ΑρχικήgamingMinecraft: Το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο YouTube με 1 τρισεκατομμύριο προβολές

Minecraft: Το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο YouTube με 1 τρισεκατομμύριο προβολές

Το Minecraft είναι ήδη ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, μαζί με τα Tetris, Mario και Grand Theft Auto. Και τώρα μόλις ξεπεράσει ένα νέο ορόσημο, έχοντας περισσότερες από 1 τρισεκατομμύριο προβολές στο YouTube.

Δείτε επίσης: Ψεύτικα Minecraft modpacks βομβαρδίζουν συσκευές με διαφημίσεις

Minecraft

Το παιχνίδι δημιουργίας κόσμων, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην υπηρεσία κοινής χρήσης βίντεο της Google το 2009 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με το YouTube, υπάρχουν περισσότερα από 35.000 ενεργά κανάλια δημιουργών, που φτιάχνουν βίντεο Minecraft σε 150 χώρες. Αυτό είναι πάνω από τα 140 εκατομμύρια άτομα που παίζουν Minecraft σε υπολογιστή, φορητές συσκευές και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

«Αυξάνεται συνεχώς», είπε η Lydia Winters, η επικεφαλής αφηγήτρια των Mojang Studios, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας βίντεο για το Minecraft στο YouTube, προτού προσληφθεί σε μια ομάδα επτά ατόμων πριν από περίπου μια δεκαετία.

Η απήχηση του παιχνιδιού συνέχισε να αυξάνεται, ακόμη και από τότε που η Microsoft αγόρασε τη Mojang το 2014 για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. “Το Minecraft είναι κάτι περισσότερο από ένα εξαιρετικό franchise παιχνιδιών — είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κόσμου, που καθοδηγείται από μια ζωντανή κοινότητα για την οποία νοιαζόμαστε βαθιά δίνοντας νέες ευκαιρίες για αυτήν και για τη Microsoft“, δήλωσε τότε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella. Η Microsoft και το YouTube είπαν ότι το παιχνίδι έχει αναπτυχθεί σταθερά από τότε.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Επιδιορθώνει το Windows AppX Installer zero-day που εκμεταλλεύεται το Emotet

Μέρος της απήχησης του Minecraft είναι το πώς το στυλ τέχνης του που μοιάζει με Lego, δίνει στους παίκτες εργαλεία για να χτίσουν τους δικούς τους κόσμους και να πουν τις δικές τους ιστορίες. Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια είναι γνωστά για τις εξαιρετικά ρεαλιστικές προσομοιώσεις μάχης ή τις συναρπαστικές ιστορίες τους. Το Super Mario Bros. της Nintendo, ένα από τα πιο δημοφιλή franchise βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, είναι γνωστό για τους ιδιόρρυθμους χαρακτήρες και τα περίπλοκα παζλ του.

YouTube

Η κοινότητα του Minecraft δημιουργεί κάθε λογής κόσμους και βίντεο. Ένα από αυτά έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές παλαιότερα, από τον δημιουργό CaptainSparklez, συγκεντρώνοντας 145 εκατομμύρια προβολές με ένα riff εμπνευσμένο από το Minecraft για το δημοφιλές τραγούδι των Coldplay Viva La Vida, που ονομάζεται Fallen Kingdom. Οι δημιουργοί συχνά κερδίζουν χρήματα από τα βίντεό τους είτε μέσω χορηγιών είτε συμπεριλαμβάνοντας διαφημίσεις και μοιράζονται ένα ποσοστό αυτού του εισοδήματος με το YouTube.

«Από την αρχή τους αφήσαμε να παίξουν το παιχνίδι όπως θέλουν», είπε η Winters. «Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να παίξεις».

Δείτε επίσης: Chaos ransomware: Στοχεύει παίκτες μέσω ψεύτικων alt lists Minecraft

Φυσικά, δεν ήταν όλες οι προσπάθειες της Mojang τόσο επιτυχημένες όσο το κορυφαίο παιχνίδι της. Το Minecraft Dungeons, ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας σε στυλ Minecraft, έλαβε μικτές κριτικές όταν κυκλοφόρησε πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα του Metacritic.

Το Minecraft Earth προσπάθησε να φέρει τη φόρμουλα Minecraft στην επαυξημένη πραγματικότητα, η οποία επικαλύπτει εικόνες υπολογιστή στον πραγματικό κόσμο. Κρατώντας ψηλά την κάμερα του τηλεφώνου σας, στοιχεία του Minecraft προστίθενται στην οθόνη του. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2019, λίγο πριν ξεκινήσει η πανδημία του COVID-19. Με πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενθαρρύνονται να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους, η Mojang έκλεισε το παιχνίδι νωρίτερα φέτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS