ΑρχικήinetΝορβηγία: Έχει τελικά επαναπροσδιορίσει τον Covid-19 ως γρίπη;

Νορβηγία: Έχει τελικά επαναπροσδιορίσει τον Covid-19 ως γρίπη;

Οι υγειονομικές αρχές στη Νορβηγία, ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν «επαναπροσδιορίσει» τον Covid-19 ως μια ακόμη μορφή γρίπης.

Νορβηγία Covid-19

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Υπάρχει πιθανότητα να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2022

Η Νορβηγία έχει χαλαρώσει τους κανόνες της για τον Covid-19, καθώς οι εμβολιασμοί αυξάνονται και ο ιός υποχωρεί. Ωστόσο θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν αντιμετωπίζει τον ιό το ίδιο με το κοινό κρυολόγημα.

«Δεν είναι σωστό ότι το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας [NIPH] ισχυρίστηκε ότι «ο Covid-19 δεν είναι πιο επικίνδυνος από τη συνηθισμένη γρίπη». «Αυτή η δήλωση είναι πιθανώς μια παρερμηνεία της συνέντευξης που δόθηκε σε μια μεγάλη νορβηγική εφημερίδα», είπε στην IFLScience, ένας εκπρόσωπος του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Το εν λόγω άρθρο προήλθε από μια νορβηγική εφημερίδα τον Σεπτέμβριο, που ονομάζεται VG. Η ιστορία περιείχε ένα σχόλιο από τον Geir Bukholm, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της NIPH, που έλεγε: «Βρισκόμαστε τώρα σε μια νέα φάση όπου πρέπει να δούμε τον Covid-19 ως μία από τις διάφορες αναπνευστικές ασθένειες με εποχιακές διακυμάνσεις».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η χώρα κατάργησε τις περισσότερες οδηγίες κοινωνικής απόστασης.

Δείτε ακόμα: Covid-19 εμβολισμός: Ποιες χώρες έχουν περισσότερους εμβολιασμένους;

γρίπη

Ο εκπρόσωπος της NIPH πρόσθεσε: «Η θέση μας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι ότι σε αυτό το σημείο της πανδημίας πρέπει να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε τον Covid-19 ως μία από τις διάφορες αναπνευστικές ασθένειες που κυκλοφορούν με εποχιακές διακυμάνσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα ελέγχου που θα ισχύουν για διάφορες αναπνευστικές παθήσεις θα απαιτούν το ίδιο επίπεδο κοινωνικής ετοιμότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ασθένεια από τον κορονοϊό και η εποχική γρίπη είναι παρόμοια».

Όταν η πανδημία χτύπησε πέρυσι, η Νορβηγία ενήργησε γρήγορα, κλείνοντας σχολεία και αθλητικές εκδηλώσεις και κάνοντας lockdown.

«Τα σχολεία και τα εστιατόρια έκλεισαν και όποιος ερχόταν από το εξωτερικό έπρεπε να μπει σε καραντίνα 14 ημερών. Όταν κάλεσα τον δημόσιο αριθμό πληροφοριών της Νορβηγίας για τον κορωνοϊό, μου είπαν να ακολουθήσω τις συμβουλές και την καραντίνα, παρόλο που είχα φτάσει πριν από την ανακοίνωση», δήλωσε μία κάτοικος.

Δείτε επίσης: Covid-19 – Κούβα: Η πρώτη χώρα που εμβολιάζει μικρά παιδιά

«Σε σύγκριση, το Ηνωμένο Βασίλειο μπήκε σε lockdown στις 23 Μαρτίου, αφού είχαν ήδη αναφερθεί 359 θάνατοι και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά το πρώτο τεκμηριωμένο κρούσμα της χώρας».

Συνολικά, η Νορβηγία έχει καταγράψει 191.000 κρούσματα κορωνοϊού και 861 θανάτους έναντι πληθυσμού 5,4 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS