ΑρχικήReviewsΔιέρρευσε το επόμενης γενιάς laptop ROG STRIX SCAR 15 της ASUS

Διέρρευσε το επόμενης γενιάς laptop ROG STRIX SCAR 15 της ASUS

Διέρρευσε το laptop επόμενης γενιάς ROG STRIX SCAR 15 της ASUS που διαθέτει επεξεργαστή Ryzen 9 6900HX ‘Rembrandt’ της AMD και GPU NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti.

ROG STRIX SCAR 15 ASUS

Δείτε επίσης: Η Microsoft κυκλοφόρησε το πολύ οικονομικό Surface Laptop SE

Το laptop ASUS ROG STRIX SCAR 15 G533Z είναι μια διαμόρφωση υψηλής τεχνολογίας επόμενης γενιάς που εντοπίστηκε από το MyLaptopGuide. Ο φορητός υπολογιστής έχει διαμορφωθεί με την επόμενης γενιάς σειρά CPU Ryzen Rembrandt της AMD και τη ναυαρχίδα GPU της NVIDIA για φορητούς υπολογιστές. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτός ο φορητός υπολογιστής διέρρευσε δύο ολόκληρους μήνες πριν από την επίσημη αποκάλυψή του που θα γίνει στην CES 2022. Ο φορητός υπολογιστής επιβεβαιώθηκε μέσω της εγγραφής FCCID.

Ερχόμενοι λοιπόν κατευθείαν στις προδιαγραφές, ο κορυφαίος φορητός υπολογιστής ASUS ROG STRIX SCAR 15 είναι εξοπλισμένος με CPU AMD Ryzen 9 6900HX που θα ανήκει στην οικογένεια Rembrandt-H. Αυτή η CPU προσφέρει συνολικά 8 πυρήνες Zen 3+ και 16 threads και βασίζεται στην ολοκαίνουργια τεχνολογία process 6nm. Τα clocks δεν έχουν αναφερθεί, αλλά αναμένουμε ότι θα είναι υψηλότερης απόδοσης από αυτά που προσφέρονται επί του παρόντος στον επεξεργαστή Ryzen 9 5900HX. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχει και προγραμματισμένη διαμόρφωση Ryzen 7 6800H για τη συγκεκριμένη παραλλαγή. Οι CPUs θα φέρουν και ενσωματωμένα τσιπ γραφικών RDNA 2 (Navi 2x), αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε τις σχετικές λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: MSI gaming laptops: Διαθέτουν επεξεργαστές Intel Core 11ης γενιάς

Η πλευρά της GPU θα περιλαμβάνει το NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti που βασίζεται στο νέο Ampere GA103 GPU SKU και θα προσφέρει TDP μεταξύ 150W και 200W. Η κάρτα λέγεται ότι διατίθεται τόσο σε τυπική όσο και σε Max-Q, με 58 υπολογιστικές μονάδες για συνολικά 7424 πυρήνες CUDA και ταχύτητα clock 1395 MHz. Η GPU διαθέτει και 16 GB μνήμης GDDR6, που πιθανότατα λειτουργεί με ταχύτητες 12 Gbps σε ένα 256-bit bus. Άλλες προδιαγραφές του φορητού υπολογιστή περιλαμβάνουν 32 GB μνήμης. Το desktop RTX 3080 θα εξακολουθεί να φέρει περισσότερους 17% “higher cores” και φαίνεται ότι η ίδια η GPU έχει ορισμένες βασικές βελτιστοποιήσεις για ταχύτερο ρολόι και διαχείριση αποδοτικότητας. Η GPU έχει ήδη επιβεβαιωθεί από μια διαρροή που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Δείτε επίσης: Windows 11 laptops: Από το 2023 θα πρέπει όλα να έχουν webcams

Επίσης, το ASUS ROG STRIX SCAR 15 θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν μεταξύ διαφόρων GPU της NVIDIA, όπως η RTX 3070 Ti και η RTX 3060 Ti. Άλλες προδιαγραφές περιλαμβάνουν υποστήριξη μνήμης έως και 64 GB DDR5-4800 και 1 TB SSD PCIe Gen 4 NVMe. Ναι, αυτός θα είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής AMD CPU-powered με υποστήριξη DDR5 και PCIe Gen 4 και θα αντιμετωπίσει την οικογένεια επεξεργαστών Alder Lake-P της Intel. Το laptop θα διαθέτει οθόνη 15,6 ιντσών με ανάλυση QHD και ρυθμό ανανέωσης 165 Hz. Δεδομένων των προδιαγραφών υψηλής τεχνολογίας, η τιμή αυτού του laptop θα ξεκινά τουλάχιστον από τα 2500 δολάρια.

Πηγή πληροφοριών: wccftech.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS