ΑρχικήsecurityΤα θύματα του crypto exchange BitConnect θα αποζημιωθούν

Τα θύματα του crypto exchange BitConnect θα αποζημιωθούν

Οι αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ θα αρχίσουν να ρευστοποιούν cryptocurrency αξίας περίπου 57 εκατομμυρίων δολαρίων που κατασχέθηκαν από το πλέον ανενεργό crypto exchange BitConnect για να παράσχουν κάποια αποζημίωση σε εξαπατημένους επενδυτές.

Δείτε επίσης: Alibaba ECS: Παραβιάστηκε ενεργά από cryptomining malware

BitConnect

Δείτε επίσης: Το Bitcoin έφτασε κάτω από τα 60.000 δολάρια! Κραχ στην crypto-αγορά (Update)

Το ποσό ωχριά σε σύγκριση με τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια που έκλεψαν οι διαχειριστές του BitConnect από Αμερικανούς και ξένους επενδυτές κατά τη διάρκεια των δύο ετών λειτουργίας του.

Ωστόσο, αυτή η εκκαθάριση θεωρείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ως «η μεγαλύτερη μεμονωμένη ανάκτηση κρυπτονομισμάτων για τα θύματα μέχρι σήμερα» και το πρώτο βήμα στη διαδικασία βοήθειας των θυμάτων του BitConnect να ανακτήσουν ορισμένες από τις απώλειές τους.

Η άνοδος και η πτώση του BitConnect

Το BitConnect κυκλοφόρησε το 2016 ως cryptocurrency exchange ανοιχτού κώδικα με το δικό του token, το BitConnect Coin (BCC).

Η πλατφόρμα, που διαθέτει ένα επενδυτικό πρόγραμμα υψηλής απόδοσης (έως 1% ανά ημέρα), έγινε γρήγορα δημοφιλής, με το token της να φτάνει στις «τοπ 20» σε αξία μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Σύντομα, σύννεφα συγκεντρώθηκαν πάνω από το BitConnect καθώς οι ρυθμιστικές αρχές υποπτεύονταν ότι ήταν ένα Ponzi scheme, μια υποψία που επανειλημμένα απορρίφθηκε από την πλατφόρμα.

Τελικά, μετά από πολλαπλές έρευνες, η πλατφόρμα έκλεισε τον Ιανουάριο του 2018, η τιμή του BCC κατέρρευσε και εκδόθηκε περιοριστική εντολή για πάγωμα όλων των περιουσιακών της στοιχείων.

 crypto exchange

Δείτε επίσης: Η Ripple λανσάρει crypto service για χρηματοπιστωτικές εταιρείες

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν, ανακαλύφθηκε ότι ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη συμμετείχε ενεργά σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετείχε και σε μια δεύτερη απάτη με την ονομασία «Regal Coin».

Ο ιδρυτής, Glen Arcaro, ομολόγησε την ενοχή του για τις ποινικές κατηγορίες που ασκήθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Arcaro παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την υποτιθέμενη αποκλειστική τεχνολογία του BitConnect που εγγυάται την απόδοση της επένδυσης.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και είκοσι ετών και πρόστιμα 250.000 δολαρίων ή διπλάσιο από το ακαθάριστο κέρδος. Η ποινή του Arcaro θα ανακοινωθεί στις 7 Ιανουαρίου 2022.

Τα θύματα της απάτης BitConnect μπορούν να συμπληρώσουν αυτήν τη φόρμα δήλωσης επιπτώσεων του θύματος για να προσδιορίσουν τους εαυτούς τους ως πιθανά θύματα.

Επιπλέον, τα θύματα μπορούν να υποβάλουν οικειοθελώς τα στοιχεία τους στο FBI για να βοηθήσουν την έρευνα επιβολής του νόμου.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS