ΑρχικήinetJawed Karim: Η απόκρυψη των dislikes θα επηρεάσει αρνητικά το YouTube

Jawed Karim: Η απόκρυψη των dislikes θα επηρεάσει αρνητικά το YouTube

Ο Jawed Karim, ένας από τους ιδρυτές του YouTube, δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με την απόκρυψη του αριθμού των dislikes στα βίντεο, τονίζοντας ότι η αλλαγή αυτή θα μπορούσε οδηγήσει σε πτώση του YouTube.

Μάθετε περισσότερα: Το YouTube κρύβει τα “Dislikes” στα βίντεο!

Jawed Karim YouTube

Γιατί το YouTube να κάνει αυτή την αλλαγή που δεν αρέσει παγκοσμίως; Υπάρχει λόγος, αλλά δεν είναι καλός και δεν θα αποκαλυφθεί δημόσια“, γράφει ο Karim. “Η δυνατότητα εύκολης και γρήγορης αναγνώρισης κακού περιεχομένου είναι βασικό χαρακτηριστικό μιας πλατφόρμας που περιλαμβάνει περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες. Γιατί; Επειδή δεν είναι πάντα καλό το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες“.

Το YouTube άρχισε να εφαρμόζει σταδιακά την αλλαγή στο UI του την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι αφαίρεσε τα δημόσια dislikes με σκοπό να αντιμετωπίσει την παρενόχληση που υφίστανται κάποιοι δημιουργοί και να προωθήσει “αλληλεπιδράσεις που χαρακτηρίζονται από σεβασμό μεταξύ θεατών και δημιουργών“. Ωστόσο, πολλοί χρήστες του YouTube και creators επέκριναν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι τα dislikes δίνουν στην κοινότητα έναν τρόπο να εκφράσει τις προτιμήσεις της, καθώς και να εντοπίζει γρήγορα τα παραπλανητικά και ανεπιθύμητα βίντεο. Φυσικά, το YouTube είπε ότι οι χρήστες θα μπορούν ακόμα να κάνουν dislike, αλλά τον συνολικό αριθμό θα μπορεί να τον βλέπει μόνο ο δημιουργός του βίντεο και όχι οι χρήστες.

Δείτε επίσης: Google: Hackers στοχεύουν YouTubers με cookie theft malware

Ο Karim αναφέρει την άποψή του με έναν ασυνήθιστο τρόπο: τροποποίησε την περιγραφή του πρώτου βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube, ένα βίντεο που έδειχνε τον ίδιο σε νεαρή ηλικία. Το βίντεο λέγεται “Me at the zoo“. Ο Karim άλλαξε την περιγραφή του βίντεο πριν από λίγες ημέρες: “Όταν κάθε YouTuber συμφωνεί ότι η κατάργηση των dislikes είναι μια ανόητη ιδέα, μάλλον είναι“. Μερικές ημέρες μετά, η περιγραφή άλλαξε για άλλη μια φορά. Ένα απόσπασμα από την περιγραφή είναι αυτό που αναφέραμε και παραπάνω: “Η δυνατότητα να αναγνωρίζουμε εύκολα και γρήγορα το κακό περιεχόμενο είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό μιας πλατφόρμας περιεχομένου…. Επειδή δεν είναι καλό όλο το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες. Δεν μπορεί να είναι. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από αυτά δεν είναι καλά. Και αυτό είναι ok. […] Η διαδικασία λειτουργεί, και υπάρχει ένα όνομα για αυτήν: η σοφία των πλήθους. Η διαδικασία διακόπτεται όταν η πλατφόρμα παρεμβαίνει σε αυτήν. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα βλέπει συνεχή πτώση“, λέει μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: YouTube: Δέχτηκε αγωγή για βίντεο κακοποίησης ζώων

YouTube dislikes

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Karim χρησιμοποιεί το βίντεο “Me at the zoo” για να εκφράσει τις απόψεις του για την πλατφόρμα. Το 2013, όταν το YouTube ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιούσε το Google+ για την ενίσχυση των σχολίων, ο Karim άλλαξε την περιγραφή του βίντεο ώστε να λέει: “γιατί να χρειάζομαι ένα google+ account για να σχολιάσω σε ένα βίντεο;“.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη ανακοίνωση του Jawed Karim σχετικά με την απόκρυψη των dislikes, στην περιγραφή του βίντεο “Me at the zoo” στο YouTube.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS