ΑρχικήinetΗ cryptocurrency υπηρεσία της PayPal διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η cryptocurrency υπηρεσία της PayPal διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η PayPal ξεκινά την cryptocurrency υπηρεσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

PayPal cryptocurrency Ηνωμένο Βασίλειο

Η δημοφιλής υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών PayPal δήλωσε ότι οι Βρετανοί πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν, να διατηρούν και να πωλούν ψηφιακά νομίσματα, ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα.

Πρόκειται για την πρώτη επέκταση της cryptocurrency υπηρεσία της PayPal σε διεθνές επίπεδο, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης: Το eBay θα ελέγχει τις πληρωμές που θα γίνονται μέσω PayPal

“Είναι πολύ καλά στις ΗΠΑ“, δήλωσε στο CNBC ο Jose Fernandez da Ponte, γενικός manager για blockchain, crypto και ψηφιακά νομίσματα στην PayPal. “Αναμένουμε ότι θα πάει καλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο“.

Η cryptocurrency υπηρεσία της PayPal επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν ή να πωλούν bitcoin, bitcoin cash, ethereum ή litecoin με μόλις 1 £. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να παρακολουθούν τις τιμές cryptocurrency σε πραγματικό χρόνο.

Όπως και για την αμερικανική έκδοση του προϊόντος, η PayPal βασίζεται στην Paxos, μια εταιρεία ψηφιακών νομισμάτων, για να επιτρέψει την αγορά και πώληση cryptocurrency στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η PayPal δήλωσε ότι έχει συνεργαστεί με σχετικές βρετανικές ρυθμιστικές αρχές για να ξεκινήσει την υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε επίσης: Ε.Ε.: Έκρινε «επαρκή» την προστασία δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η crypto υπηρεσία της PayPal είναι παρόμοια με μια υπηρεσία της βρετανικής fintech εταιρείας Revolut. Όπως συμβαίνει και με τη Revolut, οι χρήστες του PayPal δεν μπορούν να μετακινήσουν τα κρυπτονομίσματα τους έξω από την εφαρμογή. Ωστόσο, η Revolut άρχισε πρόσφατα να δοκιμάζει μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τα bitcoin στα δικά τους προσωπικά πορτοφόλια.

Η PayPal λέει ότι η cryptocurrency υπηρεσία διευκολύνει τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στην crypto αγορά.

Η υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών είναι μία από τις πολλές μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες που υιοθετούν και ασχολούνται ενεργά με τα cryptocurrencies. Παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τη μεταβλητότητα των τιμών, την προστασία των καταναλωτών και το ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος, μεγάλες εταιρείες, όπως η Mastercard, η Tesla και το Facebook ενδιαφέρονται και έχουν αρχίσει να ασχολούνται με τα cryptos.

Δείτε επίσης: Elon Musk: «Επενδύω στο Bitcoin και θέλω να το δω να πετυχαίνει»

Ενώ η PayPal ξεκίνησε με τις συναλλαγές cryptocurrencies πρόσφατα, η εταιρεία ποντάρει ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στο ηλεκτρονικό εμπόριο μακροπρόθεσμα. Νωρίτερα φέτος, το PayPal άρχισε να επιτρέπει στους Αμερικανούς καταναλωτές να χρησιμοποιούν cryptocurrency. Η εταιρεία προχώρησε σε επέκταση της υπηρεσίας και στο Venmo, το δημοφιλές mobile wallet.

Σίγουρα έχουμε φιλοδοξίες να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη γκάμα των προϊόντων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες αγορές“, δήλωσε ο da Ponte.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS