ΑρχικήinetΤέξας COVID-19: Ο κυβερνήτης απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τέξας COVID-19: Ο κυβερνήτης απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott, εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα αργά τη Δευτέρα, το οποίο απαγορεύει σε οποιαδήποτε οντότητα στην πολιτεία (συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών επιχειρήσεων) να απαιτεί υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19, από πελάτες ή υπαλλήλους. Ωστόσο, το διάταγμα φαίνεται να ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο εμβόλιο και όχι για τα υπόλοιπα που χρειάζεται ένας Τεξανός πολίτης, όπως τα επτά εμβόλια που είναι υποχρεωτικά για τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο.

Δείτε επίσης: Εμβόλιο COVID-19: Ρώσοι κατάσκοποι «έκλεψαν» την φόρμουλα του UK

Greg Abbott Τέξας
Τέξας COVID-19: Ο κυβερνήτης απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Με αυτή την απόφαση, ο Greg Abbott έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε εταιρείες με τουλάχιστον 100 άτομα θα χρειαστεί να εμβολιαστούν σύντομα.

Μόνο το 51,9% των πολιτών του Τέξας είναι εμβολιασμένοι κατά του COVID-19, ενώ τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται ανησυχητικά. Περίπου 241 άνθρωποι στο Τέξας πεθαίνουν από τον ιό κάθε μέρα.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott, δήλωσε ότι υποστηρίζει τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 και ότι θεωρεί ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και η καλύτερη άμυνα ενάντια στον ιό. Αλλά το τέλος της δήλωσής του αναφέρει ότι δεν υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Δείτε επίσης: Η IBM αφήνει απλήρωτους τους υπαλλήλους που δεν είναι εμβολιασμένοι

Το εμβόλιο για τον COVID-19 είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και η καλύτερη άμυνά μας ενάντια στον ιό, αλλά πρέπει να παραμείνει εθελοντικό και ποτέ αναγκαστικό“.

υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19 Τέξας
Τέξας COVID-19: Ο κυβερνήτης απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Το πλήρες κείμενο της εκτελεστικής εντολής αναφέρει:

Καμία οντότητα στο Τέξας δεν μπορεί να απαιτεί απόδειξη για εμβολιασμό κατά του COVID-19 από οποιοδήποτε άτομο, συμπεριλαμβανομένου ενός υπαλλήλου ή ενός καταναλωτή, που αντιτίθεται σε αυτόν τον εμβολιασμό για οποιονδήποτε λόγο προσωπικής συνείδησης, θρησκευτικής πεποίθησης ή για ιατρικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της ανάρρωσης από τον COVID-19“.

Δείτε επίσης: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από 250 ευρώ στο Dark Web

Η εντολή αυτή έρχεται τη στιγμή που ένα μεγάλο μερίδιο Αμερικανών εργαζομένων υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19 στο χώρο εργασίας.

Θα μπορέσει το διάταγμα του κυβερνήτη Abbott να υπερισχύσει μιας ομοσπονδιακής εντολής του Biden που επιβάλλει τα εμβόλια; Θα μάθουμε αρκετά σύντομα. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία υπερισχύει της νομοθεσίας των πολιτειών.

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS