ΑρχικήsecurityΟι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την εξαγωγή εργαλείων hacking σε αυταρχικά καθεστώτα

Οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την εξαγωγή εργαλείων hacking σε αυταρχικά καθεστώτα

Το Commerce Department’s Bureau of Industry and Security (BIS), ανακοίνωσε σήμερα νέους ελέγχους, που θα απαγορεύουν στις αμερικανικές εταιρείες να εξάγουν και να μεταπωλούν λογισμικό και εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτήσουν αυταρχικές πρακτικές μέσω κακόβουλων δραστηριοτήτων Windows MSHTML zero-day: Exploits έχουν διαρρεύσει σε hacking forums και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

hacking

Δείτε επίσης: RaidForums: Δημιουργήθηκε αντίγραφο ασφαλείας του hacking forum

Ο κανόνας θα τεθεί σε ισχύ σε 90 ημέρες και θα απαγορεύσει ουσιαστικά την εξαγωγή εργαλείων hacking για λόγους Εθνικής Ασφάλειας (NS) και Αντιτρομοκρατίας (AT).

Καθιερώνει επίσης μια νέα Εξαίρεση Εξουσιοδότησης Κυβερνοασφάλειας (ACE) που απαγορεύει τις εξαγωγές και τη μεταπώληση αυτών των ειδών σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, χωρίς άδεια.

Ο πλήρης κατάλογος περιλαμβάνει κράτη που χρησιμοποιούν όπλα μαζικής καταστροφής ή έχουν θέματα εθνικής ασφάλειας ή υπόκεινται σε εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ.

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αντιτίθεται στην χρήση της τεχνολογίας για κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή για άλλες κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο και αυτοί οι νέοι κανόνες θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες των ΗΠΑ δεν τροφοδοτούν αυταρχικές πρακτικές», ανέφερε η BIS.

Δείτε ακόμα: Turla hacking group: Νέο backdoor σε επιθέσεις εναντίον ΗΠΑ και Αφγανιστάν

Ο νέος κανόνας της BIS λέει ότι αυτά τα στοιχεία δικαιολογούν ελέγχους, επειδή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή κακόβουλων διαδικτυακών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, παρακολούθηση, κατασκοπεία ή άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να διαταράξουν, να αρνηθούν ή να υποβαθμίσουν την πρόσβαση σε συσκευές δικτύου.

ΗΠΑ

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina M. Raimondo, πρόσθεσε ότι ο νέος νόμος έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει την πρόσβαση των κακόβουλων απειλών σε εργαλεία hacking που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν οντότητες των ΗΠΑ και να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας, επιτρέποντας παράλληλα τη χρήση τους για νόμιμους σκοπούς.

Δείτε επίσης: Windows MSHTML zero-day: Exploits έχουν διαρρεύσει σε hacking forums

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να συνεργαστούν με τους πολυμερείς εταίρους μας για να αποτρέψουν την εξάπλωση ορισμένων τεχνολογιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλες δραστηριότητες που απειλούν την κυβερνοασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε η Raimondo.

«Ο τελικός κανόνας του Υπουργείου Εμπορίου που επιβάλλει εξαγωγικούς ελέγχους σε ορισμένα είδη κυβερνοασφάλειας είναι μια κατάλληλα προσαρμοσμένη προσέγγιση, που προστατεύει την εθνική ασφάλεια της Αμερικής από κακόβουλους κυβερνοχώρους, ενώ παράλληλα διασφαλίζει νόμιμες δραστηριότητες κυβερνοασφάλειας».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS