Η Apple ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι για άλλη μια φορά θα καθυστερήσει την καθολική επιστροφή στα γραφεία. Η εταιρεία είχε πει το Νοέμβριο ότι η επιστροφή θα γινόταν την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, τώρα αλλάζει ξανά τα σχέδιά της αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τη νέα ημερομηνία επιστροφής. Η Apple είπε, επίσης, ότι θα δώσει σε όλους τους υπαλλήλους από 1.000 δολάρια για να αγοράσουν εξοπλισμό για τα γραφεία του σπιτιού τους.
Δείτε επίσης: Εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Έχουμε χαλαρώσει με το cybersecurity από τότε που δουλεύουμε από το σπίτι
Σύμφωνα με πολλές αναφορές, η είδηση έγινε γνωστή χθες, Τετάρτη, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, έστειλε στους υπαλλήλους ένα email για να τους ενημερώσει για τα νέα δεδομένα.
Δείτε επίσης: Έκθεση: Ο Tim Cook είχε υπογράψει μυστική συμφωνία με την Κίνα το 2016
Υπάλληλος Καταγγέλλει την Apple για Παρακολούθηση
Το Europa Clipper της NASA οδεύει στον Δία
Τεράστιος δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής πλησιάζει τη Γη
Η Apple φαίνεται να προχωρά σε αυτή την κίνηση λόγω της κατάστασης με τον COVID-19. Πολλοί εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων και την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης Omicron. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κάνει ξανά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλα τα καταστήματά της στις ΗΠΑ, ενώ φέρεται να κλείνει και ορισμένα από αυτά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.
Αρκετές μεγάλες εταιρείες, όπως η Google, η Lyft, η Uber και η Amazon έχουν επίσης αλλάξει πολλές φορές τις ημερομηνίες επιστροφής των υπαλλήλων τους στα γραφεία καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία συνεχίζεται.
Δείτε επίσης: Google: Διορθώνει zero-day bug με έκτακτο Chrome update
Στις αρχές της πανδημίας, αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Google και Facebook, πρόσφεραν στους υπαλλήλους τους μπόνους 1.000 δολαρίων, όπως κάνει τώρα η Apple, για να βοηθήσουν με τα έξοδα εργασίας από το σπίτι.
Η πανδημία έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στον εργασιακό κλάδο. Πέρα από τις συνεχείς αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα της επιστροφής, υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα, η Google φαίνεται να δείχνει λιγότερη ανοχή προς τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της. Η εταιρεία είπε στους υπαλλήλους ότι θα χάσουν τις αμοιβές τους, και τελικά θα απολυθούν, εάν δεν συμμορφωθούν με την πολιτική εμβολιασμού κατά του COVID-19.
Πηγή: CNN International