ΑρχικήinetApple: Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι στα γραφεία θα κάνουν τεστ κάθε μέρα

Apple: Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι στα γραφεία θα κάνουν τεστ κάθε μέρα

Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι της Apple θα αναγκαστούν να κάνουν τεστ για τον COVID-19, κάθε φορά που θέλουν να εισέλθουν στα γραφεία. Η εταιρία κάνει πιο αυστηρές τις πολιτικές της, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό (όχι ακόμα τουλάχιστον).

Δείτε επίσης: Η IBM αφήνει απλήρωτους τους υπαλλήλους που δεν είναι εμβολιασμένοι

Apple ανεμβολίαστοι υπάλληλοι τεστ
Apple: Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι στα γραφεία θα κάνουν τεστ κάθε μέρα

Το νέο αυτό μέτρο θα ισχύει και για τους υπαλλήλους που αρνούνται να αναφέρουν την κατάσταση εμβολιασμού τους στην Apple. Το εμβολιασμένο προσωπικό θα πρέπει να κάνει rapid test μία φορά την εβδομάδα.

Για τους εργαζομένους στα καταστήματα λιανικής της Apple θα ισχύουν ελαφρώς διαφορετικοί κανόνες. Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι θα κληθούν να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα και όχι κάθε μέρα όπως στα γραφεία. Οι εμβολιασμένοι από την άλλη, θα κάνουν rapid τεστ μια φορά την εβδομάδα.

Η εταιρεία προς το παρόν δεν είναι τόσο αυστηρή όσο άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες και δεν έχει υποχρεώσει τους υπαλλήλους να κάνουν το εμβόλιο για να συνεχίσουν να εργάζονται. Ωστόσο, οι συνθήκες με τον ιό αλλάζουν συνεχώς, οπότε δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Τέξας COVID-19: Ο κυβερνήτης απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η κυβέρνηση Biden έχει ζητήσει από τους ομοσπονδιακούς εργολάβους να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν πλήρως για τον COVID-19 μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Η Apple πουλά προϊόντα στην κυβέρνηση μέσω ειδικού καναλιού πωλήσεων. Οι ΗΠΑ, επίσης, πιέζουν τις επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να απαιτούν εμβόλια ή να ζητούν από το μη εμβολιασμένο προσωπικό να κάνει τεστ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ο Λευκός Οίκος πρόκειται να εκδώσει πρόσθετες οδηγίες στο άμεσο μέλλον.

ανεμβολίαστοι υπάλληλοι τεστ
Apple: Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι στα γραφεία θα κάνουν τεστ κάθε μέρα

Η Apple έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους να αναφέρουν την κατάσταση εμβολιασμού τους έως τις 24 Οκτωβρίου. Η τεχνολογική εταιρεία περιέγραψε τις νέες πολιτικές της σε emails που έστειλε σε υπαλλήλους στα γραφεία και στα καταστήματα λιανικής. Οι νέες απαιτήσεις τίθενται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.

Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι της Apple θα κάνουν το rapid τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου βγαίνουν πολύ γρήγορα. Οι υπάλληλοι θα αναφέρουν τα αποτελέσματά τους μέσω μιας εσωτερικής εφαρμογής.

Στο μεταξύ, η χρονική στιγμή που οι περισσότεροι υπάλληλοι της Apple θα επιστρέψουν στα γραφεία, πλησιάζει. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι το προσωπικό πρέπει να εργάζεται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, από τον Ιανουάριο του 2022.

Μάθετε περισσότερα: Apple: Αναβάλλει την επιστροφή στα γραφεία για τον Ιανουάριο 2022

Η Apple είχε προειδοποιήσει το μη εμβολιασμένο προσωπικό από το Σεπτέμβριο σχετικά με τα υποχρεωτικά συχνά τεστ αλλά δεν είχε δώσει λεπτομέρειες για το πότε θα γινόταν αυτό.

Πηγή: dailymaverick.co.za

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS