ΑρχικήsecurityΚινέζοι hacker χακάρουν δεδομένα για μελλοντική κβαντική αποκρυπτογράφηση

Κινέζοι hacker χακάρουν δεδομένα για μελλοντική κβαντική αποκρυπτογράφηση

Κινέζοι hacker είναι πιθανό να στοχεύσουν βαριά κρυπτογραφημένα σύνολα δεδομένων, όπως σχέδια όπλων ή λεπτομέρειες μυστικών πληροφοριών, με σκοπό να τα ξεκλειδώσουν αργότερα, όταν η κβαντική υπολογιστική καθιστά δυνατή την αποκρυπτογράφηση, προειδοποιεί μια έκθεση.

Κινέζοι hacker

Δείτε επίσης: Κβαντική συσκευή εκτελεί υπολογισμό 2,6 δισεκατομμυρίων ετών σε 4 λεπτά

Αναλυτές της Booz Allen Hamilton, μιας συμβουλευτικής εταιρείας, λένε ότι οι Κινέζοι hacker θα μπορούσαν επίσης να κλέψουν φαρμακευτικό, χημικό και επιστημονικό υλικό έρευνας που μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία από κβαντικούς υπολογιστές, μηχανές ικανές να διατρέχουν αριθμούς με πρωτοφανή ταχύτητα.

Σε μια έκθεση με τίτλο «Chinese threats in the quantum era», η εταιρεία λέει ότι κρυπτογραφημένα δεδομένα θα μπορούσαν να κλαπούν από «κινεζικές ομάδες hacking». Λέει ότι η κβαντική υποβοηθούμενη αποκρυπτογράφηση, θα φτάσει πιο γρήγορα από την κβαντική υποβοηθούμενη κρυπτογράφηση, δίνοντας έτσι στους hacker ένα πλεονέκτημα.

«Οι Κινέζοι hacker στον κυβερνοχώρο ευθυγραμμισμένοι με το κράτος» θα αρχίσουν να κλέβουν ή να υποκλέπτουν κρυπτογραφημένα δεδομένα που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προηγουμένως.

Ωστόσο, προσθέτει ότι υπάρχει μια «πολύ μικρή» πιθανότητα η κβαντική υπολογιστική να μπορέσει να σπάσει τις πιο πρόσφατες μεθόδους κρυπτογράφησης πριν από το 2030. Οι αναλυτές λένε ότι τα πλεονεκτήματα της κβαντικής υπολογιστικής έναντι της κλασικής, που χρησιμοποιείται σε οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, από φορητούς υπολογιστές έως κινητά τηλέφωνα, είναι τουλάχιστον μια δεκαετία μακριά.

Δείτε ακόμα: Κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για hacking bitcoin wallets

κβαντική

«Αν και οι τρέχουσες ικανότητες των κβαντικών υπολογιστών είναι περισσότερο αποδεικτικές παρά άμεσα χρήσιμες, η τροχιά τους υποδηλώνει ότι τις επόμενες δεκαετίες οι κβαντικοί υπολογιστές πιθανότατα θα φέρουν επανάσταση σε πολλές βιομηχανίες – από τη φαρμακευτική μέχρι την επιστήμη των υλικών – και τελικά θα υπονομεύσουν όλες τις δημοφιλείς τρέχουσες μεθόδους κρυπτογράφησης δημόσιου κλειδιού», λέει η έκθεση.

Η κβαντική υπολογιστική θεωρείται μια συναρπαστική εξέλιξη. Για παράδειγμα, οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια τι μπορεί να κάνει ένα πολύπλοκο μόριο και έτσι να ανοίξει το δρόμο για νέα φάρμακα και υλικά.

Η Κίνα είναι ήδη ισχυρός παίκτης στον τομέα και η Booz Allen Hamilton λέει ότι αναμένεται πως η χώρα θα ξεπεράσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου η IBM κατασκεύασε πρόσφατα τον πιο ισχυρό κβαντικό επεξεργαστή, σε έρευνα και ανάπτυξη που σχετίζεται με την κβαντική υπολογιστική.

Δείτε επίσης: Οι οργανισμοί είναι έτοιμοι για μελλοντικά hack σε κβαντικούς υπολογιστές

«Οι Κινέζοι hacker απειλών πιθανότατα θα συλλέγουν σύντομα κρυπτογραφημένα δεδομένα με μακροπρόθεσμη χρησιμότητα, αναμένοντας τελικά να τα αποκρυπτογραφήσουν με κβαντικούς υπολογιστές», αναφέρει η έκθεση. «Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020, οι κινεζικές ομάδες απειλών πιθανότατα θα συλλέγουν δεδομένα που θα επιτρέπουν στους κβαντικούς προσομοιωτές να ανακαλύψουν νέα οικονομικά πολύτιμα υλικά, φαρμακευτικά προϊόντα και χημικές ουσίες».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS