ΑρχικήSecurityFBI: Παρακολουθεί εκατοντάδες hacking ομάδες σε όλο τον κόσμο

FBI: Παρακολουθεί εκατοντάδες hacking ομάδες σε όλο τον κόσμο

Καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται σημαντικά και όλο και περισσότερες ransomware ομάδες κάνουν την εμφάνισή τους, το FBI προσπαθεί να καταστείλει το κυβερνοέγκλημα. Ο Brian Worndiran, αναπληρωτής διευθυντής της μονάδας κυβερνοεγκλήματος της αστυνομικής υπηρεσίας, δήλωσε ότι το FBI παρακολουθεί επί του παρόντος εκατοντάδες hacking ομάδες στις ΗΠΑ, αλλά κυρίως σε άλλα μέρη του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Grief ransomware επίθεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης – Τι ζητούν οι χάκερς;

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο για το κυβερνοέγκλημα, ενώ πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση για να αποτρέψουν μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις. Οργανωμένες συμμορίες που ειδικεύονται στις ransomware επιθέσεις, «χτυπούν» σκληρά εταιρείες, επιχειρήσεις, σχολεία και κυβερνητικούς οργανισμούς. Ενώ ορισμένες ομάδες προσπαθούν να τραβήξουν μακριά τους τα βλέμματα και να ξεχαστούν, άλλες είναι ιδιαίτερα δραστήριες.

FBI - hacking ομάδες
FBI: Παρακολουθεί εκατοντάδες hacking ομάδες σε όλο τον κόσμο

Μεταξύ των ομάδων που θέλησαν να εξαφανιστούν αφού τράβηξε υπερβολική προσοχή, συγκαταλέγεται το DarkSide ransomware, μια δημοφιλή ομάδα κυβερνοεγκλήματος από την Ανατολική Ευρώπη που «χτύπησε», μεταξύ άλλων, την Colonial Pipeline, τον Μάιο. Η Αμερικανική Κοινότητα συμφώνησε να πληρώσει 4,4 εκατομμύρια δολάρια. Λίγες ημέρες μετά την πληρωμή του ποσού, η Colonial Pipeline συνέχισε κανονικά τη λειτουργία της. Ευτυχώς για την εταιρεία, Αμερικανοί αξιωματούχοι μπόρεσαν να ανακτήσουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που καταβλήθηκαν στη συμμορία του DarkSide.

Δείτε ακόμη: Εσθονός χάκερ έκλεψε περίπου 300.000 φωτογραφίες ταυτότητας

Παρόλα αυτά, εκατοντάδες hacking ομάδες παραμένουν πολύ ενεργές. Ο Brett Gallo, αναλυτής ηλεκτρονικού εγκλήματος στην MCSoft, ανέφερε τα εξής: «Κάθε μέρα εμφανίζονται νέες hacking ομάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνδέονται με δραστηριότητες που είναι ήδη γνωστές στις αρχές. Σε άλλες περιπτώσεις, πρόκειται για νέες συμμορίες.» Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, επί του παρόντος, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο περίπου 1.000 ομάδες που ειδικεύονται στο ransomware. Το FBI τονίζει ότι η εύρεση κυβερνοεγκληματιών είναι δύσκολη υπόθεση.

FBI - hacking ομάδες
FBI: Παρακολουθεί εκατοντάδες hacking ομάδες σε όλο τον κόσμο

Πρόταση: “Fraud Family”: Οι ολλανδικές αρχές συνέλαβαν χάκερ-μέλη της συμμορίας

Ο Brian Worndiran πρόσθεσε τα ακόλουθα: «Οι χάκερς που σχεδιάζουν ransomware software συχνά διαφέρουν από εκείνους που το χρησιμοποιούν – και τα δύο μέρη μοιράζονται τα οφέλη. Μας ενδιαφέρουν και τα δύο αυτά προφίλ». Ο εντοπισμός των χάκερς γίνεται πιο περίπλοκος καθώς ο κόσμος του ransomware γίνεται πιο επαγγελματικός. Ένας χάκερ που χρησιμοποιεί ransomware μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την ομάδα που το σχεδίασε. Σύμφωνα με το FBI, πολλές ransomware ομάδες είναι ρωσικές. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, επέκρινε το Κρεμλίνο που δεν σταμάτησε αυτούς τους χάκερς.

Πηγή πληροφοριών: presstories.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS