ΑρχικήinetGoogle: Εκατοντάδες υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τον εμβολιασμό

Google: Εκατοντάδες υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τον εμβολιασμό

Υπάλληλοι της Google εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στη πολιτική της εταιρείας σχετικά με τον εμβολιασμό για τον COVID-19.

Google υπάλληλοι
Google: Εκατοντάδες υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τον εμβολιασμό

Εκατοντάδες υπάλληλοι της Google υπέγραψαν και κυκλοφόρησαν ένα μανιφέστο που αντιτίθεται στην εντολή της εταιρείας για εμβολιασμό των εργαζομένων, λίγο καιρό πριν αρχίσει η επιστροφή στα γραφεία.

Η κυβέρνηση Biden διέταξε τις αμερικανικές εταιρείες με 100 ή περισσότερους εργαζομένους να διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή θα κάνουν τακτικά τεστ έως τις 4 Ιανουαρίου. Σε απάντηση, η Google ζήτησε από τους 150.000 υπαλλήλους της να ενημερώσουν τα εσωτερικά της συστήματα σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού τους, έως τις 3 Δεκεμβρίου, είτε σκοπεύουν να έρθουν στο γραφείο είτε όχι.

Δείτε επίσης: Google: Αναβάλλει ξανά την επιστροφή στα γραφεία

Η Google είπε ακόμα ότι όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται άμεσα ή έμμεσα με κρατικές συμβάσεις πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο, ακόμα κι αν εργάζονται από το σπίτι.

Τα εμβόλια είναι το κλειδί για να επιτρέψουμε όλοι με ασφάλεια στα γραφεία και να ελαχιστοποιήσουμε την εξάπλωση του COVID-19 στις κοινότητές μας“, έγραψε σε ένα email στα τέλη Οκτωβρίου, ο Chris Rackow, στέλεχος της Google.

Ο Rackow είπε ότι η εταιρεία εφάρμοζε ήδη κάποια σχετικά μέτρα, επομένως οι αλλαγές από το εκτελεστικό διάταγμα του Biden ήταν “ελάχιστες“. Σύμφωνα με το email του, οι υπάλληλοι της Google είχαν προθεσμία μέχρι τις 12 Νοεμβρίου να ζητήσουν εξαιρέσεις από το εμβόλιο, για λόγους όπως θρησκευτικές πεποιθήσεις ή ιατρικές παθήσεις. Ωστόσο, είχε τονίσει ότι οι εξαιρέσεις αυτές θα εξετάζονται προσεκτικά.

Το μανιφέστο εντός της Google, το οποίο έχει υπογραφεί από τουλάχιστον 600 υπαλλήλους της, ζητά από τους ηγέτες της εταιρείας να ανακαλέσουν την εντολή σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Καλεί επίσης τους υπαλλήλους “να αντιταχθούν στην εντολή ως θέμα αρχής” και τους λέει να μην αφήσουν την πολιτική αυτή να αλλάξει την απόφασή τους εάν έχουν ήδη επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του COVID-19.

εμβόλιο COVID-19
Google: Εκατοντάδες υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τον εμβολιασμό

Η Google έχει χιλιάδες υπαλλήλους και οι 600 που υπέγραψαν το μανιφέστο είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγοι. Ωστόσο, όσο πλησιάζει η επιστροφή στα γραφεία, όλο και περισσότεροι υπάλληλοι μπορεί να ταχθούν υπέρ του μανιφέστο. Οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της εταιρείας αναμένεται να επιστρέψουν στα γραφεία τον Ιανουάριο του 2022.

Ένας εκπρόσωπος της Google είπε ότι η εταιρεία υπερασπίζεται την πολιτική της: “Όπως έχουμε δηλώσει σε όλους τους υπαλλήλους μας και στον συντάκτη αυτού του εγγράφου, ο εμβολιασμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διατηρήσουμε το εργατικό δυναμικό μας ασφαλές και να συνεχίσουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Υπερασπιζόμαστε την πολιτική μας για τον εμβολιασμό“.

Δείτε : Apple: Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι στα γραφεία θα κάνουν τεστ κάθε μέρα

Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα απαιτούσε εμβολιασμό για όσους επιστρέφουν στα γραφεία. Τον Οκτώβριο, ο Pichai είπε ότι τα γραφεία του San Francisco Bay Area, κοντά στα κεντρικά του γραφεία, ήταν γεμάτα έως και 30%, ενώ τα γραφεία της Νέας Υόρκης είχαν σχεδόν τους μισούς υπαλλήλους πίσω. Πρόσθεσε τότε ότι οι εργαζόμενοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για να πείσει τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν. Για παράδειγμα, έχει ανακοίνωσε ένα μπόνους 5.000 δολαρίων για τους υπαλλήλους του data center των ΗΠΑ.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, όμως, επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των υπαλλήλων της Google που εργάζονται άμεσα ή έμμεσα με κρατικές συμβάσεις, ακόμα κι αν εργάζονται από το σπίτι. Τα συχνά τεστ “δεν είναι μια έγκυρη εναλλακτική λύση“, είπε η εταιρεία.

Οι συντάκτες του μανιφέστο διαφωνούν κάθετα.

Πιστεύω ότι η εντολή για το εμβόλιο του Sundar είναι βαθιά λανθασμένη“, λέει το μανιφέστο, αποκαλώντας την ηγεσία της εταιρείας “καταναγκαστική”.

Σε μια ενότητα με τίτλο “Σεβαστείτε τον χρήστη“, οι συντάκτες γράφουν ότι η εντολή “αποκλεισμού των μη εμβολιασμένων υπαλλήλων της Google από το γραφείο εκθέτει μια ιδιωτική επιλογή, καθώς θα ήταν δύσκολο για τον υπάλληλο της Google να μην αποκαλύψει γιατί δεν μπορεί να επιστρέψει“.

Δείτε επίσης: Η IBM αφήνει απλήρωτους τους υπαλλήλους που δεν είναι εμβολιασμένοι

Google εμβολιασμό
Google: Εκατοντάδες υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τον εμβολιασμό

Το μανιφέστο αντιτίθεται επίσης στο να έχει η Google αρχεία σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού των εργαζομένων.

Δεν πιστεύω ότι η Google πρέπει να γνωρίζει το ιστορικό υγείας και το ιατρικό ιστορικό των υπαλλήλων και η κατάσταση εμβολιασμού δεν αποτελεί εξαίρεση“.

Στη συνέχεια, ο συντάκτης του μανιφέστο υποστηρίζει ότι η εντολή του εμβολίου για τον COVID-19 μπορεί να είναι η αρχή για μια σειρά άλλων παρεμβατικών μέτρων.

Δικαιολογεί την αρχή του διχασμού και της άνισης μεταχείρισης των υπαλλήλων της Google με βάση τις προσωπικές τους πεποιθήσεις και αποφάσεις. Οι συνέπειες είναι ανατριχιαστικές. Λόγω της παρουσίας της ως ηγέτη του κλάδου, η εντολή της Google θα επηρεάσει τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο να θεωρήσουν αυτές τις παρεμβάσεις ως αποδεκτές“.

Οι υπάλληλοι έστειλαν τις ανησυχίες τους σε ανοιχτή επιστολή στην επικεφαλής της υγείας της Google, Karen DeSalvo.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS