ΑρχικήinetΘα αγοράζουμε Apple προϊόντα με κρυπτονομίσματα σύντομα;

Θα αγοράζουμε Apple προϊόντα με κρυπτονομίσματα σύντομα;

Σε μια συνέντευξή του στο συνέδριο NYT Dealbook, ο CEO της Apple Tim Cook, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εξετάζει κρυπτονομίσματα, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είχε «άμεσα» σχέδια να ξεκινήσει προσφορές που σχετίζονται με αυτά.

Αν και ο Cook δεν διευκρίνισε λεπτομερώς κανέναν από τους τομείς όπου η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα, σημείωσε ότι υπήρχαν αρκετοί τομείς των δραστηριοτήτων της Apple όπου δεν θα σκεφτόταν να εισαγάγει προσφορές cryptocurrency.

κρυπτονομίσματα

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει το ελάττωμα του macOS Monterey

Όταν ο Cook ρωτήθηκε αν η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα μέσω του Apple Pay, ο ίδιος απάντησε γενικά ότι το cryptocurrency είναι «κάτι που εξετάζουν». Στη συνέχεια, εξήγησε ότι η Apple αποφάσισε πού δεν έχει νόημα να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, ακόμα κι αν δεν είναι έτοιμη να μιλήσει δημόσια για αυτά.

Ο Cook σημείωσε επίσης ότι η Apple δεν είχε σχέδια να λάβει κρυπτονομίσματα για τα προϊόντα της προς το παρόν.

Ωστόσο, δήλωσε κατηγορηματικά ότι τα κρυπτονομίσματα είναι στο ραντάρ της εταιρείας, λέγοντας ότι «υπάρχουν και άλλα πράγματα που σίγουρα εξετάζουμε», όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, αλλά είπε ότι η Apple δεν είχε τίποτα να ανακοινώσει επί του θέματος αυτή τη στιγμή.

Ανταγωνιστές του Apple Pay, όπως το PayPal, η Venmo και η εφαρμογή Cash της Square Inc., έχουν όλες μετακινηθεί στον χώρο των κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες, οπότε θα ήταν περίεργο αν η Apple δεν σκεφτόταν τουλάχιστον μια παρόμοια κίνηση. Και ο ίδιος ο Cook δεν έχει πραγματική αντίθεση στις επενδύσεις κρυπτονομισμάτων, καθώς και ο ίδιος επενδύει σε ψηφιακά νομίσματα.

Δείτε ακόμα: Οι απάτες με κρυπτονομίσματα μέσω ATM πολλαπλασιάζονται στις ΗΠΑ

Cook

«Νομίζω ότι είναι λογικό να το κατέχουμε ως μέρος ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου», είπε ο Cook, προσθέτοντας: «Παρεμπιπτόντως, δεν δίνω σε κανέναν επενδυτικές συμβουλές».

Η συνέντευξη έθιξε κι άλλα επίκαιρα σημαντικά θέματα για την Apple και τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της θέσης της Apple για την ασφάλεια, το απόρρητο και το άνοιγμα του App Store, κάτι για το οποίο μηνύθηκε από την Epic Games, σε μια δικαστική αντιμονοπωλιακή διαμάχη που τώρα υπόκειται σε έφεση.

Ο Cook σημείωσε ότι οι χρήστες έχουν ήδη μια επιλογή όταν αγοράζουν ένα τηλέφωνο. Εάν θέλουν να φορτώσουν εφαρμογές εκτός ενός περιβάλλοντος καταστήματος εφαρμογών – μια πρακτική γνωστή ως sideloading – υπάρχει μια άλλη πλατφόρμα που το επιτρέπει, είπε.

Κατά τη γνώμη της Apple, η παράπλευρη φόρτωση ωστόσο είναι πολύ επικίνδυνη, είπε.

Ο Cook μίλησε επίσης γενικά για τον ενθουσιασμό του για τις τεχνολογίες AR, αλλά δεν σχολίασε τα πρόσφατα σχέδια εικονικής πραγματικότητας του Facebook με τη Meta ή τυχόν πιθανά έργα της Apple που αφορούν αυτοκίνητα, σημειώνοντας ότι η Apple προσπαθεί να μην μιλάει πολύ για το μέλλον.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Αν θέλετε να κάνετε sideloading, επιλέξτε Android smartphone

Επιπλέον, εξήγησε τη στάση της Apple στην πολιτική, σημειώνοντας ότι η εταιρεία δεν διαθέτει PAC και υπερασπίστηκε την εξυπηρέτηση της Apple στην κινεζική αγορά.

«Νομίζω ότι έχουμε ευθύνη ως επιχείρηση να κάνουμε επιχειρήσεις σε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε, γιατί πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις είναι αυτός ο τεράστιος καταλύτης», είπε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS