ΑρχικήinetRipple: «Πρόοδος» στην υπόθεση SEC που επικεντρώνεται στο XRP

Ripple: «Πρόοδος» στην υπόθεση SEC που επικεντρώνεται στο XRP

Η εταιρεία Fintech Ripple κάνει μεγάλα βήματα στη νομική της διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος Brad Garlinghouse τη Δευτέρα.

Δείτε επίσης: Η Ripple λανσάρει crypto service για χρηματοπιστωτικές εταιρείες

Ripple

Ο Garlinghouse είπε ότι αναμένει ότι η υπόθεση, η οποία επικεντρώνεται στο XRP, το έβδομο μεγαλύτερο cryptocurrency στον κόσμο, θα “κλείσει” πιθανότατα το επόμενο έτος.

«Βλέπουμε ότι γίνεται πρόοδος παρά την αργή δικαστική διαδικασία», είπε στον Dan Murphy του CNBC.

«Νομίζω ότι ο δικαστής συνειδητοποιεί ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ripple, αυτό θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις».

Ο Garlinghouse είπε ότι ελπίζει ότι η υπόθεση θα κλείσει το επόμενο έτος.

Η Ripple, η οποία εδρεύει στο San Francisco, προκάλεσε πολύ θόρυβο κατά τη διάρκεια της crypto-φρενίτιδας στα τέλη του 2017 και του 2018, όπου οι τιμές του bitcoin, του ether και άλλων cryptocurrencies εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Δείτε επίσης: Τα θύματα του crypto exchange BitConnect θα αποζημιωθούν

Το XRP, ένα token Ripple με το οποίο συνδέεται στενά, επωφελήθηκε από αυτό το ράλι, φτάνοντας στο υψηλότερο ρεκόρ όλων των εποχών (πάνω από $3).

Η τεχνολογία της Ripple έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στις τράπεζες και άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να στέλνουν χρήματα διασυνοριακά πιο γρήγορα και με χαμηλότερο κόστος. Η εταιρεία εμπορεύεται και ένα άλλο προϊόν που χρησιμοποιεί XRP για διασυνοριακές πληρωμές που ονομάζεται ρευστότητα κατ’ απαίτηση.

Η SEC ανησυχεί για τους δεσμούς της Ripple με την XRP, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία και τα στελέχη της πούλησαν tokens αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια μη εγγεγραμμένη προσφορά τίτλων. Ωστόσο, η Ripple υποστηρίζει ότι το XRP δεν πρέπει να θεωρείται ως ασφάλεια, ένα classification που θα το έθετε υπό πολύ περισσότερο ρυθμιστικό έλεγχο.

XRP Ripple

Δείτε επίσης: Τι προκαλεί η κατάρρευση των τιμών του Bitcoin;

Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο ρίχνουν μια πιο προσεκτική ματιά στο crypto, μια αγορά που εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη, αλλά έχει σημειώσει άνθηση τον τελευταίο χρόνο.

Ο Garlinghouse είπε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και η Ελβετία είναι παραδείγματα χωρών που επιδεικνύουν «ηγετική θέση» όσον αφορά τη crypto-ρύθμιση, ενώ η Κίνα και η Ινδία έχουν καταπολεμήσει τον κλάδο.

Ο Brady Dougan, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse, είπε ότι η ρύθμιση είναι ένας βασικός τομέας στο crypto που είναι πιθανό να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS