Το YouTube ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των “dislikes” σε βίντεο δεν θα είναι πλέον ορατός στο κοινό για να προστατεύσει τους δημιουργούς από παρενόχληση και στοχευμένες επιθέσεις. Ένας δημόσιος αριθμός των “likes” – ή “dislikes” που συγκεντρώνουν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται τακτικά από τους επικριτές ως επιβλαβές για την ψυχική υγεία.
Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε το όνομα του καναλιού σας στο YouTube;
Δείτε επίσης: YouTube: Εκστρατείες προωθούν λογισμικό κλοπής κωδικών πρόσβασης
Οι χρήστες στην πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο που ανήκει στην Google θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν κλικ στο κουμπί “dislike” κάτω από ένα βίντεο, αλλά δεν θα βλέπουν πλέον τον αριθμό των αρνητικών κριτικών. “Για να διασφαλίσουμε ότι το YouTube προωθεί αλληλεπιδράσεις με σεβασμό μεταξύ θεατών και δημιουργών… πειραματιστήκαμε με το κουμπί “dislike” για να δούμε εάν οι αλλαγές θα μπορούσαν ή όχι να βοηθήσουν στην καλύτερη προστασία των δημιουργών μας από την παρενόχληση και να μειώσουν τις επιθέσεις, ανέφερε το YouTube σε μια δήλωση.
James Webb: Ανακάλυψε μία από τις αρχαιότερες σουπερνόβα
GDPR: Πώς TikTok, Shein & Temu παίζουν με το απόρρητο μας;
Σεληνιακή Απόκρυψη: Το φεγγάρι κρύβει τον Κρόνο
“Τα δεδομένα του πειράματός μας έδειξαν μείωση της επιθετικής συμπεριφοράς.” Οι δημιουργοί περιεχομένου – οι αστέρες των social media που προσελκύουν πλήθη στο διαδίκτυο – θα μπορούν να βλέπουν τον αριθμό των dislike που μαζεύουν τα βίντεο τους. Το YouTube είπε ότι μικρότερης κλίμακας ή νέοι δημιουργοί ανέφεραν ότι στοχεύονται άδικα σε επιθέσεις, όπου οι άνθρωποι εργάζονται για να αυξήσουν τον αριθμό των “dislikes” στα βίντεο.
Δείτε επίσης: Google: Hackers στοχεύουν YouTubers με cookie theft malware
Οι αλλαγές στο YouTube έρχονται καθώς τα μεγάλα social media και οι πλατφόρμες βίντεο κατηγορούνται συχνά από νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές ότι δεν κάνουν αρκετά για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης.
Το Facebook μάχεται σε μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις φήμης που έχει ποτέ, λόγω των εσωτερικών εγγράφων που διέρρευσαν που δείχνουν ότι τα στελέχη γνώριζαν την πιθανή βλάβη των πλατφορμών τους. Οι αποκαλύψεις από τις διαρροές της πρώην υπαλλήλου του Facebook, Frances Haugen, έδωσαν νέα ώθηση πίσω από τις συζητήσεις για τη ρύθμιση των εταιρειών Big Tech. Η ανησυχία για την πιθανή βλάβη του Facebook έχει εξαπλωθεί και σε άλλες πλατφόρμες με το TikTok, το Snapchat και το YouTube να προσπαθούν να πείσουν τους γερουσιαστές των ΗΠΑ σε μια ακρόαση που έγινε τον περασμένο μήνα ότι είναι ασφαλείς για τους νεαρούς χρήστες τους.
Πηγή πληροφοριών: news18.com