ΑρχικήinetΈκθεση: Ο Tim Cook είχε υπογράψει μυστική συμφωνία με την Κίνα το...

Έκθεση: Ο Tim Cook είχε υπογράψει μυστική συμφωνία με την Κίνα το 2016

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του The Information, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, υπέγραψε “κρυφά” μια συμφωνία αξίας άνω των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα, υποσχόμενος ότι η Apple θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της οικονομίας και των τεχνολογικών δυνατοτήτων της Κίνας (με αντάλλαγμα εξαιρέσεις από μέτρα των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών που θα μπορούσαν να βλάψουν τις επιχειρήσεις της εταιρείας).

Δείτε επίσης: Tim Cook: Αν θέλετε να κάνετε sideloading, επιλέξτε Android smartphone

Tim Cook Apple Κίνα

Σε μια εκτενή έκθεση βασισμένη σε συνεντεύξεις και υποτιθέμενα εσωτερικά έγγραφα της Apple, το The Information αποκάλυψε ότι ο Tim Cook συνήψε προσωπικά μια πενταετή συμφωνία με την κινεζική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στη χώρα το 2016. Λέγεται ότι αυτή η συμφωνία με την Κίνα προέκυψε από τις ανησυχίες ορισμένων στελεχών της Apple σχετικά με την κακή φήμη της εταιρείας στην Κίνα και την κακή σχέση της με Κινέζους αξιωματούχους, οι οποίοι πίστευαν ότι η Apple δεν συνεισέφερε αρκετά στην τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Tim Cook υποσχέθηκε στους Κινέζους αξιωματούχους ότι η Apple θα πραγματοποιούσε επενδύσεις στην Κίνα, θα εξασφάλιζε επιχειρηματικές συμφωνίες, ενώ θα φρόντιζε και για την εκπαίδευση υπαλλήλων.

Δείτε επίσης: Apple: Θα επιδιορθώνει δωρεάν το ηχείο των iPhone 12 ή iPhone 12 Pro

Η επίσκεψη του Tim Cook στην Κίνα το 2016 έγινε εν μέσω καταστολής του Πεκίνου κατά της Apple, η οποία ωστόσο σταμάτησε μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Εκείνη την εποχή, ο Tim Cook ανακοίνωσε νέες επενδύσεις της Apple στην Κίνα και προέτρεψε και άλλες αμερικανικές εταιρείες να κάνουν το ίδιο.

Ο Cook προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία και υποσχέθηκε επενδύσεις για να αποφύγει ενδεχόμενες κυρώσεις του Πεκίνου.

Cook Κίνα συμφωνία
Έκθεση: Ο Tim Cook είχε υπογράψει μυστική συμφωνία με την Κίνα το 2016

Τον Μάιο του 2016, ο Cook ανακοίνωσε ότι η Apple θα έκανε επενδύσεις 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην κινεζική startup Didi Chuxing.

Οι διαπραγματεύσεις του Cook οδήγησαν στην επιτυχή υπογραφή της συμφωνίας, ακυρώνοντας μια σειρά ρυθμιστικών μέτρων κατά της εταιρείας και επιτρέποντας την πρόσβαση στην κινεζική αγορά. Το αντάλλαγμα, όπως είπαμε και παραπάνω, ήταν οι σημαντικές επενδύσεις, οι επιχειρηματικές συμφωνίες και η εκπαίδευση εργαζομένων στη Κίνα.

Δείτε επίσης: Google: Σχεδιάζει σημαντικές επενδύσεις στην Αφρική

Συγκεκριμένα, η συμφωνία περιελάμβανε μια δέσμευση από την Apple να βοηθήσει τους Κινέζους κατασκευαστές να αναπτύξουν “τις πιο προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής-κατασκευής”, να “υποστηρίξει την εκπαίδευση υπαλλήλων“, να χρησιμοποιεί περισσότερα εξαρτήματα από Κινέζους προμηθευτές, να υπογράψει συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες λογισμικού, να συνεργαστεί με Κινεζικά πανεπιστήμια σε έρευνες και να επενδύσει άμεσα σε κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας.

Πηγή: macrumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS