργασία τους.

Τα αποτελέσματα φέρνουν πονοκέφαλο στους CIOs και τους IT managers, οι οποίοι ήδη αγωνίζονται να προσελκύσουν βασικό τεχνολογικό προσωπικό σε μια λιτή αγορά ταλέντων, όσο προσπαθούν να διατηρήσουν την ηρεμία του προσωπικού τους καθώς πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν θέματα εξάντλησης.

Προκειμένου να διατηρήσουν το βασικό τεχνολογικό προσωπικό, οι CIOs μπορεί να χρειαστεί να υποστηρίξουν μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτά τα τμήματα σε σχέση με τον υπόλοιπο οργανισμό, δήλωσε ο Graham Waller, αναλυτής στη Gartner.

Ο Waller είπε στο ZDNet ότι η ζήτηση για τεχνολογικές δεξιότητες, η αυξανόμενη αποδοχή της εξ αποστάσεως εργασίας και η μεγαλύτερη επιθυμία για ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είχαν μετατοπίσει την ισορροπία ισχύος από τον εργοδότη στον εργαζόμενο.

Δείτε επίσης: Τηλεργασία: Θα δεχθούν οι εργαζόμενοι να παρακολουθούνται;

Οι νέοι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας είναι πιο πιθανό από τους μεγαλύτερους συναδέλφους τους να σκέφτονται να αλλάξουν δουλειά, διαπίστωσε η Gartner.

Η έρευνα του αναλυτή έδειξε ότι οι εργαζόμενοι πληροφορικής ηλικίας κάτω των 30 ετών έχουν δυόμισι φορές λιγότερες πιθανότητες να παραμείνουν σε θέση σε σχέση με εκείνους άνω των 50 ετών. Μόνο το 19,9% των εργαζομένων πληροφορικής ηλικίας 18 έως 29 ετών έχουν υψηλή πιθανότητα να μείνουν, σε σύγκριση με το 48,1% από τα άτομα ηλικίας 50 έως 70 ετών.

εργαζόμενοι τεχνολογίας
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας έχουν βαρεθεί και θέλουν να παραιτηθούν

Ο Waller πρότεινε ότι πολλοί από αυτούς τους νεότερους εργαζόμενους οδηγούνταν από την αίσθηση του σκοπού και την επιθυμία να εργαστούν για μια εταιρεία που αντικατοπτρίζει τις αξίες τους, όπως η διαφορετικότητα, η ισότητα και η ένταξη.

Ενώ οι παραιτήσεις προσωπικού είναι αναπόφευκτες, η εφαρμογή πιο ευέλικτων πολιτικών εργασίας μπορεί να έχει αποδεδειγμένο αντίκτυπο στην αύξηση της απόδοσης και στην προσέλκυση νέων ταλέντων.

Δείτε επίσης: Οι εργαζόμενοι του Facebook στην εποχή της Meta θα αποκαλούνται «Metamates»

Σε μια έρευνα της Gartner το 2021 με 3.000 υπαλλήλους σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, το 65% των υπαλλήλων πληροφορικής ανέφερε ότι οι ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας επηρέασαν την απόφασή τους να παραμείνουν με τον εργοδότη τους.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS