ΑρχικήsecurityΟι απάτες με κρυπτονομίσματα μέσω ATM πολλαπλασιάζονται στις ΗΠΑ

Οι απάτες με κρυπτονομίσματα μέσω ATM πολλαπλασιάζονται στις ΗΠΑ

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) εξέδωσε προειδοποίηση για τον αυξανόμενο αριθμό απατών με κρυπτονομίσματα που εμφανίζονται στις ΗΠΑ. Το FBI ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι απατεώνες αναγκάζουν πολίτες να χρησιμοποιούν τα φυσικά ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων και ψηφιακούς κωδικούς QR για να ολοκληρώσουν κακόβουλες συναλλαγές.

κρυπτονομίσματα

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Επιβάλλονται κυρώσεις στο cryptocurrency exchange Suex

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία έχει συμβουλεύσει τους ανθρώπους να μην δέχονται αιτήματα κρυπτοπληρωμών από μη αναγνωρισμένους αιτούντες, ενώ τους προτείνει επίσης να απέχουν από την παροχή προσωπικών πληροφοριών στις κλήσεις τους.

Απάτες που σχετίζονται με διαδικτυακές πλαστοπροσωπίες κυβερνητικών αξιωματούχων, ψεύτικοι ρομαντικοί σύντροφοι και απάτες με λαχεία, ήταν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους οι κακόβουλοι απατεώνες στοχοποιούν ανυποψίαστους πολίτες.

«Ο απατεώνας συχνά ζητά πληρωμή από το θύμα και μπορεί να ζητήσει από το θύμα να σηκώσει χρήματα από τους λογαριασμούς του. Οι απατεώνες παρέχουν έναν κωδικό QR που σχετίζεται με το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων τους για χρήση από το θύμα κατά τη συναλλαγή», εξήγησε το FBI στην προειδοποίησή του. «Ο απατεώνας στη συνέχεια κατευθύνει το θύμα σε ένα φυσικό ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων για να εισάγει τα χρήματά του, να αγοράσει κρυπτονομίσματα και να χρησιμοποιήσει τον παρεχόμενο κωδικό QR για να συμπληρώσει αυτόματα τη διεύθυνση του παραλήπτη.»

Οι ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων έχουν επίσης συμβουλευτεί να αποφεύγουν τη χρήση μηχανημάτων ATM που διαφημίζουν την «ανωνυμία» και επιτρέπουν συναλλαγές μόνο με βάση αριθμούς τηλεφώνου και αναγνωριστικά email, καθώς ενδέχεται να μην συμμορφώνονται με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς των ΗΠΑ και μπορεί να διευκολύνουν το ξέπλυμα χρήματος.

Δείτε ακόμα: Ο Λιονέλ Μέσι πληρώνεται με κρυπτονομίσματα από την Παρί

απάτες

Τα Bitcoin ATM γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ καθώς και σε άλλες χώρες. Τον Οκτώβριο, η Walmart ανακοίνωσε την εγκατάσταση 200 Bitcoin ΑΤΜ σε επιλεγμένα υποκαταστήματα που βρίσκονται σε όλες τις ΗΠΑ, για να επιτρέψει στους επισκέπτες να κάνουν αγορές με κρυπτονομίσματα. Στο Ελ Σαλβαδόρ, για παράδειγμα, τα Bitcoin ΑΤΜ επιτρέπουν στους ανθρώπους να πραγματοποιούν συναλλαγές με το crypto token ή να το μετατρέπουν σε fiat.

Σύμφωνα με το FBI, οι απατεώνες προσπαθούν να κρατήσουν όλη την επικοινωνία στο διαδίκτυο για να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα ενώ οδηγούν τα θύματά τους βήμα-βήμα.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία συμβουλεύει περαιτέρω τους ανθρώπους να μην αποστέλλουν χρήματα σε αγνώστους, ακόμα κι αν λένε ότι είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή νομοθέτες.

Δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα είναι αποκεντρωμένα, η ανάκτηση του ποσού που είναι κλειδωμένο σε αυτά είναι δύσκολη. Οι απατεώνες λαμβάνουν τα χρήματα αμέσως και τα καταθέτουν σε άλλους λογαριασμούς τους, συνήθως στο εξωτερικό. Το θύμα δεν έχει παρά μόνο οικονομικές απώλειες.

Δείτε επίσης: Bitcoin: Ανέβηκε σημαντικά καθώς η Amazon αναζητά ειδικό σε κρυπτονομίσματα και blockchain

Τα συνολικά εγκλήματα κρυπτονομισμάτων ανήλθαν σε περίπου 10,52 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 79.194 crore) το 2020, σύμφωνα με μία έκθεση.

Η ίδια έκθεση είχε επίσης τονίσει ότι οι απάτες που μαστίζουν τον χώρο των κρυπτονομισμάτων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιπροσώπευε το 67,8% των συνολικών εγκλημάτων κρυπτονομισμάτων το 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS