ΑρχικήinetΤηλεργασία: Θα δεχθούν οι εργαζόμενοι να παρακολουθούνται;

Τηλεργασία: Θα δεχθούν οι εργαζόμενοι να παρακολουθούνται;

Η εμφάνιση της μετάλλαξης Omicron ανάγκασε τις επιχειρήσεις παγκόσμια στο να καθυστερήσουν και πάλι την ημερομηνία της επιστροφής στο γραφείο – δηλαδή να συνεχίζουν με την τηλεργασία. Και αυτό σημαίνει καθυστέρηση σε μια αναπόφευκτη αναμέτρηση: μεταξύ εργαζομένων και διευθυντών για εργασία εξ αποστάσεως ή από το γραφείο.

Τηλεργασία: Θα δεχθούν οι εργαζόμενοι να παρακολουθούνται;
Τηλεργασία: Θα δεχθούν οι εργαζόμενοι να παρακολουθούνται;

Δείτε επίσης: Amazon: Ομαδική προσέγγιση σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία

Σε κάποιο βαθμό, κάθε επιχείρηση έχει προσαρμοστεί στην πραγματικότητα ενός υβριδικού χώρου εργασίας και στο γεγονός ότι κάποιο προσωπικό θα παραμείνει στο σπίτι ενώ άλλοι θα επιστρέψουν στο γραφείο.

Οποιαδήποτε επιχείρηση δεν μπορεί να προσφέρει έναν υβριδικό χώρο εργασίας θα αντιμετωπίσει προβλήματα στις προσλήψεις νέων εργαζομένων. Και προβλήματα στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων διαχείρισης ενός σύγχρονου εργατικού δυναμικού.

Για τους υποστηρικτές της εργασίας στο σπίτι το μέλλον φαίνεται ρόδινο. Με την τρέχουσα έκρηξη θέσεων εργασίας φαίνεται βέβαιο ότι θα πάρουν αυτό που θέλουν – είτε στον τρέχοντα εργοδότη τους – είτε κάπου αλλού.

Δείτε επίσης: Tips για απομακρυσμένη εργασία: Πως να επιλύσετε tech-προβλήματα

Θα συμφωνήσουν όμως οι εργαζόμενοι στο να επιτρέψουν στον εργοδότη τους να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του γραφείου τους στο σπίτι; Είναι κάτι που μπορούν να αρνηθούν; Σε τι διαφέρει το σπίτι από το γραφείο όπου φαίνεται ότι οι άνθρωποι εργάζονται στα γραφεία τους, συμμετέχουν σε συσκέψεις και συνδέονται στα συστήματα πληροφορικής τους;

Έχουν δικαίωμα οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι να αρνηθούν την παρακολούθηση;

Η Digital.com δημοσίευσε μια έρευνα στα τέλη του περασμένου έτους, η οποία βρήκε ευρεία την χρήση λογισμικού παρακολούθησης απομακρυσμένων εργαζομένων, ειδικά στον τομέα της πληροφορικής (77%) και της διαφήμισης (83%).

Ένας στους επτά εργαζόμενους δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτό.

Η τηλεργασία μπορεί να μην είναι κάτι τόσο θαυμάσιο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι άνθρωποι εργάστηκαν σκληρότερα – αναφέρθηκε αύξηση της παραγωγικότητας κατά 10% στην έρευνα μετά την εγκατάσταση του λογισμικού.

Βέβαια, το να βρίσκεστε μακριά από το γραφείο μπορεί να είναι πολύ απομονωτικό.

Περαιτέρω άγχος προέρχεται από τις δουλειές που δεν πληρώνονται ωριαίως – πόσες ώρες είναι αρκετές για να αποδείξετε την αξία σας; Θα ανταγωνίζεστε την άγνωστη παραγωγικότητα των συναδέλφων σας.

Δείτε επίσης: Απομακρυσμένη εργασία: Cybersecurity κίνδυνοι και πρακτικές ασφαλείας

Θα πιεστείτε να διανύσετε την επιπλέον απόσταση, ειδικά αφού το 88% των εργοδοτών δήλωσαν ότι απέλυσαν άτομα με βάση τις εκθέσεις εργασίας τους από απόσταση.

Η εργασία από το σπίτι μπορεί ακόμη και να γίνει ο κανόνας για ορισμένους οργανισμούς, επειδή εάν γίνει σωστά, αποκτούν πολύ μεγαλύτερη παραγωγικότητα – και επίσης μπορούν με σιγουριά να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες ορισμένες από τις δραστηριότητές τους.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS