ΑρχικήsecurityΤο Υπουργείο MITES της Ισπανίας θύμα κυβερνοεπίθεσης

Το Υπουργείο MITES της Ισπανίας θύμα κυβερνοεπίθεσης

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Οικονομίας (MITES) της Ισπανίας εργάζεται για την αποκατάσταση των υπηρεσιών του αφού έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

MITES Ισπανίας

Δείτε επίσης: Ransomware επίθεση έπληξε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Το MITES είναι υπουργικό τμήμα με ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ, επιφορτισμένο με το συντονισμό και την εποπτεία των πολιτικών απασχόλησης, κοινωνικής οικονομίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ισπανίας.

Ενώ ο ιστότοπος του υπουργείου εξακολουθεί να λειτουργεί μετά την επίθεση, τόσο το γραφείο επικοινωνιών όσο και το «multimedia room» είναι εκτός λειτουργίας.

Το ισπανικό Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) – μέρος της κυβερνητικής υπηρεσίας του MITES που επλήγη από το ransomware τον Μάρτιο – λέει ότι δεν επηρεάστηκε από την συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση.

“Η κυβερνοεπίθεση που υπέστη το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Οικονομίας ΔΕΝ επηρέασε τη λειτουργία της Κρατικής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης”, δήλωσε το SEPE.

“Το Ηλεκτρονικό Γραφείο, ο ιστότοπος και το σύνολο των υπηρεσιών συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά.”

Δείτε επίσης: Το κόστος των ransomware επιθέσεων θα ξεπεράσει τα $ 265 δισεκατομμύρια έως το 2031

Η επίθεση στον κυβερνοχώρο στα συστήματα του MITES έρχεται μετά από μια επίθεση Ryuk ransomware που έπληξε το δίκτυο του SEPE πριν από τρεις μήνες, στις 9 Μαρτίου.

Το περιστατικό επηρέασε περισσότερα από 700 γραφεία πρακτορείων σε ολόκληρη την Ισπανία αφού οι χειριστές του Ryuk κρυπτογράφησαν τα συστήματα δικτύου της εταιρείας.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έγινε στον ιστότοπο του πρακτορείου εκείνη την εποχή, το ransomware εξαπλώθηκε πέρα ​​από τους σταθμούς εργασίας του SEPE και έφτασε στα laptops του απομακρυσμένου προσωπικού της εταιρείας.

Δείτε επίσης: BlackCocaine ransomware: Το νέο malware στο τοπίο των απειλών

Ως άμεσο αποτέλεσμα της επίθεσης ransomware που έπληξε το δίκτυο της SEPE, εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν μέσω του γραφείου καθυστέρησαν σε όλη την Ισπανία.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS