ΑρχικήsecurityΕργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Έχουμε χαλαρώσει με το cybersecurity από τότε που...

Εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Έχουμε χαλαρώσει με το cybersecurity από τότε που δουλεύουμε από το σπίτι

Πολλοί εργαζόμενοι σε μικρές επιχειρήσεις παραδέχονται ότι έχουν χαλαρώσει με το cybersecurity από τότε που άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι, θέτοντας τόσο τον εαυτό τους όσο και τις οργανώσεις τους σε κίνδυνο συμβάντων κυβερνοασφάλειας.

cybersecurity

Δείτε επίσης: Phishing εκστρατεία χρησιμοποίησε τη Samsung για να στοχεύσει εταιρείες cybersecurity

Ωστόσο, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη, αν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν λίγο πιο ενημερωμένες σχετικά με το τι έπρεπε να γίνει με το cybersecurity, ισχυρίζεται το The Mobile Workforce Report 2021, μια νέα ερευνητική εργασία από την Avast.

Ερευνώντας 500 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων πληροφορικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και 500 στη Γερμανία, καθώς και 1000 εργαζόμενους μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και 1000 στη Γερμανία, η εταιρεία βρήκε ότι περισσότεροι από το ένα τέταρτο των εργαζομένων (27%) παραδέχθηκε ότι ήταν πιο χαλαρό με το cybersecurity από τότε που ξεκίνησε να δουλεύει από το σπίτι.

Δείτε επίσης: Πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην είναι πρόθυμες να ξοδέψουν χρήματα για το cybersecurity

cybersecurity

Δεν φταίνε μόνο οι εργαζόμενοι

Επιπλέον, ένα άλλο ποσοστό (24%) δεν λειτούργησε με τις οδηγίες ασφαλείας για να ολοκληρώσει τη δουλειά του.

Αυτή η παράκαμψη συνήθως σημαίνει την αποστολή ευαίσθητων δεδομένων σε συναδέλφους μέσω μη επαληθευμένων καναλιών και τη λήψη επαγγελματικών κλήσεων ενώ βρίσκονταν στο δωμάτιο με άλλους. Επίσης, άφηναν ανοιχτά ευαίσθητα επαγγελματικά έγγραφα ή εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν το οικιακό τους δίκτυο για την δουλειά ενώ γνώριζαν ότι έχει παραβιαστεί. Όλα αυτά αφήνουν άφθονο περιθώριο σε συσκευές και δίκτυα να παραβιαστούν με malware ή ransomware.

Δείτε επίσης: Cybersecurity: Οι πτυχιούχοι διπλασιάζονται αλλά τα skills παραμένουν ίδια

Αλλά το να ρίξουμε την ευθύνη αποκλειστικά στους υπαλλήλους θα ήταν λάθος, είπε η η Avast, καθώς μόνο τα δύο τρίτα (64%) δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους παρείχαν κατευθυντήριες γραμμές για την ασφάλεια πληροφορικής για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους. Επιπλέον, λίγο πάνω από τους μισούς (58%) έλαβαν οδηγίες πώς να χειρίζονται τα εταιρικά μυστικά, με ένα ποσοστό (57%) να λαμβάνει εκπαίδευση ασφάλειας πληροφορικής για εργασία από το σπίτι.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS