ΑρχικήinetΗ Google απειλεί με απόλυση τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Η Google απειλεί με απόλυση τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Σύμφωνα με το CNBC, η Google απειλεί τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της με απόλυση. Συγκεκριμένα, το site ανέφερε ότι η εταιρεία είπε στους υπαλλήλους ότι θα χάσουν τις αμοιβές τους, και τελικά θα απολυθούν, εάν δεν συμμορφωθούν με την πολιτική εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Google ανεμβολίαστους υπαλλήλους απόλυση

Ένα memo που φέρεται να κυκλοφόρησε από τη διοίκηση, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είχαν προθεσμία έως τις 3 Δεκεμβρίου για να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους και να μεταφορτώσουν έγγραφα που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους. Σε περίπτωση που κάποιος δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να κάνει το εμβόλιο για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους, θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση για να εξαιρεθεί. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, η Google είπε ότι θα αρχίσει να επικοινωνεί με τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους, με τους υπαλλήλους που δεν είχαν κοινοποιήσει την κατάσταση εμβολιασμού και με εκείνους των οποίων τα αιτήματα για εξαίρεση δεν εγκρίθηκαν.

Δείτε επίσης: Η IBM αφήνει απλήρωτους τους υπαλλήλους που δεν είναι εμβολιασμένοι

Το έγγραφο που ισχυρίζεται ότι είδε το CNBC, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι που δεν θα έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες εμβολιασμού έως τις 18 Ιανουαρίου θα τεθούν σε “άδεια μετ’ αποδοχώνγια 30 ημέρες. Μετά από αυτό, η εταιρεία θα τους δώσει “άδεια άνευ αποδοχών” για έως και έξι μήνες και τελικά θα τους απολύσει αν συνεχίσουν να είναι ανεμβολίαστοι.

Ενώ πολλές τεχνολογικές εταιρείες αναφέρουν ότι θα καθυστερήσουν κι άλλο την επιστροφή στο γραφείο λόγω της πανδημίας, η Google θέλει να γυρίσουν οι υπάλληλοι στα γραφεία (τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα) κάποια στιγμή μέσα στο νέο έτος. Και καθώς φαίνεται από την έκθεση του CNBC, η Google δείχνει περιορισμένη υπομονή με τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της.

Google ανεμβολίαστους υπαλλήλους απόλυση
Η Google απειλεί με απόλυση τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Η κυβέρνηση Biden έχει διατάξει τις αμερικανικές εταιρείες με 100 ή περισσότερους εργαζομένους να διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή θα υποβάλλονται σε τακτικά τεστ έως τις 18 Ιανουαρίου.

Η Google ζήτησε από τους 150.000 υπαλλήλους της να ανεβάσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους στα εσωτερικά της συστήματα, είτε σκοπεύουν να έρθουν στο γραφείο είτε όχι, τονίζοντας ότι η εταιρεία θα ακολουθήσει την εντολή του Προέδρου Biden.

Δείτε επίσης: Οι υπάλληλοι της Apple θα επιστρέψουν στο γραφείο την 1η Φεβρουαρίου

Αναμένουμε ότι σχεδόν όλοι οι ρόλοι στη Google (στις ΗΠΑ) θα εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος“, ανέφερε το σημείωμα της Google. “Όποιος μπαίνει σε ένα κτίριο της Google πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει εγκεκριμένη άδεια που του επιτρέπει να εργάζεται ή να έρχεται στο χώρο“, είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι “τα συχνά τεστ δεν αποτελούν έγκυρη εναλλακτική λύση“.

Η Google απειλεί με απόλυση τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Η Google και η μητρική εταιρεία Alphabet έχουν δείξει από καιρό ότι είναι υπέρ των εμβολίων. Ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι η εταιρεία θα απαιτούσε το εμβόλιο για όσους επιστρέφουν στα γραφεία. Η επιστροφή είχε σχεδιαστεί για τον Ιανουάριο. Στις αρχές Δεκεμβρίου, όμως, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με τους αριθμούς των κρουσμάτων, η Google είπε στους υπαλλήλους των ΗΠΑ ότι η επιστροφή θα καθυστερήσει. Ωστόσο, όπου είναι δυνατό, η εταιρεία ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να πηγαίνουν στα γραφεία τους.

Μάθετε περισσότερα: Google: Η επιστροφή στα γραφεία αναβάλλεται ξανά

Η εντολή του εμβολίου δεν έχει γίνει καθολικά αποδεκτή από τους εργαζόμενους. Αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι της Google υπέγραψαν και κυκλοφόρησαν ένα μανιφέστο που αντιτίθεται στις απαιτήσεις της εταιρείας. Η Google έχει πει ότι όλοι οι υπάλληλοι που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με συμβάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο (σύμφωνα με το διάταγμα Biden) ακόμα και αν εργάζονται από το σπίτι.

Οι εργαζόμενοι που θα τίθενται σε άδεια άνευ αποδοχών θα μπορούν να διατηρήσουν τις παροχές τους για τις πρώτες 92 ημέρες, αναφέρεται στο σημείωμα. Εάν μετά από έξι μήνες εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με τις πολιτικές της εταιρείας, “η απασχόλησή τους στην Google θα λήξει“.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS