ΑρχικήsecurityState Department ΗΠΑ: Θύμα σοβαρής κυβερνοεπίθεσης

State Department ΗΠΑ: Θύμα σοβαρής κυβερνοεπίθεσης

Το State Department των ΗΠΑ υπέστη σοβαρή κυβερνοεπίθεση μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με έκθεση του Fox News που δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου. Η έκταση της παραβίασης αλλά και το πότε ανακαλύφθηκε αυτή παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Παρόλο που δεν είναι σαφές εάν οι επιχειρήσεις του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών έχουν επηρεαστεί από την εν λόγω κυβερνοεπίθεση, το Fox News ανέφερε ότι η διαδικασία αποχώρησης χιλιάδων Αμερικανών και Αφγανών από την Καμπούλ δεν επηρεάζεται.
Η ταυτότητα των φερόμενων δραστών δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστή. Σε δήλωσή του στο Fox News, το State Department δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τη φερόμενη κυβερνοεπίθεση. Για το ζήτημα ενημερώνεται αναλυτικά ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden.

Διαβάστε επίσης: Το Υπουργείο MITES της Ισπανίας θύμα κυβερνοεπίθεσης

Επιπλέον, εκπρόσωπος του State Department δήλωσε τα ακόλουθα: «Το Υπουργείο λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την ευθύνη του για την διασφάλιση των πληροφοριών του και λαμβάνει διαρκώς μέτρα για να εγγυηθεί ότι οι πληροφορίες προστατεύονται. Για λόγους ασφαλείας, δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για τη φύση ή την έκταση οποιωνδήποτε φερομένων περιστατικών κυβερνοασφάλειας αυτή τη χρονική στιγμή.»

Ωστόσο, το Reuters ανέφερε ότι μια πηγή δήλωσε πως το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει υποστεί σημαντικές διαταραχές και πως δεν έχουν επηρεαστεί οι λειτουργίες του με οποιονδήποτε τρόπο. Η πηγή του Reuters δεν επιβεβαίωσε το περιστατικό.

State Department ΗΠΑ
State Department ΗΠΑ

Δείτε ακόμη: T-Mobile hack: Η εταιρεία το επιβεβαιώνει-Εκατομμύρια αρχεία εκτεθειμένα

Το Fox News επεσήμανε ότι η αποκάλυψη ενδεχόμενης κυβερνοεπίθεσης έγινε τον ίδιο μήνα που η Επιτροπή Γερουσίας των ΗΠΑ για την Εσωτερική Ασφάλεια και τις Κυβερνητικές Υποθέσεις δημοσίευσε την ομοσπονδιακή της έκθεση στον κυβερνοχώρο.

Συγκεκριμένα, η έκθεση ανέφερε ότι η υπηρεσία δεν μπόρεσε να παράσχει τεκμηρίωση για το 60% των δειγμάτων υπαλλήλων που είχαν εξεταστεί και είχαν πρόσβαση στο διαβαθμισμένο δίκτυό της. Το State Department άφησε επίσης χιλιάδες λογαριασμούς εργαζομένων ακόμη και μετά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα – σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 152 ημέρες μετά την αποχώρηση, τη συνταξιοδότηση ή την απόλυση των υπαλλήλων – στα απόρρητα και μη ταξινομημένα δίκτυά της.

κυβερνοεπίθεση
State Department ΗΠΑ: Θύμα σοβαρής κυβερνοεπίθεσης

Πρόταση: FBI: Παρακολουθεί εκατοντάδες hacking ομάδες σε όλο τον κόσμο

Στην έκθεση επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Πρώην υπάλληλοι ή χάκερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα credentials που δεν έχουν λήξει, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες του κράτους, εμφανιζόμενοι ως εξουσιοδοτημένοι χρήστες.»

Ύστερα από ανάλυση των συστημάτων του State Department, διαπιστώθηκε ότι η υπηρεσία απέτυχε να αντιμετωπίσει τρωτά σημεία. Δέκα συστήματα βρέθηκαν να περιέχουν εκατοντάδες κρίσιμες ευπάθειες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πρακτικές κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εξωτερικών έλαβαν βαθμολογία «D», μία από τις χαμηλότερες αξιολογήσεις.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS