ΑρχικήUpdatesiOS 15.2 Beta: Η Apple σας επιτρέπει να σαρώνετε για κακόβουλα AirTags

iOS 15.2 Beta: Η Apple σας επιτρέπει να σαρώνετε για κακόβουλα AirTags

Εάν η εφαρμογή Find My εντοπίσει άγνωστα AirTags, η Apple παρέχει στους χρήστες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης των συσκευών και την αποτροπή της περαιτέρω παρακολούθησης.

AirTags iOS 15.2 Beta

Δείτε επίσης: Θα αγοράζουμε Apple προϊόντα με κρυπτονομίσματα σύντομα;

Το MacRumors είναι αυτό που εντόπισε την νέα λειτουργία στην έκδοση beta του iOS 15.2 που κυκλοφόρησε την Τρίτη. Αυτή η νέα δυνατότητα σάρωσης έρχεται ως προσθήκη στην εφαρμογή Find My και επιτρέπει στους χρήστες να αποκαλύπτουν AirTags και άλλα προϊόντα που είναι συνδεδεμένα στο ισχυρό δίκτυο Find My της Apple που μπορεί να τα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο χωρίς να το γνωρίζουν.

Με την πρώτη ματιά, η νέα λειτουργία φαίνεται πολύ εύκολη στη χρήση. Σύμφωνα με screenshots που δημοσιεύτηκαν από το MacRumors, ξεκινάτε ανοίγοντας την εφαρμογή Find My και επιλέγοντας την καρτέλα “Items” στο κάτω μενού. Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα με όλα τα AirTags σας και τις third-party συσκευές Find My-connected. Στο κάτω μέρος της λίστας, έχετε μια επιλογή με τίτλο “Items That Can Track Me”.

Κάνοντας κλικ σε αυτήν την επιλογή, εμφανίστε τα “Unknown Items”, τα οποία σαρώνουν για οποιαδήποτε συσκευή που είναι συνδεδεμένη με το Find My και ανήκει σε κάποιον άλλο κοντά. Το MacRumors αναφέρει ότι εάν η Apple βρει ανεπιθύμητες συσκευές Find My που εμπλέκονται σε stalking, δίνει στον χρήστη οδηγίες να απενεργοποιήσει τη συσκευή και να την εμποδίσει να κάνει tracking.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει το ελάττωμα του macOS Monterey

Όταν η Apple κυκλοφόρησε τα AirTags τον Απρίλιο, παρατηρήσαμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο τρομακτικά προβλήματα ήταν η πιθανότητα να τα εκμεταλλευτούν κάποιοι κακόβουλοι. Τα AirTags δίνουν έναν τρόπο στους κακόβουλους να παρακολουθούν τα θύματά τους με πολύ ακριβή τρόπο—το δίκτυο Find My είναι συνδεδεμένο με εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές Apple παγκοσμίως—και με φθηνό τρόπο (ένα AirTag κοστίζει 29 $, τέσσερα κοστίζουν 99 $).

Η εταιρεία περίμενε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα και κατά την κυκλοφορία είπε ότι οι χρήστες iPhone που είχαν τοποθετήσει ανεπιθύμητα AirTags πάνω ή κοντά στα υπάρχοντά τους θα λάμβαναν μια ειδοποίηση στα τηλέφωνά τους. Εάν το AirTag παρέμενε με ανυποψίαστους χρήστες για περισσότερες από τρεις ημέρες, το AirTag θα έβγαζε έναν ήχο. Ωστόσο, εκείνη την εποχή, ορισμένοι χρήστες iPhone χωρίς την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS δεν ειδοποιούνταν ότι είχαν ένα AirTag. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες Android δεν λάμβαναν καμία ειδοποίηση για το κακόβουλο AriTag.

Η Apple προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τα AirTags σε μια ενημέρωση του Ιουνίου. Κατάργησε το χρονικό πλαίσιο των τριών ημερών και είπε ότι τα AirTag θα εκπέμψουν έναν ήχο κάποια στιγμή αφού έμειναν μακριά από τους ιδιοκτήτες τους για οκτώ έως 24 ώρες. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι εργάζεται σε μια εφαρμογή για χρήστες Android που θα τους στέλνει ειδοποιήσεις σχετικά με ανεπιθύμητες συσκευές παρακολούθησης παρόμοιες με αυτές που λαμβάνουν οι χρήστες iPhone. Το Android app πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην χρονιά.

Δείτε επίσης: Το Apple TV+ ανακοινώνει τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Magic» Johnson

Η νέα δυνατότητα “Unknown Items” δεν είναι τέλεια. Φέρνει το βάρος της σάρωσης για άγνωστες συσκευές στον χρήστη, παρόλο που η Apple είναι η οντότητα που είναι κυρίως υπεύθυνη να ενημερώνει τους χρήστες ότι καταδιώκονται εν αγνοία τους. Ωστόσο, αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η δυνατότητα θα βγει από την έκδοση beta και θα μπει στην επόμενη ενημέρωση iOS και, φυσικά, ότι οι χρήστες Android θα έχουν σύντομα παρόμοια μέτρα προστασίας.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS